ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες το έργο της σιδηροδρομικής σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με την Καβάλα και το νέο λιμάνι θα εγκριθεί και θα χρηματοδοτηθεί και από την Ε.Ε. Τέσσερα μεγάλα έργα μεταφορών προτείνει η χώρα μας κι ένα από αυτά είναι το συγκεκριμένο. Οι σχετικές συμφωνίες χρηματοδότησης πρόκειται να υπογραφούν το αργότερο έως τον προσεχή Ιανουάριο. Από την Αθήνα έγινε χθες γνωστό ότι ο διαγωνισμός έμμεσης ιδιωτικοποίησης του νέου λιμανιού προκηρύχθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ για να γίνει στις 2 Οκτωβρίου.

 

Δύο οχήματα και 5 άνδρες της Π.Υ. Καβάλας επενέβησαν χθες το μεσημέρι σε φωτιά σε κατοικία στη συνοικία των Πεντακοσίων. Οδηγός φορτηγού σώθηκε από θαύμα χθες το πρωί στη Θάσο όταν η καρότσα στη διάρκεια της ανατροπής του φορτίου ακούμπησε και έκοψε καλώδιο της ΔΕΗ. Δόθηκε στη δημοσιότητα το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας για την Αγιά Σοφιά, ψήφισμα για το ίδιο θέμα εξέδωσε και το διοικητικό συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου. Αυξημένη θα είναι το προσεχές διάστημα η κίνηση επιβατών από το λιμάνι της Καβάλας προς τη Λήμνο.

 

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος συμμετείχε στη διαδικτυακή συνδιάσκεψη του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου. Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ Καβάλας επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας, πρώην ΙΚΑ. Η Ενεργειακή Αιγαίου εγκατέστησε το πρώτο σύστημα παρακολούθησης υποθαλάσσιας ζωής στον κόλπο της Καβάλας. Διήμερη επίσκεψη στην Καβάλα προετοιμάζει ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης. Δύο νέα οχήματα απορριμματοφόρα παρέλαβε ο Δήμος Θάσου. Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αλέξης Πολίτης συναντήθηκε με το Νίκο Παναγιωτόπουλο. Το απόγευμα της Δευτέρας συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο.

 

Διαφορετικές και πετυχημένες οι πρώτες 4 συναυλίες του CosmoHome, έγιναν χθες βράδυ στη συνοικία της Παναγίας. Σήμερα το βράδυ στο λιμάνι η πρώτη εκδήλωση του Φεστιβάλ Φιλίππων με τη χορωδία Προνόμιον. Το βράδυ του Σαββάτου σε εκδήλωση στο Ζέφυρο παρουσιάζεται το βιβλίο της Μαρίας Φαρμάκη «Σκόρτσο».

 

Την ερχόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν νέα από τον ΑΟΚ. Με νίκη συνέχισε χθες στη 2η φάση του πανελλήνιου πρωταθλήματος μπάσκετ η ομάδα Κορασίδων της Ένωσης. Δύο μεταγραφές για την ομάδα των Πανθήρων.

 

 

Διαβάστε επίσης