• 19 Απριλίου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΟΚΤΩΒΡΗ 2020

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΟΚΤΩΒΡΗ 2020

Ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος ανακοίνωσε αναλυτικά χθες πρόγραμμα ενίσχυσης των επιχειρήσεων στην ΑΜΘ μέσω του ΕΣΠΑ, με μη επιστρεπτέα προκαταβολή. Η επιχορήγηση θα κυμαίνεται από 2.000 ευρώ έως 15.000, ανάλογα με τον αριθμό των εργαζόμενων και με την προϋπόθεση να μην έγιναν απολύσεις από την έναρξη της πανδημίας. Αιτήσεις θα μπορούν να κατατίθενται από τις αρχές Νοέμβρη και μέχρι 18 Μαρτίου 2021.

 

Στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης νοσηλεύεται από χθες 79χρονος κάτοικος χωριού του Δήμου Παγγαίου που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Πολίτης- κάτοικος της ΔΕ Φιλίππων- με κορωνοϊό αλλά χωρίς συμπτώματα, βγαίνει θετικός σε διαδοχικά τεστ από τον περασμένο Αύγουστο! Νέοι γιατροί και νοσηλευτές ανέλαβαν εργασία στο Νοσοκομείο.

 

Δεκτή έγινε η προσφυγή του Δήμου Καβάλας στην επιτροπή του άρθρου 152, η απόφαση για την μη καταβολή τελών κατάληψης κοινόχρηστων χώρων επανέρχεται στην Αποκεντρωμένη. Το Υπουργείο Πολιτισμού ενέκρινε τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου της σιδηροδρομικής σύνδεσης Θεσσαλονίκης- Καβάλας. Δύο άνδρες κάτοικοι Θεσσαλονίκης καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης 11 μηνών με αναστολή στο Τριμελές Καβάλας για επίθεση σε όχημα που μετέφερε οπαδούς της ΑΕΚ. Το περιστατικό έγινε έξω από την Ελευθερούπολη τον Οκτώβρη του 2017.

 

Κοινή επιστολή των Δημάρχων της Ανατολικής Μακεδονίας υπέρ των συμψηφισμών για την απλήρωτη επιδότηση εργασίας. Συνάντηση αναπληρωτών εκπαιδευτικών το απόγευμα στην Καβάλα. Την Αστυνομική Διεύθυνση επισκέφθηκε ο Μακάριος Λαζαρίδης. Δεν θα καταργηθεί το κατάστημα των ΕΛΤΑ στον Πρίνο, ανακοίνωσε ο Γιάννης Πασχαλίδης. Ένας παράτυπος μετανάστης σκοτώθηκε και 9 τραυματίστηκαν σε εκτροπή οχήματος στην παραλιακή Εγνατία. Προετοιμάζεται για να επανέλθει σε δραστηριότητα η Λέσχη Ποντίων Καβάλας.

 

Κάρτες μέλους διαθέτει η ΠΑΕ ΑΟΚ προκειμένου να ενισχυθεί οικονομικά. Την Κυριακή το μεσημέρι οι Πάνθηρες υποδέχονται τον Ολυμπιακό για το κύπελλο στο γυναικείο μπάσκετ.

Διαβάστε επίσης