• 28 Απριλίου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Την προσεχή Δευτέρα στην Κομοτηνή αρχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης. Αμέσως μετά θα επεκταθούν σε κάθε Νομό. Πρώτος στόχος να αποκλειστούν υπηρεσίες και όχι δρόμοι. Αποφάσεις θα παρθούν τις επόμενες ημέρες κι ανάλογα με τις ανακοινώσεις της Κυβέρνησης. Ο Περιφερειάρχης Χριστόδουλος Τοψίδης μεσολάβησε για τη συνάντηση με τον Υπουργό Αυγενάκη αλλά δεν υπήρξε ελεύθερη ημερομηνία έγκαιρα. Στο πλαίσιο των ίδιων κινητοποιήσεων, απείχαν χθες από την εργασία τους οι Ανεμότρατες και του Ν. Καβάλας. Εκπρόσωποι των επαγγελματιών αλιέων συναντήθηκαν με το Θόδωρο Μαρκόπουλο.

 

Με καθυστέρηση 3 χρόνων και μέσω ΑΣΕΠ προσλαμβάνονται στην ΠΕ Καβάλας Γεωπόνος και Κτηνίατρος. Όσοι επιλέχθηκαν για τις θέσεις αρχικά, δεν δέχθηκαν το διορισμό. Υλικές ζημιές προκάλεσε φωτιά σε ταράτσα πολυκατοικίας στο κέντρο της Ελευθερούπολης. Μάλλον υπήρξε βλάβη σε μικρό φωτοβολταϊκό σταθμό. Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την Τετάρτη η πρόταση για το νέο διοικητικό συμβούλιο της Εργοανάπτυξης. Αργότερα η νέα διοίκηση στο Βιοτεχνικό Πάρκο. Ο Περιφερειάρχης Χριστόδουλος Τοψίδης συναντήθηκε στην Κομοτηνή με τους προέδρους των Επιμελητηρίων της ΑΜΘ. Στη συνάντηση παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Αλέξανδρος Ιωσηφίδης. Νυχτερινή δραστηριότητα στο κεντρικό λιμάνι με αναχώρηση του «Talos», άφιξη και άμεση αναχώρηση του «Άνεμος».

 

Ισχύουν οι απολύσεις 17 πρώην εργαζόμενων των Πετρελαίων, το δικαστήριο δεν δέχθηκε το αίτημα ακύρωσης τους. Και οι 17 απολύονται λόγω ποινικών και πειθαρχικών παραπτωμάτων τους. Ασκήθηκε έφεση. Με δηλώσεις του στην Πρωινή ο Δήμαρχος Θάσου Λευτέρης Κυριακίδης ζητά να ολοκληρωθούν ως το Καλοκαίρι τα έργα στο αρχαίο θέατρου του νησιού ώστε αυτό να επαναλειτουργήσει. Από την προσεχή Δευτέρα λειτουργούν στο Νοσοκομείο εξωτερικά τακτικά ιατρεία Οστεοπόρωσης και Διαβήτη. Δυσαρέσκεια εκφράζει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Καβάλας μιας και με τις μεταθέσεις που ανακοινώθηκαν δεν ενισχύεται η Αστυνομική Διεύθυνση.

 

Στην κοπή της πίτας της δημοτικής παράταξης του Θόδωρου Μουριάδη τιμήθηκαν οι Γιάννης Ιακωβίδης, Θόδωρος Παπαδόπουλος, Γιώργος Μιχαηλίδης και Λεωνίδας Παππάς. Την Κυριακή στη Λεκάνη συνάντηση φορέων για να δηλώσουν αντίθετοι στο προτεινόμενο μεγάλο φωτοβολταϊκό πάρκο που θέλει να κατασκευάσει στην περιοχή ιδιωτική εταιρία.

 

Συνεχίζονται οι εκτός έδρας υποχρεώσεις του ΑΟΚ, την Κυριακή παίζει στο Παραλίμνιο. Εντός έδρας με την Ευκαρπία αγωνίζεται ο Νέστος. Τη Δευτέρα το βράδυ εκπομπή της ΕΤ3 αφιερωμένη στον Άρη Πηγών.

 

Διαβάστε επίσης