• 14 Μαΐου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΗ 2023

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΗ 2023

Με απόφαση του Εφετείου Θράκης που έγινε γνωστή χθες, ακυρώνονται οριστικά 115 απολύσεις εργαζόμενων της ΒΦΛ. Είχαν γίνει το 2021 με το νόμο Χατζηδάκη. Η χθεσινή απόφαση απορρίπτει την έφεση της εταιρίας, διατηρεί την πρωτόδικη απόφαση του δικαστηρίου της Καβάλας το 2022. Μετά από αυτό 115 εργαζόμενοι πρέπει να επιστρέψουν στο εργοστάσιο. Θα διεκδικήσουν μάλιστα όλους τους μισθούς από το 2021 ως και σήμερα. Οι 115 απολύσεις έγιναν με μια λάθος διαδικασία, όπως εξ αρχής είχε επισημάνει το σωματείο των εργαζομένων.

Διακοπή ρεύματος σε κατοικία γυναίκας 103 ετών έγινε προχθές στην Καβάλα. Το χρέος της στη ΔΕΗ αναφέρεται στο ποσό των 3.500 ευρώ περίπου. 5 άτομα τραυματίστηκαν χθες το πρωί σε τροχαίο τριών οχημάτων στην είσοδο του Ελαιοχωρίου. Συνελήφθη στην Καβάλα αλλοδαπός, είχε στο αυτοκίνητο του πιστόλι. Αύξηση εξαγωγών και νέες «πράσινες» επενδύσεις από την εταιρία Κοθάλη. Ο σύνδεσμος Εργολάβων Ηλεκτρολόγων Καβάλας ζητά συχνούς ελέγχους των εγκαταστάσεων σπιτιών και επαγγελματικών χώρων από επαγγελματίες ηλεκτρολόγους.

Από τώρα η ΝΔ πρέπει να ετοιμαστεί ώστε να έχει έναν υποψήφιο δήμαρχο στην Καβάλα το 2028, δήλωσε χθες ο Ηλίας Καλανταρίδης. Στη Βουλή σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Υποδομών μίλησε ο Μακάριος Λαζαρίδης. Κενό καθηγητή μαθηματικών στην Γ’ Τάξη του ΕΠΑΛ Χρυσούπολης. Τροπολογία στη Βουλή λύνει διαδικαστικό πρόβλημα της υπό παραχώρησης του νέου λιμανιού. Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα εκδηλώσεων του ΔΗΠΕΘΕ, περιλαμβάνει πάλι και παιδική θεατρική παράσταση. Αντίθετοι στην κατάργηση των σχολικών επιτροπών των Δήμων γονείς και κηδεμόνες μαθητών της Καβάλας.

Εκδρομή στην Αθήνα για τη χειροτονία του Παύλου Κίτσου οργανώνει το γραφείο Μάριος Τράβελ. Ο σεφ Γιάννης Μαρινόπουλος επιμελήθηκε το γεύμα προς τιμήν της Προέδρου της Δημοκρατίας στη Θάσο. Από τις 2 Νοέμβρη και για έναν μήνα οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ Cosmoclassical. Δωρεά αμαξιδίου από τη Συμβουλευτική Ομάδα Πράξις στο 1ο Δημοτικό σχολείο Νέας Περάμου.

Εντός έδρας με τον Ορέστη Ορεστιάδας παίζει την Κυριακή ο ΑΟΚ. Αύριο πάλι στο «Ανθή Καραγιάννη» το εντός ματς του Νέστου.

Διαβάστε επίσης