μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Η προεκλογική δραστηριότητα που συνεχίζεται απτόητη, «περνά» μέσα και από τις συχνές αυτές τις μέρες γιορτές. Εντοπίζεται να… κυκλοφορεί ακόμη και στις εκκλησίες! Με αφορμή τη χθεσινή γιορτή του Σταυρού, ο Χρήστος Μέτιος με υποψηφίους του ήταν στο Χρυσοχώρι. Παρακολουθώντας και το λαϊκό γλέντι που επακολούθησε του εσπερινού και της περιφοράς της εικόνας.

 

Εκεί ήταν φυσικά ο Δήμαρχος Νέστου Σάββας Μιχαηλίδης αλλά και ο βουλευτής Γιάννης Πασχαλίδης. Ο κ. Πασχαλίδης παρακολούθησε χθες το πρωί την πανηγυρική θεία λειτουργία στον εορτάζοντα ιερό ναό της Καβάλας. Δίπλα του ο Θόδωρος Μαρκόπουλος. Εκεί και ο Αλέξανδρος Ιωσηφίδης. Στην ίδια θεία λειτουργία βρέθηκε ο Κώστας Αντωνιάδης. Η κ. Αναστασία Ιωσηφίδου ήταν χθες στον ιερό ναό του Σταυρού Αμυγδαλεώνα.

 

Με αφορμή την εξεύρεση λύσης για την Πολεοδομία του Δήμου Θάσου ο κ. Μερέσης έκανε δηλώσεις. Τουλάχιστον επιφύλαξης για αυτό που ανακοινώθηκε ότι θα γίνει. Αμέσως του απάντησε ο Λευτέρης Κυριακίδης. Η δήλωση του Δημάρχου Θάσου καταλήγει: « Εάν, τώρα, του προκαλεί απογοήτευση η εύρεση λύσης και η εφαρμογή της σε σύντομο χρόνο προς όφελος των πολιτών τότε αποδεικνύει ξεκάθαρα ότι στόχος του είναι η υποσχεσιολογία, η παραπλάνηση των συνδημοτών μας και όχι η επίλυση των προβλημάτων του τόπου μας».

 

Στη Θάσο υπάρχουν δυσκολίες υδροδότησης που κατά τη ΔΕΥΑΘ οφείλονται σε σοβαρές βλάβες του δικτύου. Κάτοικοι της Σκάλας Καλλιράχης σκοπεύουν να παραβρεθούν στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να διαμαρτυρηθούν. Δεν είχαν νερό αρκετές προηγούμενες μέρες. Πρόβλημα αλλά για κάποιες ώρες υπήρξε και στην υδροδότηση του Λιμένα.

 

Με μια ωραία διαδικασία άρχισε χθες το πρωί η συνεδρίαση του Τριμελούς Καβάλας. Ορκίστηκαν νέοι δικηγόροι και όχι τυχαίοι. Ο Άρης Ελληνίδης, γιος του Κυριάκου Ελληνίδη και η Κατερίνα Βαρδαβούλια. Κόρη του Δημοσθένη Βαρδαβούλια. Συγγενείς και φίλοι ήταν παρόντες, χαρούμενοι και αυτοί. Καλή σταδιοδρομία.

 

Στη Χρυσούπολη μεταφέρθηκαν χθες οι εκλογές για το νέο διοικητικό συμβούλιο του σωματείου των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ Ν. Καβάλας. Εκεί ήταν αρκετοί υποψήφιοι των ίδιων εκλογών. Από τη μεγάλη παρέα πέρασε για να την καλωσορίσει ο Παύλος Ζησίμου. Επαγγελματίας μεν, αργεί να βγει στη σύνταξη δε. Παρόλα αυτά και όπως έδειξε αισθάνεται τους συνδικαλιστές συνταξιούχους ως συναδέλφους του. Κάποιοι άλλωστε έγραψαν τη δική τους ιστορία στην αγορά όλου του Νομού.

 

Δύο είναι τα εκλογικά κέντρα που εγκαινιάζονται σήμερα. Ο Θόδωρος Μουριάδης εγκαινιάζει το κέντρο του στην Καβάλα και ο Χαράλαμπος Χρυσανίδης στις Κρηνίδες. Την ίδια πάνω κάτω ώρα σήμερα το απόγευμα θα κάνει εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου στη Χρυσούπολη και ο Σάββας Μιχαηλίδης. Βρίσκεται έναντι του κυκλικού κόμβου, στο κέντρο της Χρυσούπολης.

 

Ο Νίκος Τοραμανίδης είναι από τους συμπολίτες που έχουν μπόλικο ελεύθερο χρόνο στη διάθεση τους. Μεγάλη διάθεση προσφοράς. Ο Θόδωρος Μουριάδης τον έπεισε κι είναι υποψήφιος μαζί του. Ο Νίκος Τοραμανίδης είναι άνθρωπος που γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στην Καβάλα. Γνωρίζει άριστα την πόλη. Τις ανάγκες και τους ανθρώπους της. Από αυτούς που αν εκλεγούν μπορούν να τη βοηθήσουν. Καλή του επιτυχία.

 

Δεν φαίνεται να μας επισκέπτεται Υπουργός ή κυβερνητικός παράγοντας. Ο Πρωθυπουργός θα είναι στη ΔΕΘ το Σαββατοκύριακο όμως όλα τα άλλα δεν θα είναι ίδια. Θα υπάρχουν χαμηλοί τόνοι και καμία περιοδεία στους άλλους Νομούς της Βόρειας Ελλάδας. Οπότε η ΝΔ δεν θα έχει εκπροσώπους στην Καβάλα σήμερα. Τα λέμε του χρόνου.

 

Εφημερίδες των Αθηνών επέμεναν ότι θα γίνει ανασχηματισμός. Στηριγμένες σε πληροφορίες προερχόμενες από το Μέγαρο Μαξίμου. «Φούντωσαν» τα σενάρια αλλά χθες σταμάτησαν απότομα. Τα διέψευσε ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος. Παρόλα αυτά ο ανασχηματισμός είναι κάτι κοντινό και «ζωντανό». Πρόωρο θα πει κάποιος αλλά κακά τα ψέματα, είναι κάτι που έρχεται. Τα υπόλοιπα- που αφορούν την Καβάλα- στην ώρα τους.

 

Με ένα σύντομο, σαφή και κατατοπιστικό βίντεο ο Γιάννης Εριφυλλίδης απαντά στα λόγια συγκεκριμένων ανθρώπων. Αναφέρεται αναλυτικά στις σπουδές του, στην προηγούμενη και τωρινή του εργασία. Όλα αυτά τα λέει για όσους αμφισβητούν, ανησυχούν και ενοχλούνται. Προσπαθούν να κρύψουν αυτές τις διαθέσεις τους αλλά δεν μπορούν. Κάποιες φορές ξεφεύγουν κι αποκαλύπτονται. Κακώς, στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί.

 

Η συνάντηση τους ήταν τυχαία. Η συζήτηση τους φαίνονταν σοβαρή, με διάρκεια. Βράδυ Τετάρτης στην άδεια από κίνηση Ομόνοια συζητούσαν επί του πεζοδρομίου Άρης Βέρρος και Στάθης Εριφυλλίδης. Τι να έλεγαν άραγε;

 

Από το βράδυ της Τετάρτης η ΚΝΕ Καβάλας βρίσκεται στο Πάρκο Φαλήρου προετοιμάζοντας όλα όσα πρέπει για τις διήμερες της εκδηλώσεις. Σήμερα και αύριο. Το παραδοσιακό φεστιβάλ γίνεται προσπάθεια να έχει επιτυχία, να περιλάβει ένα μήνυμα αισιοδοξίας για τις τοπικές εκλογές που πλησιάζουν. Από πολιτικής πλευράς ο ομιλητής δεν είναι ιδιαίτερα γνωστός. Δεν είναι ούτε καν βουλευτής. Από μουσικής πλευράς αντίθετα ο Φοίβος Δεληβοριάς είναι μια άριστη επιλογή. Τραγουδά σήμερα το βράδυ. Μέχρι τι ώρα; Θα δούμε. Γιατί πάντα υπάρχει ο γνωστός κίνδυνος της καταγγελίας από αυτούς που θα θέλουν αλλά δεν θα μπορούν να κοιμηθούν!

 

Ο τουρισμός φθίνει αλλά συνεχίζεται. Ένα νέο «κύμα» υποδέχεται ο Νομός μας από χθες. Μέχρι την Κυριακή. Στο μεταξύ τα μέλη του ΚΑΠΗ του Δήμου Δάφνης- Υμηττού Αττικής θα μας επισκεφθούν. Η εκδρομή τους στην ΑΜΘ θα έχει κέντρο την Καβάλα και θα γίνει από 23 έως 29 Σεπτέμβρη. Επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου Evrima κυκλοφόρησαν χθες στην πόλη, κάποιοι γευμάτισαν σε καταστήματα της παραλίας.

 

 

Διαβάστε επίσης