ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Από τον Αντιπεριφερειάρχη Θόδωρο Μαρκόπουλο ξεκινά η προσπάθεια νέας συζήτησης στην Περιφέρεια της επένδυσης και της κατασκευής μεγάλου φωτοβολταϊκού πάρκου κοντά στη Λεκάνη. Επιστολή ώστε το θέμα να απασχολήσει πάλι το Περιφερειακό Συμβούλιο θα στείλουν και ο Δήμαρχος Νέστου και ο σύλλογος Κτηνοτρόφων. Ο κ. Μαρκόπουλος έστειλε τη δική του επιστολή στον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου. Ζητά ανάκληση της προηγούμενης απόφασης για το θέμα και λήψη νέας.

 

Σε διαφορετικές ημερομηνίες θα γίνουν φέτος την Άνοιξη στην Καβάλα η Λευκή Νύχτα και το φεστιβάλ «Άδοντες και Ψάλλοντες». Η Λευκή Νύχτα προγραμματίζεται για τις 24 Μάη. Ένα μήνα νωρίτερα θα γίνει το φεστιβάλ των μαθητών των μουσικών σχολείων. Με μικρή συμμετοχή και η χθεσινή, δεύτερη συγκέντρωση φοιτητών στην Καβάλα κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων. Πριν το τέλος του μήνα η γενική συνέλευση της Αναπτυξιακής Καβάλας για νέο διοικητικό συμβούλιο, πρόεδρος της εταιρίας παραμένει ο Δήμαρχος Θάσου Λευτέρης Κυριακίδης. Τροχαίο υλικών ζημιών σημειώθηκε χθες το μεσημέρι στον κόμβο Μπέλλου. Μέχρι και σήμερα οι εργασίες για το φυσικό αέριο στην διασταύρωση των οδών Βενιζέλου και Αβέρωφ.

 

Προήχθη στο βαθμό του Υποστρατήγου ο έως χθες Αστυνομικός Διευθυντής Καβάλας Γιάννης Καραμανλής. Τοποθετήθηκε Διευθυντής Αστυνομίας στην ΑΜΘ. Μελέτη του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Ελλάδας διαπιστώνει μείωση 71% του τουρισμού στην ΑΜΘ το 2022 σε σχέση με το 2019! Συνεδριάζει πρώτη φορά τη Δευτέρα η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Καβάλας. Το απόγευμα της ίδιας μέρας και το Δημοτικό Συμβούλιο. Στις συνεδριάσεις της Δευτέρας τα ανταποδοτικά τέλη. Σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα της Στέγης. Παρουσία του Θόδωρου Μουριάδη και του Αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Δαλακούρα η πρώτη συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου Ζυγού. Τέλος του μήνα στην Κομοτηνή κόβουν πίτα οι εκπαιδευτές υποψήφιων οδηγών της ΑΜΘ. Βασιλόπιτα έκοψε χθες η Πρωτοβάθμια Καβάλας, παραβρέθηκαν διευθυντές σχολικών μονάδων απ’ όλο το Νομό.

 

Προαιρετικά ανοιχτή η αγορά την Κυριακή. Μαθητές του δημόσιου ΙΕΚ Καβάλας έκαναν πρακτική άσκηση στα ΚΑΠΗ της πόλης. Μουσικό αφιέρωμα στους Μπιτλς από τους Συνωδηπόρους, δύο εκδηλώσεις 27 και 28 Ιανουαρίου στη Μ. Λέσχη. Σήμερα στον Κεχρόκαμπο η κηδεία του Μωϋσή Μωϋσιάδη, πέθανε χθες σε ηλικία 90 ετών.

 

Από τη Βέροια ο διαιτητής στο ματς του ΑΟΚ με τον Αετό Βαρβάρας. Από τον Έβρο σε αυτό του Νέστου. Παίκτης του ΓΣΕ ο Αστέριος Αστεριάδης.

Διαβάστε επίσης