• 28 Μαρτίου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

Ζήτημα λίγων μόνο ημερών είναι η λειτουργία στο Νοσοκομείο Καβάλας εργαστηρίου στο οποίο θα γίνονται τεστ για τον κορωνοϊό. Τα απαραίτητα αντιδραστήρια είναι πιθανό να παραληφθούν ακόμη και σήμερα. Θα επακολουθήσει σύντομη διαδικασία εγκατάστασης και δοκιμαστικής λειτουργίας. Ο διοικητής του Νοσοκομείου είναι αισιόδοξος ότι τα τεστ μπορεί να ξεκινήσουν να γίνονται στην Καβάλα ακόμη και το Σαββατοκύριακό. Λόγω πληθώρας δειγμάτων στο ΑΧΕΠΑ, το Νοσοκομείο δεν έλαβε χθες αποτελέσματα επί 15 ύποπτων περιστατικών.

 

Βελτίωση παρουσίασε χθες η κατάσταση της υγείας της 55χρονης με κορωνοϊό που συνεχίζει να νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης. Τα Επιμελητήρια της Θράκης έστειλαν επιστολή στον Πρωθυπουργό, ζητούν να κλείσουν προσωρινά τα σύνορα με τη Βουλγαρία. Αναστολή των λαϊκών αγορών στη Θάσο αποφάσισε ο Δήμαρχος του νησιού. 50 περίπου ελέγχους σε πολίτες έκανε η Δ. Αστυνομία, δεν χρειάστηκε να επιβάλει κανένα πρόστιμο.

 

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος διέψευσε κατηγορηματικά την υποτιθέμενη είδηση πτήσης Τούρκικου F -16 πάνω από την Καβάλα. Συγνώμη για σχετικό τηλεγράφημα του ζήτησε το ΑΠΕ. Η δομή φιλοξενίας προσφύγων στο Ασημακοπούλου περιλαμβάνεται σε αυτές που επίσημα υπάρχουν στη χώρα κι αποκτούν διοικητή. Πρόστιμο 700 ευρώ από το Δήμο Καβάλας σε συμπολίτη που δεν τήρησε τη νομοθεσία στο σκύλο που είχε στο διαμέρισμα του. Με τηλεδιάσκεψη συνεδριάζει το μεσημέρι της Δευτέρας το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας. Με την ίδια διαδικασία θα δοθεί σήμερα συνέντευξη τύπου του Δημάρχου.

 

Εθελοντική εργασία ηλεκτρολόγων κι αποκατάσταση της ζημιάς στο διαμέρισμα που εκδηλώθηκε φωτιά, στην οδό Υψηλάντου. Απολυμάνσεις στους κοινόχρηστους χώρους αρμοδιότητας του έκανε ο ΟΛΚ. Από τη Δευτέρα αλλάζει και μεγαλώνει το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων του Ν. Καβάλας.

 

 

 

Διαβάστε επίσης