• 3 Μαΐου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2023

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2023

Από το νέο ΕΣΠΑ και μέσω της Περιφέρειας ΑΜΘ χρηματοδοτείται το καινούργιο πολεοδομικό σχέδιο του Δήμου Καβάλας, πρώτη φορά και του πρώην Δήμου Φιλίππων. Το έργο έχει προϋπολογισμό 1,5 εκ ευρώ. Η προηγούμενη προσπάθεια απέτυχε αφού δύο υποψήφιοι ανάδοχοι στράφηκαν ο ένας κατά του άλλου, φθάνοντας και στα δικαστήρια. Μετά από καθυστέρηση 4 ετών περίπου, εξασφαλίζεται νέα χρηματοδότηση του έργου. Το Πολεοδομικό Σχέδιο αφορά όρους δόμησης, βιομηχανικές και αγροτικές περιοχές, αρχαιολογικές ζώνες σε όλο το Δήμο. Θα αντικαταστήσει αυτό που υφίσταται από το 2013.

 

Απλήρωτες κλήσεις 13.000 ευρώ έτους 2020 προσπαθεί να εισπράξει ο ΟΛΚ, βεβαιώνει τα ποσά στην εφορία. Οι κλήσεις αφορούν παραβάσεις Τροχαίας στις χερσαίες ζώνες Καβάλας και Κεραμωτής. Παράκληση στον Άγιο Αρτέμιο για την υγεία του άτυχου αστυνομικού των ΜΑΤ, τελεί το απόγευμα στην είσοδο της Αστυνομικής Διεύθυνσης ο Μητροπολίτης Στέφανος. Είναι πρωτοβουλία του σωματείου Αστυνομικών Καβάλας. Νέο σενάριο συγχωνεύσεων των ΔΕΥΑ, τούτη τη φορά ενώνονται οι 4 ΔΕΥΑ του Ν. Καβάλας. Περισσότερα θα γίνουν γνωστά με το νέο έτος, το Κυβερνητικό σχέδιο φαίνεται να καθυστερεί και να υλοποιείται στο τέλος του α’ εξαμήνου του 2024.

 

Στο σχεδόν γεμάτο Αμφιθεάτρο του ΔΙΠΑΕ έγινε χθες το απόγευμα η ορκωμοσία του Θόδωρου Μουριάδη και του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας. Τη Δευτέρα ο Χριστόδουλος Τοψίδης ανακοινώνει τους Αντιπεριφερειάρχες των πρώτων 2 ετών. Προτεραιότητα μας τα έργα του ΕΣΠΑ, δήλωσε στην Πρωινή. Αισιοδοξεί για την εορταστική κίνηση στην αγορά ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γιάννης Κελγιώργης. Μέσα σε 4 μήνες θα απομακρυνθούν τα επικίνδυνα μάρμαρα της πρόσοψης του Δικαστικού Μεγάρου. Γίνονται δωρεά στο Δήμο Καβάλας. Μία ακόμη φορά το Ινστιτούτου Κοινωνικών Κινημάτων και Ιστορίας Καπνού στην Καβάλα ζητά να κηρυχθεί βιομηχανικό μνημείο το ακίνητο του πρώην Εθνικού Οργανισμού Καπνού.

 

Με πολύ κόσμο η χθεσινή συναυλία του Τόνυ Σφήνου στην πλατεία. Λόγω βλάβης δεν θα λάβει μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Παγγαίου το Χριστουγεννιάτικο τρενάκι. Στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του Δήμου Καβάλας ενημέρωσαν για την ενδοοικογενειακή βία μαθητές στα Λιμενάρια.

 

Χωρίς απουσίες ο ΑΟΚ παίζει στη Θέρμη την Κυριακή, στοχεύει στη νίκη. Διαιτητής από το Κιλκίς. Με τον Άρη Αβάτου εκτός έδρας και ο Νέστος, διαιτητής από την Άρτα. Συνεχίζονται πρωί απόγευμα στη Μ. Λέσχη οι πανελλήνιοι σκακιστικοί αγώνες παίδων κορασίδων.

 

 

Διαβάστε επίσης