• 18 Μαΐου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2023

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2023

Έργα εκατομμυρίων ευρώ από το τρέχον και νέο ΕΣΠΑ ανακοίνωσε για το Δήμο Νέστου ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος. Τα συζήτησε πρόσφατα, σε επίσκεψη του στη Χρυσούπολη. Είχε συνεργασία με τους εκπροσώπους του ΤΟΕΒ αλλά και το σύλλογο των αγροτών. Με το νέο ΕΣΠΑ προτείνεται η κατασκευή δύο σχολικών κτιρίων, Επαγγελματικό Λύκειο και Νηπιαγωγείο στη Χρυσούπολη. Τα εκτελούμενα έργα έχουν προϋπολογισμό 9 εκ ευρώ.

Συνελήφθη 49χρονος Καβαλιώτης που έκλεψε όχημα από χώρο στάθμευσης, επωφελούμενος του ότι τα κλειδιά ήταν στη μηχανή. Αμέσως μετά ενεπλάκη σε τροχαίο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να συλληφθεί. Σε ποινή φυλάκισης 8 μηνών με αναστολή καταδικάστηκε 34χρονος κάτοικος Καβάλας, τον Μάρτιο του 2021 είχε αντισταθεί σε έλεγχο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ. Άνδρας 40 ετών βρέθηκε νεκρός χθες βράδυ στο σπίτι του στην Καβάλα, οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για αυτοκτονία. Μειώνονται από τη Δευτέρα τα δρομολόγια των φέρι μποτ στη γραμμή του Πρίνου. Μείωση και στα δρομολόγια προς τα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Την Κυριακή από το πρωί ως το μεσημέρι προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος στον Άγιο Νικόλαο και τις Καμάρες.

Ο Γιώργος Κελγιώργης πρώτος σε σταυρούς στις εκλογές των συνταξιούχων ΟΑΕΕ, μια επιπλέον έδρα για την παράταξη του Κώστα Μακέδου. Εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου στον πεζόδρομο της Παύλου Μελά κάνει το βράδυ ο Θόδωρος Μουριάδης. Στις Κρηνίδες εγκαινιάζει το εκλογικό του κέντρο ο Χαράλαμπος Χρυσανίδης. Εγκαίνια εκλογικού κέντρου στη Χρυσούπολη για το Σάββα Μιχαηλίδη. Συνέχισαν χθες τις περιοδείες τους η Αναστασία Ιωσηφίδου και ο Γιάννης Εριφυλλίδης. Σήμερα και αύριο στο Πάρκο το φεστιβάλ της ΚΝΕ και του Οδηγητή. Στο Νομό Καβάλας θα είναι και σήμερα ο Χριστόδουλος Τοψίδης. Έτοιμος ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας για την εσωκομματική ψηφοφορία της Κυριακής.

Δυναμικά επέστρεψαν στη Θάσο οι Τούρκοι τουρίστες, δηλώνει ο πρόεδρος των ξενοδόχων του νησιού Πάρης Παρασχούδης. Λόγω Σαββατοκύριακου επανέρχονται και στην Καβάλα επισκέπτες από Βουλγαρία- Ρουμανία. Αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου προγραμματίζει η Αναπτυξιακή Καβάλας. Η αισχροκέρδεια δεν αντιμετωπίζεται μόνο με ελέγχους, υποστηρίζει ο πρόεδρος των Κτηνοτρόφων Νίκος Δημόπουλος.

Αύριο βράδυ στα Σφαγεία η γιορτή της σαρδέλας, την οργανώνουν οι ερασιτέχνες αλιείς της περιοχής. Στη διάρκεια των διήμερων εκδηλώσεων στο δάσος των Πεντακοσίων ο σύλλογος της συνοικίας θα συγκεντρώνει βοήθεια για τους πλημμυροπαθείς.

Συνεχίζει τις μεταγραφικές κινήσεις του ο ΑΟΚ, αισιοδοξεί ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα καταφέρει να έχει στη διάθεση του τα δελτία των νέων ποδοσφαιριστών. Τα χρήματα για τα χρέη πρώην ποδοσφαιριστών δεν φαίνεται να τα πληρώνει ο Άλεξ Χατιντάτζη.

 

Διαβάστε επίσης