μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Αυτή είναι η άλλη πλευρά του Αστικού ΚΤΕΛ Καβάλας. Έκανε χορηγία στα παιδιά του εφηβικού τμήματος της ομάδας πόλο του ΝΟΘΑΚ. Οι μικροί αθλητές φορώντας τα νέα μπουφάν χαμογελούν, φωτογραφίζονται, ευχαριστούν το Αστικό ΚΤΕΛ Καβάλας: «Τα πρώτα μπουφάν soft shell παρέλαβαν σήμερα αθλητές του εφηβικού μας τμήματος, προσφορά του Αστικό ΚΤΕΛ Καβάλας , και η χαρά όλων περισσεύει».

 


Σύμφωνα με τη χθεσινή απολογιστική ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, η συμμετοχή των μελών του στην κινητοποίηση της Τετάρτης ήταν πολύ μεγάλη.  Ξεπέρασε σε ποσοστό το 95%. Ο Εμπορικός Σύλλογος ευχαρίστησε όσους έκλεισαν τα μαγαζιά τους (από το πρωί ως το βράδυ της Τετάρτης), τους κάλεσε σε επιφυλακή μιας και ο αγώνας κατά του νέου φορολογικού συνεχίζεται.

 

Επιβεβαιώνοντας και επιβραβεύοντας όσα αναφέρει ο Εμπορικός Σύλλογος, έχουμε να προσθέσουμε δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα. Το πρώτο αφορά το ιχθυοπωλείο «Καπετάνιος». Χρησιμοποίησε τη σελίδα του στο Facebook για να εξηγήσει γιατί την Τετάρτη ήταν κλειστό. Το κείμενο (για την κινητοποίηση της Τετάρτης 22ας Νοέμβρη) αναφέρει: «Αύριο Τετάρτη θα είμαστε κλειστά για να μην έρθει η μέρα που θα πούμε ότι από αύριο θα είμαστε κλειστά. Η ραχοκοκαλιά της οικονομίας είναι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Είμαστε εμείς που πληρώνουμε κάθε μήνα το δημόσιο. Είμαστε εμείς που δε μας χαρίζονται τα δάνεια και τα χρέη προς το δημόσιο. Είμαστε εμείς που βάζουμε πλάτη για να δίνουμε στο κόσμο ποιότητα προϊόντων και υπηρεσιών. Αύριο απεργούμε και καλό θα ήταν οι καταναλωτές να μας στηρίξουν μέσω μειωμένης κίνησης σε μεγάλα καταστήματα».

 

Το δεύτερο παράδειγμα έχει σχέση με το Hondos Center Καβάλας, κατάστημα των αδελφών Φιλιππίδων στην οδό Ομονοίας. Θα μπορούσαν να λειτουργήσουν κανονικά. Προτίμησαν να κλείσουν. Και καλά έκαναν. Αντίθετα το κατάστημα Sephora της πόλης – «αλυσίδα» της ίδιας πολυεθνικής- λειτούργησε κανονικά. Μη μετέχοντας στην κινητοποίηση. Ο Χρήστος και ο Φίλιππος Φιλιππίδης έπραξαν άριστα που ακολούθησαν το 95% της αγοράς. Θα δικαιωθούν και από τους συναδέλφους τους, κυρίως από τους καταναλωτές.

 

Παραμένουμε στην αγορά της Καβάλας, για τα άλλα και πιο συνηθισμένα νέα της. Ακούγεται ότι υπάρχει συμφωνία ενοικίασης για το ισόγειο κατάστημα κάτω από τον Γαλαξία. Εκεί που λειτουργούσε η Τράπεζα Πειραιώς. Αν οι φήμες είναι αληθινές εκεί θα μετακομίσει τοπική επιχείρηση που ήδη λειτουργεί στο κέντρο της πόλης.

 

Το παραλιακό σούπερ μάρκετ «ΟΚ», επί της οδού Ε. Αντίστασης, λίγες εβδομάδες μετά την εμφάνιση του στην τοπική αγορά έλαβε άδεια για να κάνει επισκευή και ανακαίνιση. Τόσο σε αυτό καθεαυτό το κατάστημα όσο και στο χρήσιμο, μεγάλο πατάρι που διαθέτει.

 

Επανερχόμαστε στην κινητοποίηση της Τετάρτης για τα απαραίτητα παραλειπόμενα της. Όντως, στην υπό βροχή συγκέντρωση της κεντρικής πλατείας δεν υπήρξαν ομιλίες. Διαβάστηκε μόνο το ψήφισμα αυτής. Οι διοργανωτές επέλεξαν να μην γίνει καμία ομιλία προκειμένου να αποφύγουν τις παρεξηγήσεις. Ποιος να μιλήσει και ποιος να μην μιλήσει. Δεν μίλησε κανείς (από τους προέδρους σωματείων- συλλόγων- φορέων) κι έτσι είχαν το κεφάλι τους ήσυχο.

 

Κατά την εκδήλωση και κυρίως στην προετοιμασία της υπήρξε μια «κρύα» ατμόσφαιρα εξ αιτίας του ότι οι σχέσεις Επιμελητηρίου και Ομοσπονδίας δεν είναι και τόσο καλές. Βοήθησε ότι στις συνεννοήσεις που ήταν απαραίτητες, έλαβε μέρος από το Επιμελητήριο ο κ. Κουκουτίνης. Ο Μάρκος Δέμπας απουσίαζε στο εξωτερικό. Φάνηκε ταυτόχρονα ότι είναι κάτι που έρχεται. Θα γίνει περίπου σε έναν χρόνο από σήμερα. Στις εκλογές του Επιμελητηρίου θα αναμετρηθούν ο κ. Δέμπας με τον κ. Παναγιωτίδη. Σε αυτό το διαφαινόμενο ντέρμπι, τρίτη υποψηφιότητα μάλλον δεν χωρά.

 

Ο κ. Μένανδρος Μαρινάκης αφού ασχολήθηκε για καιρό με το Δήμο Καβάλας, είπε να το αλλάξει το πράγμα. Επέλεξε να επανέλθει στα πάτρια εδάφη. Τώρα ασχολείται με την Κεραμωτή και τα 100α της γενέθλια. Ελπίζουμε σε αυτό το πιο εύκολο και εορταστικό θέμα να τα καταφέρει καλύτερα. Στο Δήμο Καβάλας απέτυχε και μάλιστα παταγωδώς.

 

Υποσχέθηκε ότι θα επισκεφθεί την Καβάλα όπως άλλωστε έκανε ήδη με άλλες πρωτεύουσες Νομών της ΑΜΘ. Ο κ. Μέτιος θα επισκεφθεί την πόλη μας για να συναντήσει όχι μόνο τους εν ενεργεία, όχι μόνο τους εκλεγμένους αλλά όλους όσους ήταν υποψήφιοι μαζί του. Αυτό που λέει συνεχώς και προς κάθε κατεύθυνση είναι ότι συνεχίζει. Υπόσχεται τακτική παρουσία και στα πράγματα και στις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου. 5 χρόνια υπομονής και εργασίας είναι, θα περάσουν.

 

Ο Γιώργος Καρατσιουμπάνης έγινε χθες το πρώτο τοπικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που ανακοίνωσε την αποχώρηση του από το κόμμα. Ο κ. Καρατσιουμπάνης που ήταν υποψήφιος βουλευτής Καβάλας αρκετές φορές, όχι μόνο πρόσφατα, αποχώρησε μαζί με αυτούς της λεγόμενης ομάδας Αχτσιόγλου. Τοπικά στελέχη έχουν αποχωρήσει κι άλλα. Χωρίς να το ανακοινώσουν δημόσια. Όχι ακόμη. Όλα τα άλλα που παραμένουν, είναι και προβληματισμένα και (κυρίως) απογοητευμένα. Τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά…

 

Η άλλη πλευρά του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, ας πούμε η αισιόδοξη, είναι αυτή που συνήθως εκφράζει η πρώην βουλευτής κ. Τάνια Ελευθεριάδου. Με τις συχνές αναρτήσεις της για την καθημερινή δραστηριότητα του κ. Κασσελάκη. Τον στήριξε και συνεχίζει να τον στηρίζει. Αν και στην πορεία οι πιθανότητες η στήριξη να δικαιωθεί, μοιάζουν να μειώνονται. Τις μειώνει ο ίδιος ο νέος πρόεδρος. Βάζοντας εμπόδια, δοκιμασίες στον εαυτό του αλλά και στους υποστηρικτές του. Μέσα σε διάστημα 6 μηνών περίπου όλα όσα έχουν σχέση με το κόμμα άλλαξαν. Προς το χειρότερο.

 

Προ λίγων ημερών ο συνοικιακός σύλλογος του Αγίου Κωνσταντίνου «Δρόμος του Νερού» πρόσθεσε στις δραστηριότητες του και την προβολή ταινιών. Αξιόλογων και σωστά επιλεγμένων. Η πρώτη προβολή στο χώρο του- άνωθεν ΚΑΠΗ Αγίου Αθανασίου- σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Υποσχέθηκε ότι θα επανέλθει. Στη διάρκεια της προβολής της ταινίας προσφέρει τα απαραίτητα ποπ κορν.

 

Οι καιρικές συνθήκες αύριο δεν θα είναι καλές. Έρχεται κακοκαιρία μόνο αύριο Σάββατο. Όσοι σύλλογοι είχαν πρόγραμμα εκδήλωσης, το ξανασκέφτονται. Ακόμη κι αν η εκδήλωση είναι προγραμματισμένη να γίνει σε κλειστό χώρο. Αντίθετα σήμερα και την Κυριακή οι καιρικές συνθήκες θα είναι Χειμωνιάτικες μεν αλλά ευνοϊκές για κάθε είδους εκδήλωση δε.

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης