• 29 Μαρτίου 2024,

Ζήτημα λίγων ημερών να γίνονται τεστ κορωνοϊού στο Νοσοκομείο 

 Ζήτημα λίγων ημερών να γίνονται τεστ κορωνοϊού στο Νοσοκομείο 

Μάλλον σήμερα θα γίνει το πρώτο βήμα προκειμένου τις επόμενες ημέρες και το Νοσοκομείο Καβάλας να μπορεί να κάνει το περίφημο και απαραίτητο στις μέρες μας τεστ για την ανίχνευση του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες προερχόμενες από το Νοσοκομείο, σήμερα εταιρία του ιδιωτικού τομέα θα προμηθεύσει το νοσηλευτικό ίδρυμα με τα πρώτα αντιδραστήρια. Επακολουθεί μια διαδικασία ελέγχου του εξοπλισμού και σύντομης δοκιμαστικής ή παράλληλης με το ΑΧΕΠΑ λειτουργίας του. Αυτό το χρονοδιάγραμμα απλών αλλά απαραίτητων ενεργειών λήγει γρήγορα και έτσι μάλλον την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνονται και στο Νοσοκομείο οι εξετάσεις. Το αισιόδοξο σενάριο αναφέρει έναρξη της διαδικασία ακόμη κι από το Σαββατοκύριακο!

Στο Νοσοκομείο Καβάλας προσήλθαν χθες με πυρετό αρκετοί συμπολίτες. Περιστατικά ύποπτα θεωρήθηκαν 7. Πάρθηκαν δείγματα για να γίνουν (στη Θεσσαλονίκη) τα απαραίτητα τεστ. Σε εκκρεμότητα το Νοσοκομείο έχει 15 ακόμη περιπτώσεις ασθενών προηγούμενων ημερών. Τα αποτελέσματα των 15 τεστ τα περιμένει από σήμερα και μετά. Η καθυστέρηση έχει την ίδια πάντα εξήγηση, το ότι στο ΑΧΕΠΑ υπάρχει πλήθος δειγμάτων από όλη τη Β. Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης