• 28 Απριλίου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΝΟΕΜΒΡΗ 2023

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΝΟΕΜΒΡΗ 2023

Παρουσία δύο υπουργών της Κυβέρνησης υπογράφηκε χθες στην Αθήνα η σύμβαση υπό παραχώρησης του νέου λιμανιού σε κοινοπραξία εταιριών υπό την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Οι ιδιώτες θα αναλάβουν το νέο λιμάνι αφού η σύμβαση κυρωθεί από τη Βουλή. Δεσμεύονται και για την εκτέλεση έργων στις υποδομές του λιμανιού. Την ικανοποίηση για την εξέλιξη εξέφρασαν με δηλώσεις τους ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ αλλά και ο Δ. Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένα κ. Άγγελος Βλάχος.

 

Ο Γιάννης Πασχαλίδης ανακοίνωσε την άφιξη στην Καβάλα νέου πυροσβεστικού πλοίου που θα αντικαταστήσει το υφιστάμενο. Το εντελώς καινούργιο πλοίο κατασκευάστηκε με χρήματα του ΕΣΠΑ. Αναμένεται στο λιμάνι με το νέο έτος. 29 μεταχειρισμένα αυτοκίνητα εκποιεί την ερχόμενη Τετάρτη το Τελωνείο. Υπάρχουν αυτοκίνητα με τιμή εκκίνησης στα 500 ευρώ. Κατασκευαστική κινητικότητα και στην περιοχή πέριξ της Αλάνας, εκδόθηκε άδεια για την κατασκευή 15 πολυτελών κατοικιών με ατομική πισίνα. Τρίτη φορά αναβλήθηκε χθες στο Εφετείο η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης Μπουδακίδου. Νέα ημερομηνία της δίκης τον Σεπτέμβρη.

 

Σταθερά περισσότεροι από 900 οι μετανάστες στο «Ασημακοπούλου», πολλοί εξ αυτών εργάζονται σε επιχειρήσεις της περιοχής. Μέχρι και τη Δευτέρα απέχουν από συμβόλαια μεταβιβάσεων ακινήτων οι συμβολαιογράφοι της ΑΜΘ. Πραγματοποιήθηκε χθες συνεδρίαση του Συντονιστικού Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Νέστου. Μετά από έλεγχο που έκανε στη Ιχθυόσκαλα, το Λιμεναρχείο κατάσχεσε 800 κιλά αλιεύματα χωρίς σήμανση. Νέο υπερσύγχρονο εξοπλισμό μέσω του προγράμματος Ίντερεκ για το Νοσοκομείο. Ανοιχτή την Κυριακή η αγορά, ικανοποίηση του Εμπορικού Συλλόγου για τη μεγάλη συμμετοχή των μελών του στην κινητοποίηση της Τετάρτης. Την Κυριακή το απόγευμα καλεί σε συνάντηση του βουλευτές Καβάλας η Ομοσπονδία. Θέμα το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Με τα νέα τοπικά συμβούλια της ΔΕ Φιλίππων συναντήθηκε ο Θόδωρος Μουριάδης. Αποχώρησε από το ΣΥΡΙΖΑ ο πολλές φορές υποψήφιος βουλευτής Καβάλας Γιώργος Καρατσιουμπάνης.

 

Ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Θάσου, ζητά να μην καταργηθεί το Ειρηνοδικείο του νησιού. Η δουλειά του Τάσου Μπίλια, έκθεση με «πλέϊμομπιλ» της αρχαίας αγοράς της Θάσου, παρουσιάζεται στην Αθήνα.

 

Στις 3 το μεσημέρι της Κυριακής στη Χρυσούπολη το ντέμπι του ΑΟΚ με το Νέστο. Η αυριανή κακοκαιρία απειλεί με αναβολή τα ματς των τοπικών πρωταθλημάτων.

Διαβάστε επίσης