• 19 Απριλίου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2022

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2022

Λειτουργούν από προχθές Τετάρτη 28 Σεπτέμβρη τα πλευρικά διόδια στον κόμβο του νέου λιμανιού. Η λειτουργία τους γίνεται χωρίς καμία εξαίρεση για τους μόνιμους κατοίκους της Καβάλας. Υπάρχουν ήδη οι πρώτες διαμαρτυρίες. Θίγονται και τα οχήματα που έχουν εργασία στο νέο λιμάνι. Η προσωρινή λύση είναι αυτή της κίνησης στην περιοχή από την παλιά εθνική οδό Καβάλας- Ξάνθης. Στα μέσα του Οκτώβρη θα λειτουργήσουν και τα μετωπικά διόδια που ετοιμάζονται στην ίδια περιοχή.

 

Προς ψήφιση από την Ολομέλεια της Βουλής ήταν χθες η νομοθετική ρύθμιση για τις αποζημιώσεις των αγροτών του Δήμου Παγγαίου. Το Τμήμα Ασφαλείας εξιχνίασε εξαπάτηση και κλοπή από ηλικιωμένο που έκαναν ανήλικοι Ρομά στην κεντρική πλατεία. Κρατούμενος στο κρατητήριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας ήταν τις προηγούμενες ημέρες ο Ανδρέας Χτενάς, λόγω υποθέσεων του στο Τριμελές. Στο ίδιο δικαστήριο καταδικάστηκε κάτοικος Καστοριάς που εξαπάτησε μέσω αγγελίας στο Facebook κάτοικο του Δήμου Παγγαίου. Τελευταία μέρα σήμερα παρουσίας ναυαγοσωστών στις πολυσύχναστες παραλίες του Δήμου Καβάλας.

 

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος παραβρέθηκε στην τελετή ονοματοδοσίας και ένταξης στο Πολεμικό Ναυτικό νεότευκτου πλοίου. Κοινοβουλευτική παρέμβαση της Τάνιας Ελευθεριάδου για τη διάσωση των καπναποθηκών της πόλης. Η Ενεργειακή Αιγαίου δώρισε συσκευή αυτόματων θωρακικών συμπιέσεων στο Κέντρο Υγείας Πρίνου. Ψήφισμα υπέρ των ερασιτεχνών αλιέων της Νέας Περάμου για να μπορούν να ψαρεύουν στο λιμάνι των Ελευθερών, ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Παγγαίου. Συνεχίζεται η συλλογή και απομάκρυνση υπολειμμάτων στο σημείο συντριβής του Antonov. Και στο Ζυγό υπάρχει αυτό το διάστημα αυξημένη κίνηση παράτυπων μεταναστών. Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής τη Δευτέρα αποφασίζεται επαναδημοπράτηση του έργου των αναπλάσεων στα χωριά της Δ.Ε. Φιλίππων. Ανακοίνωση της ΚΝΕ για την έλλειψη κοινωνικής μέριμνας στο ΔΙΠΑΕ Καβάλας.

 

Ενίσχυση του αστυνομικού σταθμού των Κρηνίδων ζητά το τοπικό συμβούλιο Αμυγδαλεώνα. Από τη Δευτέρα τα δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ θα είναι συχνότερα στις δυτικές συνοικίες για να υπάρχει καλύτερη εξυπηρέτηση και των φοιτητών που επανέρχονται στο μάθημα. Τα προϊόντα του αγροτοτροφικού τομέα θα προβάλει η Περιφέρεια ΑΜΘ με τη συμμετοχή της στην έκθεση της Μαδρίτης.

 

Αύριο το απόγευμα στο Ενωσιακό γήπεδο το φιλικό του ΑΟΚ με το Παραλίμνιο. Ανακοινώθηκε η απόκτηση του Γιώργου Γερογιάννη. Από τη Θεσσαλονίκη ο διαιτητής της Κυριακάτικης αναμέτρησης του Βύρωνα με την Παναχαϊκή. Το 18ο Δημοτικό Σχολείο επισκέφθηκαν καλαθοσφαιριστές της Ένωσης.

 

Διαβάστε επίσης