ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΜΑΗ 2020

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΜΑΗ 2020

Μαζικά έξω από το σπίτι ήταν χθες το απόγευμα και το βράδυ οι Καβαλιώτες. Είδαν την τελευταία υπερπανσέληνο του 2020, δεν βιάστηκαν να επιστρέψουν σπίτι. Η Αστυνομία έκανε παρέμβαση στην παιδική χαρά του Αγίου Λουκά που ήταν γεμάτη κόσμο. Από την Τρίτη έως και χθες η Διεύθυνση Υγείας έκανε έλεγχο σε 10 κομμωτήρια κουρεία στην πόλη όπου βρήκε να τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας για την πρόληψη του κορωνοϊού. Ελέγχθηκαν χωρίς να υπάρξουν πρόστιμα και ινστιτούτα αισθητικής.

 

Σε επόμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΚ θα τεθεί το θέμα είσπραξης από το Νοσοκομείο απλήρωτων λογαριασμών 275.000 ευρώ χωρίς τους τόκους, οι οποίοι υπολογίζονται στο ποσό των 20.000 ευρώ περίπου. Με τη μεσολάβηση του Νίκου Παναγιωτόπουλου ήρθαν και μοιράστηκαν χθες στην Καβάλα 5.000 χειρουργικές μάσκες. Αυτές παρελήφθησαν από τα ΚΤΕΛ, το Eurotaxi, την Πυροσβεστική και τους εκπαιδευτές υποψήφιων οδηγών. Η Διασωστική Ομάδα Καβάλας έκανε δωρεά χειρουργικών μασκών σε Αστυνομική Διεύθυνση και Πυροσβεστική.

 

Καρχαριοειδές βάρους 330 κιλών αλιεύτηκε στην θαλάσσια περιοχή της Καβάλας, φωτογραφήθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης στην Ιχθυόσκαλα. Αντίθετος στην αλλαγή του νόμου στην Παιδεία ο σύλλογος εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας. Δόθηκε στη δημοσιότητα το ωράριο λειτουργίας της αγοράς από την προσεχή Δευτέρα. Με τηλεδιάσκεψη συνεδριάζει το πρωί το Συντονιστικό Όργανο Καβάλας για την αντιπυρική περίοδο. Το Σάββατο το ΚΚΕ Καβάλας οργανώνει εκδήλωση στην πλατεία Καπνεργάτη για την επέτειο λήξης του Β’ Παγκοσμίου πολέμου.

 

Το φεστιβάλ Cosmopolis αναδιοργανώνεται για να πραγματοποιηθεί το Καλοκαίρι υπό τους όρους των χθεσινών ανακοινώσεων της Υπουργού Πολιτισμού. Με το σωματείο των εργαζομένων στα Πετρέλαια συναντήθηκε ο Γιάννης Πασχαλίδης. Πιθανή επίσκεψη του Νίκου Χαρδαλιά στη Θάσο με την ευκαιρία λειτουργίας του πυροσβεστικού κλιμακίου στα Λιμενάρια. Μέτρα υποστήριξης προς τους συλλόγους των καλλιτεχνών ζητούν με ανακοίνωση τους οι Συνωδηπόροι.

Διαβάστε επίσης