ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2022

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2022

Εντός των επόμενων εβδομάδων θα καταργηθεί η κλινική κορωνοϊού στο Νοσοκομείο Καβάλας. Στη θέση της θα υπάρχουν θάλαμοι κορωνοϊού σε κάθε μια από τις υφιστάμενες κλινικές του νοσηλευτικού ιδρύματος. Η αλλαγή θα γίνει ταυτόχρονα και με εντολή του Υπουργείου Υγείας σε πολλά δημόσια νοσοκομεία της χώρας. Η κλινική κορωνοϊού στο Νοσοκομείο Καβάλας λειτουργεί συνεχώς από το Φθινόπωρο του 2020 και μετά. Χθες φιλοξενούσε 9 ασθενείς, οι περισσότεροι ηλικιωμένοι. Γενική είναι η εκτίμηση ότι το επόμενο διάστημα οι ασθενείς με κορωνοϊό θα μειωθούν κι άλλο.

 

Δύο σημαντικές παραχωρήσεις παραλιακών εκτάσεων αποφασίστηκαν πρόσφατα κι αφορούν την περιοχή ανατολικά της Νέας Καρβάλης. Μία εκ των δύο, των 10 στρεμμάτων, αφορά το Κέντρο Καππαδοκικών Μελετών για τη δημιουργία κατασκηνώσεων. Ξεκίνησε και γίνεται σταδιακά η απομάκρυνση του εξοπλισμού του Δήμου Καβάλας από τις παραλίες αρμοδιότητας του. Κι άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Αστυνομία είναι κοντά στην εξιχνίαση της ανθρωποκτονίας στη Χρυσούπολη. Καθημερινά ρεπορτάζ για το θέμα των τηλεοπτικών σταθμών των Αθηνών. Σύλληψη διακινητή και παράτυπων μεταναστών στις Κρηνίδες.

 

Σχεδόν ομόφωνο ψήφισμα από το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας για την ελεύθερη διέλευση των μόνιμων κατοίκων του Δήμου από τα νέα διόδια. Στην Ολομέλεια της Βουλής σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών μίλησε ο Γιάννης Πασχαλίδης. Ερώτηση στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης της Τάνιας Ελευθεριάδου για τα απούλητα σταφύλια στη Δ.Ε. Ελευθερών. Ματαιώθηκε έργο φωτοβολταϊκού πάρκου από τα ΕΛΠΕ, προορίζονταν για τη Βιομηχανική Περιοχή. Δημωφέλεια– Επιμελητήριο και Οργανισμός Λιμένα συνέχισαν την παρουσίαση της Καβάλας ως τουριστικός προορισμός κρουαζιέρας. Ελάχιστες θερμοκρασίες ρεκόρ σημειώθηκαν χθες, για μήνα Σεπτέμβρη, στο Ν. Καβάλας. 10 βαθμοί κελσίου στην Καβάλα, 5 στο Νέο Ζυγό! Με χρήματα της ΔΕΔΑ ΑΕ θα ανακατασκευαστεί δρόμος στα Δωμάτια, συνδέει το χωριό με μοναστήρι της περιοχής.

 

Η Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως Θάσου προκήρυξε υποτροφίες νέων φοιτητών στη μνήμη του μακαριστού Προκόπιου. Αύριο το πρωί στο Επιμελητήριο ημερίδα της Πνοής για την έμφυλη βία μεταξύ νέων. Στη Νέα Πέραμο αποκαλύπτεται αύριο το απόγευμα μνημείο για τον Ποντιακό Ελληνισμό, την ίδια ώρα εκδήλωση στον Γέροντα για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

 

Φιλική αναμέτρηση με το Βυζάντιο Κοκκινοχώματος αύριο για τον ΑΟΚ. Πιθανές μεταγραφικές ανακοινώσεις ακόμη και το Σαββατοκύριακο. Την Τετάρτη 5 Οκτώβρη προγραμματίζει έναρξη των πρωταθλημάτων της η ΕΠΣ Καβάλας.

 

Διαβάστε επίσης