• 11 Μαΐου 2024,

Φθινοπωρινές οι περισσότερες αφίξεις κρουαζιερόπλοιων

 Φθινοπωρινές οι περισσότερες αφίξεις κρουαζιερόπλοιων

Όσο περισσότερο πλησιάζουμε στην νέα τουριστική περίοδο τόσο πιο πολύ ξεκαθαρίζει η κατάσταση για τις φετινές αφίξεις κρουαζιερόπλοιων.

Χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχει μια οριστική εικόνα. Ο Οργανισμός Λιμένα Καβάλας που στο θέμα είναι ο επικεφαλής τοπικός φορέας, περιμένει αρκετές ακόμη επιβεβαιώσεις προκειμένου αυτά τα πλοία φέτος να είναι όσα πέρσι. Ίσως και περισσότερα.

Δίδεται επίσης σημασία στην άφιξη νέων πλοίων, εταιριών που πρώτη φορά επέλεξαν για τις κρουαζιέρες τους την Καβάλα. Όπως χαρακτηριστικά έχει ειπωθεί, με επιβάτες με ακόμη μεγαλύτερη οικονομική δυνατότητα.

Κατά τα άλλα κι αυτήν την χρονιά οι περισσότερες αφίξεις αναμένονται το Φθινόπωρο. Έτσι και σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΛΚ τα κρουαζιερόπλοια θα έρθουν (όσα είναι απολύτως σίγουρα): Δύο τον Μάη, έξι τον Ιούνιο, δύο τον Ιούλιο, τέσσερα τον Αύγουστο και τα υπόλοιπα το Φθινόπωρο.

Με τελευταία άφιξη 2 Νοέμβρη. Σε δύο περιπτώσεις τα πλοία έρχονται ημέρα Κυριακή, που η αγορά είναι κλειστή. Αυτό θα γίνει δύο Κυριακές του Ιουνίου. Από τις 17 έως τις 19 Σεπτέμβρη (τρεις συνεχόμενες μέρες) υπάρχουν καθημερινές αφίξεις.

Την Πέμπτη 24 Οκτώβρη θα βρίσκονται ταυτόχρονα στο λιμάνι δύο κρουαζιερόπλοια. Το Europa και το Celebrity Infinity. Από πλευράς πλοίων, οι αφίξεις χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Σε πλοία γνωστά από προηγούμενες αφίξεις τους και σε αυτά που θα έρθουν πρώτη φορά. Στη δεύτερη και πιο ενδιαφέρουσα κατηγορία υπάρχουν και τα πλοία Seven Seas Grandeur, Voyager Of The Seas (φωτογραφία), Crystal Symphony, Sh Diana κτλ.

Διαβάστε επίσης