ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Αντιπεριφερειάρχες και Δήμαρχοι έκαναν χθες σύσκεψη προκειμένου να συντονιστούν, να ζητήσουν από το Υπουργείο Ναυτιλίας αύξηση των δρομολογίων στη γραμμή του Πρίνου. Θα γίνουν κι άλλες συσκέψεις, παρουσία εκπροσώπων τοπικών φορέων. Στο τέλος όλοι μαζί θα απευθυνθούν με επιστολή στο αρμόδιο Υπουργείο. Στόχος είναι να αυξηθούν τα δρομολόγια στη γραμμή του Πρίνου όλο το έτος και όχι μόνο κατά τη χειμερινή περίοδο. Στη χθεσινή σύσκεψη παρόντες ήταν οι Αντιπεριφερειάρχες Μαρκόπουλος- Ιωσηφίδης- Αρχοντής, οι Δήμαρχοι Καβάλας- Θάσου- Νέστου και ο Λιμενάρχης Θανάσης Βρύζας.

 

Τρία άτομα εγκλωβίστηκαν το απόγευμα της Τετάρτης στο Παγγαίο, επέστρεψαν σπίτι τους με τη βοήθεια της Πυροσβεστικής Ελευθερούπολης. Ικανοποίηση της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Καβάλας για το αποτέλεσμα ημερίδας στην Αθήνα, απέδειξε ότι το νέο φορολογικό είναι σε πολλά σημεία του αντισυνταγματικό. Μέχρι και την Κυριακή θα λειτουργεί στην πλατεία το Παγοδρόμιο. Μικρή συμμετοχή στη χθεσινή συγκέντρωση και πορεία κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων. Ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Δράμας Τάσος Νικολαΐδης ισχυρίζεται ότι το έργο κατασκευής του νέου δρόμου Δράμα- Καβάλα έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση μόνο σε ένα του τμήμα. Αυτό κοντά στον Αμυγδαλεώνα.

 

Συνεδριάζει την Τρίτη το Περιφερειακό Συμβούλιο, δεν είναι στην ημερήσια διάταξη ο ορισμός διοίκησης στις εταιρίες Εργοανάπτυξη και Βιοτεχνικού Πάρκου. Τη Δευτέρα πρώτη συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου Καβάλας. Ως τον Ιούνιο θα έχει ολοκληρωθεί το έργο ανακαίνισης και συντήρησης του Αρχαίου Θεάτρου στη Θάσο. Λόγω αυξημένων κρουσμάτων και ιώσεων, ο Ιατρικός Σύλλογος ανακοίνωσε ότι αναβάλει την εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του. Μερική ικανοποίηση του Εμπορικού Συλλόγου για την εορταστική κίνηση. Νέα κριτική για το άδικο φορολογικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε πρόσφατα. Σε οικισμό της Καβάλας συνελήφθη ημεδαπός, κατηγορείται για καλλιέργεια και διακίνηση χασίς. Ικανοποίηση του Δήμου Καβάλας για την πρόοδο του έργου ενεργειακής αναβάθμισης του κτιρίου Γυμνασίου Λυκείου Κρηνίδων.

 

Παρουσία παλαιών προέδρων της τότε κοινότητας, έκοψε βασιλόπιτα το τοπικό συμβούλιο Αμυγδαλεώνα. Βασιλόπιτα και για το Κέντρο Ελληνικής Λαογραφίας Νεάπολης.

 

Από την Χαλκιδική ο διαιτητής στο κυριακάτικο ματς του ΑΟΚ με την Επανομή. Από την Πέλλα στο παιχνίδι του Νέστου. Προπονητής και στην Ακαδημία του ΑΟΚ ο Γιώργος Αγγελίδης.

 

Διαβάστε επίσης