• 28 Απριλίου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 1 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 1 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Με απόφαση που έλαβε στις 26 Ιανουαρίου η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένα, καθορίζει τα τέλη χρήσης χώρων ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων στις χερσαίες ζώνες του λιμανιού της Καβάλας και της Κεραμωτής. Προκύπτουν αυξήσεις, μεγαλύτερη μάλιστα από της Καβάλας η αύξηση για το λιμάνι της Κεραμωτής. Ακόμη και οι χρεώσεις με έκπτωση, σε επαγγελματίες που είναι συνεπείς, είναι υψηλότερες σε σχέση με αυτά που πλήρωναν το 2023. Από 42 έως 48,8 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο στην Καβάλα, από 25 έως 30 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο στο λιμάνι της Κεραμωτής.

 

Νέα απόφαση του Λιμεναρχείου για τις πολυσύχναστες παραλίες του Νομού, η απόφαση σημαίνει ότι αυξάνονται οι ναυαγοσώστες. Ειδικότερα από 31 που ήταν πέρσι το Καλοκαίρι, φέτος θα είναι 42. Στις παραλίες που θεωρούνται πολυσύχναστες προστίθενται η Τόσκα, η Αλάνα και η Σαρακίνα. Το διοικητικό συμβούλιο του Επιμελητηρίου αποφάσισε και στηρίζει οικονομικά την εκδήλωση της Λευκής Νύχτας και το φεστιβάλ «Άδοντες και Ψάλλοντες». Το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Φεβρουαρίου μπορεί να βρίσκεται στην Κομοτηνή ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το γεγονός δεν ικανοποιεί τους αγρότες. Χθες αποφάσισαν διαμαρτυρία έξω από την Περιφέρεια στην Κομοτηνή για το μεσημέρι της Δευτέρας. Με τον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη συναντήθηκε ο βουλευτής Γιάννης Πασχαλίδης.

 

Διαμαρτυρία των ΑμεΑ στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μειώσεις στα δημοτικά τέλη για όλες τις ευπαθείς ομάδες. Αναλυτικά θα συμφωνηθούν μάλλον σήμερα. Βελτιώνεται τις επόμενες μέρες ο καιρός, στους 14 βαθμούς η θερμοκρασία στην Καβάλα την προσεχή Δευτέρα. Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων υλοποιούν από χθες σε Δημοτικά και Γυμνάσια πρόγραμμα ομαλής μετάβασης μαθητών της Στ’ Τάξης στην Α’ Γυμνασίου. Με ανακοίνωση του ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει την προσπάθεια κατά του φωτοβολταϊκού πάρκου στη Λεκάνη. Ανησυχεί για τις αλλαγές στο Πανεπιστήμιο της Καβάλας η δημοτική σύμβουλος Στέλλα Αργυρίου.

 

Πριν το τέλος Φεβρουαρίου εποχιακό προσωπικό στη Διεύθυνση Μεταφορών της ΠΕ Καβάλας. Με εθελοντική εργασία ο 78χρονος συνταξιούχος επιπλοποιός Νίκος Κατάκαλος βελτιώνει την κατάσταση δασικού δρόμου πάνω από το Σανατόριο.

 

Σαρωτικός ο ΑΟΚ επικράτησε 7-0 επί της Βαρβάρας σε εξ αναβολής ματς που έγινε στη Χαλκιδική. Την Κυριακή νέο εκτός έδρας παιχνίδι με το Παραλίμνιο Σερρών. Ο Άρης Πηγών νίκησε χθες με 2-1 τον Αετό Οφρυνίου. Αναμέτρηση για την Α’ Κατηγορία της ΕΠΣ Καβάλας.

 

Διαβάστε επίσης