• 28 Απριλίου 2024,

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Το νούμερο ένα πρόβλημα της Καβάλας ήταν και παραμένει το ίδιο. Από καιρό γνωστό. Η λειτουργία του Νοσοκομείου της. Η έλλειψη προσωπικού είναι τεράστια, επηρεάζει το νοσηλευτικό ίδρυμα καθημερινά. Η προχθεσινή κινητοποίηση- στάση εργασίας- πρέπει να είναι μόνο η αρχή. Γιατί μόνο με συντονισμένη πίεση προς το Υπουργείο θα υπάρξει μια κάποια λύση. Θαύματα δεν περιμένουμε αλλά κάτι πρέπει να γίνει. Μας αναφέρουν συνεχώς κακή λειτουργία και αδυναμία του Νοσοκομείου. Όπως για παράδειγμα μηχανήματα που ενώ υπάρχουν και είναι σύγχρονα, δυστυχώς λόγω έλλειψης ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού δεν λειτουργούν όπως θα έπρεπε!

 


Σε μια μεγάλη και γενική κινητοποίηση βρέθηκε το προηγούμενο διάστημα ο Δήμος της Θάσου προκειμένου να οργανώσει τις εκδηλώσεις για την επέτειο της απελευθέρωσης του νησιού, εκδηλώσεις που έγιναν παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Στο τέλος ο Δήμαρχος Λευτέρης Κυριακίδης και τόσοι άνθρωποι που εργάστηκαν για μια σειρά από θέματα, αισθάνθηκαν ικανοποίηση. Όλα πήγαν μια χαρά. Κι η κ. Σακελλαροπούλου έφυγε ευχαριστημένη από την παραμονή της στη Θάσο. Υποσχέθηκε μάλιστα ότι θα επισκεφθεί εκ νέου το νησί!

 

Τις εκδηλώσεις παρακολούθησαν επίσης ο Θάσιος στην καταγωγή Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Θόδωρος Λιβάνιος, οι βουλευτές Καβάλας Παναγιωτόπουλος- Πασχαλίδης- Δεληκάρη, ο πρώην Υπουργός Γιώργος Καλαντζής και ως εκπρόσωποι της νέας διοίκησης της Περιφέρειας ΑΜΘ οι Θόδωρος Μαρκόπουλος- Αλέξανδρος Ιωσηφίδης. Σχολιάστηκε αρνητικά το ότι από τις εκδηλώσεις απουσίαζε η απερχόμενη διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ. Έφταιξε- ήταν φανερό- η στεναχώρια του εκλογικού αποτελέσματος. Καλώς ή κακώς έπρεπε να είναι παρόντες αφού άλλο πράγμα οι εκλογές και άλλο πράγμα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η επέτειος απελευθέρωσης της Θάσου.

 

Τις εντυπώσεις φέρεται να έκλεψε και ο Γιώργος Καλαντζής που διηγούνταν στην παρέα (και στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας) όλα τα ταξίδια στο εξωτερικό που έγιναν στη διάρκεια του πολιτικού του βίου. Αρκετά αναλυτικά, σα να έκανε μια άριστη αναπαράσταση γεμάτη από θετικές ταξιδιωτικές αναμνήσεις. Κατά τους αυτόπτες μάρτυρες η κ. Πρόεδρος έδειξε ενδιαφέρον. Ακόμη κι όταν αποκάλυψε το επόμενο του ταξίδι, στη Μασσαλία. Με αφορμή την ποδοσφαιρική αναμέτρηση της ΑΕΚ!

 

Αρνητικά σχολιάστηκε επίσης ότι από τις εκδηλώσεις απουσίαζαν όλοι οι ηττημένοι των εκλογών – υποψήφιοι του νησιού της Θάσου. Με πρώτο και καλύτερο τον κ. Μερέση. Αυτό κατά πολλούς ήταν αναμενόμενο. Δεν είναι τυχαίο για τη Θάσο ότι ο προηγούμενος Δήμαρχος κ. Χατζηεμμανουήλ απουσίαζε και τα 4 προηγούμενα χρόνια από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Θάσου!

 

Το απόγευμα της Τετάρτης έδωσαν ραντεβού και συναντήθηκαν πάλι στην Καβάλα οι υποψήφιοι με το Χριστόδουλο Τοψίδη. Με την ωραία θέα από το roof garden του Γαλαξία, συζήτησαν τις λεπτομέρειες της προσπάθειας. Εμπλουτισμένες από το ευχάριστο εκλογικό αποτέλεσμα. Η ομάδα έχει επικεφαλής τους Μαρκόπουλο- Ιωσηφίδη. Ατύπως και ουσιαστικώς. Για τον κ. Μαρκόπουλο λέγεται ότι σίγουρα θα είναι ο επόμενος Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Καβάλας.

 

Την ίδια ώρα ο Αλέξης Πολίτης λαμβάνει συνεχώς και από παντού μηνύματα στήριξης. Χάθηκε μια μάχη αλλά όχι ο πόλεμος, σημειώνουν προς τον κ. Πολίτη οι φίλοι και ψηφοφόροι του. Χαίρεται από τη μια, στεναχωριέται από την άλλη. Το αποτέλεσμα κακά τα ψέματα, δεν ήταν αναμενόμενο. Για τον κ. Πολίτη φαίνεται να είναι ένας ενδιάμεσος σταθμός, μιας πορείας που έχει μέλλον. Προς το βουλευτικό ψηφοδέλτιο της ΝΔ; Ναι, προς τα εκεί.

 

Ένας άλλος γιατρός, ο κ. Περικλής Αμπεριάδης, βλέπει κι αυτός μακριά. Αντιμετωπίζει το μέλλον από τώρα. Αλλά κάπως αλλιώς. Γνωρίζοντας τι έχει προηγηθεί, στέλνει έγκαιρα το μήνυμα του προς τους νέους διοικούντες της Περιφέρειας ΑΜΘ και ειδικότερα της ΠΕ Καβάλας: «Ας αρχίσω από τους νεοεκλεγεντες με τον κ. Τοψιδη. Συγχαρητήρια για την εκλογή. Φυσικά στο φίλο Θόδωρο Μαρκόπουλο που κατ’ εμέ θα είναι ο επόμενος αντιπερφερειαρχης. Θέλω να πω ότι αν δεν ξεκινήσουν από αύριο τις συσκέψεις για την αντιμετώπιση των κουνουπιών θα βρεθούμε πάλι με ακμαιοκτονίες και ματαιοπονίες δυστυχώς. Από αύριο. Και τα γράφω με καλή προαίρεση προσώρας».

 

Το βράδυ της Τετάρτης ο κ. Ντίνος Κλειτσιώτης επανέλαβε μιλώντας σε εκπομπή του Center, όλα όσα διηγήθηκε την ίδια μέρα στο ράδιο Πρωινή. Για την παραλίγο συμφωνία του με το Μάκη Παπαδόπουλο, την παρέμβαση του επικοινωνιολόγου κτλ. Κι όταν τέλειωσαν τα γεγονότα που έθεσε υπόψη των τηλεθεατών, προκάλεσε τον κ. Μάκη Παπαδόπουλο να τον διαψεύσει. Ως και χθες ο κ. Παπαδόπουλος δεν τον διέψευσε! Κι όπως φαίνεται δεν πρόκειται. Εκτός αν τον διαψεύσει κάποιος άλλος. Ο επικοινωνιολόγος κ. Περικλής Πηλείδης. Στην ιστοσελίδα της εταιρίας του υπάρχει σε φωτογραφία όλο το έντυπο προεκλογικό υλικό του Μάκη Παπαδόπουλου. Με τη λεζάντα «Ο δήμαρχος της καρδιάς μας στην Καβάλα».

 

Διαμαρτυρία από τη Χρυσούπολη. Γονέων και κηδεμόνων. Το ΕΠΑΛ της Χρυσούπολης, αναφέρουν, συνεχίζει τη λειτουργία του χωρίς καθηγητή μαθηματικών για τη Γ’ τάξη! Προφανώς κάποιος άλλος κάνει το μάθημα, γεγονός που δίκαια δεν ικανοποιεί. Έναν καθηγητή αμέσως λοιπόν και ειδικότερα των Μαθηματικών.

 

Αύριο Σάββατο πραγματοποιείται στην οδό Ερυθρού Σταυρού η γνωστή εκδήλωση «Ραντεβού στην Ερυθρού». Φέτος όλα είναι καλύτερα οργανωμένα, υπάρχει μάλιστα και συναυλία με τον Πασχάλη. Η εκδήλωση θα γίνει μπροστά από το πρώην κατάστημα Bodyline. Θα ξυπνήσουν αναμνήσεις προηγούμενων δεκαετιών. Τότε που όλα στην Καβάλα ήταν αλλιώς κι η διασκέδαση αφορούσε μόνο τα καταστήματα της συγκεκριμένης οδού. Καλή επιτυχία.

 

Ρωτήθηκε ο Αντιδήμαρχος κ. Απόστολος Μουμτσάκης για το πότε θα εφαρμοστεί ο νέος κανονισμός στάθμευσης στην Παναγία. Απέφυγε να απαντήσει συγκεκριμένα. Επανέλαβε ότι υπάρχει ετοιμότητα αλλά όχι οριστική απόφαση. Περιμένουμε λοιπόν, φαίνεται ότι δεν θα περιμένουμε πολύ. Στις ίδιες δηλώσεις του έκανε γνωστή την πρόθεση του Δήμου Καβάλας να τροποποιήσει τον κανονισμό των πεζόδρομων. Θα προηγηθεί διαβούλευση. Στην οποία όλα θα είναι αλλιώς. Στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο (μάλλον και στη νέα διοίκηση) μετέχει και ο πρώην πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Βασίλης Λεμονίδης.

 

Εκδήλωση θα κάνει στην παραλία η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Καβάλας. Αποφασίστηκε να γίνει το πρωί του Σαββάτου 28 Οκτώβρη, πριν και μετά την παρέλαση. Θα έχει ενημερωτικό χαρακτήρα και θα προβάλει τη Λέσχη.

 

Επιτέλους καλά νέα για την Τάνια Ελευθεριάδου. Μετά από μια σειρά πολιτικών ατυχιών και αποτυχιών, χθες έμαθε ότι οι απολυμένοι της ΒΦΛ δικαιώνονται. Και δεν απολύονται. Είναι γνωστό ότι τους υπερασπίζεται εδώ και χρόνια. Την είχε ανάγκη αυτήν την καλή είδηση η κ. Ελευθεριάδου. Να γελάσει λίγο το χειλάκι της, όπως συχνά λέμε στην Ελλάδα.

 

Μια εκδρομή στην Αθήνα διαφορετική: «Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το γραφείο μας MARIOS TRAVEL Καβαλας, σε συνεργασία με ομάδα του Θεοφιλέστατου, διοργανώνουμε συμμετοχή στην ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ του αγαπητού μας πατέρα Παύλου Κίτσου. Η μετάβαση θα γίνει στις 8 Νοεμβρίου 2023, στις 7 το πρωί και η επιστροφή στις 9 Νοεμβρίου από την Αθήνα αργά το απόγευμα».

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης