ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΓΕΝΑΡΗ 2023

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΓΕΝΑΡΗ 2023

Συνεδριάζουν την προσεχή Δευτέρα πρώτη φορά για τη νέα χρονιά οι δημοτικές επιτροπές του Δήμου Καβάλας ενώ δεν αργεί κι η πρώτη συνεδρίαση του έτους του Δημοτικού Συμβουλίου. Παραμένει η εκκρεμότητα για το νόμιμο των συνεδριάσεων των δημοτικών επιτροπών αφού ως τώρα και σε σχέση με τη γνωστή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, δεν υπάρχει αντίδραση του Υπουργείου Εσωτερικών. Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής θα συζητηθεί και θα αποφασιστεί η πρόσληψη 3 νέων δημοτικών αστυνομικών. Σημειώνουμε ότι οι δημοτικές επιτροπές των άλλων Δήμων του Ν. Καβάλας συνεδρίασαν νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα.

 

Συναντήσεις με τοπικούς φορείς και ομιλία σε εκδήλωση του Οικονομικού Επιμελητηρίου περιελάμβανε το χθεσινό πρόγραμμα επίσκεψης στην Καβάλα του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Θόδωρου Σκυλακάκη. Περίπου στις 10 το πρωί αναμένεται στο αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» ο Πρωθυπουργός. Είναι άγνωστο αν θα επισκεφθεί τη σχολή πιλότων στο αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα. Συνάντηση μαζί του ζητούν οι απολυμένοι των Λιπασμάτων. Ο Γιάννης Πασχαλίδης συνάντησε χθες τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Με ενδιάμεσο φορέα το Δήμο Καβάλας τον οποίο χρηματοδοτεί το Υπουργείο Ναυτιλίας, θα εκπονηθούν μελέτες για αισθητική και ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου του Τελωνείου και της Αίθουσας Επιβατών. Το έργο αφορά τον ΟΛΚ. Μετά από αυτοψία των μηχανικών της ΠΕ Καβάλας είναι πολύ πιθανό να προταθεί να κλείσει όλη η μπροστινή πλευρά του Δικαστικού Μεγάρου. Αν συμβεί αυτό, η είσοδος θα γίνεται προσωρινά μόνο από την πίσω πόρτα του κτιρίου.

 

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Άμυνας του Ισραήλ είχε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος. Ο Δήμος Θάσου υπέγραψε σύμβαση με ανάδοχο έργου κατασκευής πεζοδρομίων και φωτισμού στο Λιμένα. Ικανοποίηση του Δήμου Παγγαίου για τη καλή λειτουργία της Πολεοδομίας του. Η ΠΕ Καβάλας δωρίζει μεγάλες ποσότητες τσιμέντων σε Δήμους και δημοτικές κοινότητες του Νομού. Η δωρεά προέρχεται από την εταιρία ΑΓΕΤ Ηρακλής. Με παρέμβαση της στο Περιφερειακό Συμβούλιο η Λαϊκή Συσπείρωση ζητά κατασκευή νέου νηπιαγωγείου στα Λιμενάρια.

 

Μια ακόμη διάκριση για τον συμπολίτη σκηνοθέτη Δημήτρη Χατζημαλλή. Η καθηγήτρια του ΕΚΠΑ Μαρία Ευθυμίου μίλησε σε διαδικτυακή εκδήλωση του Λυκείου Νικήσιανης. Μαθητές από την Κροατία και τη Γερμανία ξεναγήθηκαν στο Δημοτικό Ναυτικό Μουσείο.

 

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ολοκληρώνει σήμερα την προετοιμασία του ο ΑΟΚ κι αύριο ταξιδεύει στην Αλεξανδρούπολη για την αναμέτρηση με την τοπική ομάδα. Αύριο το μεσημέρι στο «Ανθή Καραγιάννη» η αναμέτρηση του Βύρωνα με τον Ποσειδώνα Μηχανιώνας.

 

Διαβάστε επίσης