• 19 Απριλίου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023

Μεγάλη η συμμετοχή των Καβαλιωτών και στη χθεσινή διαμαρτυρία για την τραγωδία των τρένων στα Τέμπη. Δυνατή φωνή στην πορεία για την τιμωρία όλων των υπευθύνων. Στη διάρκεια της κινητοποίησης έκλεισαν καταστήματα και φαρμακεία, αποχή από τις χθεσινές δίκες έκαναν οι δικηγόροι του Νομού. Από την κεντρική πλατεία πέρασε και ο Δημήτρης Κουτσούμπας. Με τη χθεσινή ευκαιρία προβλήθηκαν και άλλα εργασιακά αιτήματα όπως αυτά των απολυμένων στα Πετρέλαια και τα Λιπάσματα αλλά και των εργαζομένων στη ΔΕΥΑΚ.

 

Στις 12 το μεσημέρι στην εκκλησία του Άη Γιάννη η κηδεία του 13χρονου μαθητή που πέθανε. Μετά το Πάσχα θα γίνουν τελικά οι εργασίες για το δίκτυο φυσικού αερίου στην οδό Ομονοίας. Από σήμερα λειτουργεί ξενοδοχειακή μονάδα στο παλιό κτίριο της Εμπορικής Τράπεζας στο κέντρο της πόλης. Η επένδυση με 12 δωμάτια πολυτελείας ταλαιπωρήθηκε από τη γραφειοκρατία, άρχισε να υλοποιείται το 2016. Πετυχημένη άσκηση ετοιμότητας έγινε χθες το πρωί στο κεντρικό λιμάνι, συμμετείχαν Πυροσβεστική- ΕΚΑΒ- Λιμεναρχείο και ΟΛΚ.

 

Συνεχίζεται ως την Κυριακή η αναστολή κάθε προεκλογικής δραστηριότητας του ΣΥΡΙΖΑ και στην Καβάλα. Σήμερα στη Δράμα η δίκη για το σοβαρό επεισόδιο το Φθινόπωρο του 2021 στους Αμμόλοφους. Για αυτόν τον λόγο ήταν χθες στην πόλη μας ο Αλέξης Κούγιας. Ερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την απαράδεκτη κατάσταση του δρόμου προς την Ι.Μ. Αγίου Παντελεήμονα πάνω από τον Πρίνο. Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Βιοτεχνών υποστηρίζει αιτήματα των Επαγγελματιών της Νέας Περάμου για δημιουργία λαϊκής αγοράς και επαναλειτουργία της πορθμειακής γραμμής από το λιμάνι των Ελευθερών προς τη Θάσο. Ο Δήμος Καβάλας ανακοίνωσε ότι εγκρίθηκαν έργα του οδικής ασφάλειας προϋπολογισμού 2 εκ ευρώ. Δύο ειδικές συνεδριάσεις το απόγευμα της Δευτέρας για το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας. Σε εκδήλωση που θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθεί το όνομα του συνδυασμού του Ντίνου Κλειτσιώτη.

 

Υψηλές διακρίσεις σε διεθνή διαγωνισμό οίνου για το Κτήμα Βίβλια Χώρα. Μαθητές και εκπαιδευτικοί του 7ου Γυμνασίου έλαβαν μέρος σε μαθητικό συνέδριο στη Βερόνα. Σε εκδήλωση που θα γίνει την Τρίτη στο Λούσυ ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Μαρμάρου Μακεδονίας Θράκης παρουσιάζει την πρώτη ενιαία ταυτότητα του ελληνικού μαρμάρου. Το βράδυ στο κατάστημα «Πρώτο Κατσίκι» η εκδήλωση «Δείπνο στο σκοτάδι». Με την Περιφερειακή Ένωση Τυφλών ΑΜ συνεργάζονται οι εργαζόμενοι στους Δήμους και ο σύλλογος Ιχνηλάτες.

 

Από τη Φλώρινα ο διαιτητής του ματς του ΑΟΚ στη Θέρμη. Από τη Ξάνθη στο παιχνίδι του Βύρωνα. Ο ΑΟΚ θα παίξει με τον Θερμαϊκό χωρίς τον τιμωρημένο Βασιλόπουλο και τον τραυματία Δημητρακούδη.

Διαβάστε επίσης