• 23 Απριλίου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 11 ΟΚΤΩΒΡΗ 2018

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 11 ΟΚΤΩΒΡΗ 2018

Όλη τη νύχτα ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις συνέχισαν το έργο της κατάσβεσης στην φωτιά σε αποθήκη γεμάτη καπνά, στις εγκαταστάσεις της εταιρίας Μισσιριάν στον Αμυγδαλεώνα. Καίγεται αποθήκη 2.700 τμ ενώ το νέφος δεν είναι τοξικό. Η φωτιά ξεκίνησε από άγνωστη αιτία στις 6 το απόγευμα κι ενώ η εργασία του προσωπικού είχε σταματήσει στις 3 το μεσημέρι. Διακοπές ρεύματος το βράδυ στον Αμυγδαλεώνα. Βοήθεια στην Π.Υ. από βυτιοφόρο του Δήμου. Αποτράπηκε η επέκταση της φωτιάς σε όμορες αποθήκες.

 

Ομάδα κουκουλοφόρων αναστάτωσε το κέντρο της πόλης τα μεσάνυχτα. Έριξε γκαζάκια στην είσοδο της Εθνικής τράπεζας στην πλατεία. Επιχείρησε να βάλει φωτιά και στο εσωτερικό του καταστήματος από τζάμι παραθύρου που έσπασε. Φεύγοντας οι κουκουλοφόροι έβαλαν φωτιά σε δύο κάδους, στη συμβολή των οδών Δαγκλή και Φιλίππου.

 

Το Υπουργείο Τουρισμού απαγορεύει στο υδροπτέρυγο εταιρίας από την Λετονία να χρησιμοποιεί το γνωστό σημείο πρόσδεσης στη μαρίνα του Λιμένα στη Θάσο. Καθυστερεί εκ νέου η έναρξη των δρομολογίων. Ο Άρης Βέρρος πάλι υποψήφιος Δήμαρχος, επικεφαλής της Συμπαράταξης Πολιτών. Στο Μουσείο των Φιλίππων μεταφέρονται για συντήρηση τα αρχαιολογικά ευρήματα στο έργο του ΤΑΡ. Ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Καβάλα επιθυμεί για τη Σαμοθράκη ο Δήμος του νησιού.  Μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας στο κέντρο της πόλης λόγω έργου διαγραμμίσεων.

 

Απεργεί σήμερα το προσωπικό της αρχαιολογικής υπηρεσίας στο Ν. Καβάλας. Ενότητα της ΝΔ στις περιφερειακές εκλογές ζητά με ανάρτηση του ο γενικός γραμματέας της ΝΟΔΕ κ. Μανώλης Φρατζεσκάκης. Συνελήφθησαν την Τρίτη στο αεροδρόμιο 4 άτομα που ήθελαν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό με πλαστά έγγραφα. Κριτική στη διοίκηση του Δήμου από το σύλλογο κατοίκων του Περιγιαλίου.

 

Αγιασμός τελείται το απόγευμα στο Λύκειο των Ελληνίδων. Από Παρασκευή έως Κυριακή εκδηλώσεις στην Καβάλα για την ημέρα μνήμης Μακεδονικού αγώνα. Ένα ακόμη συνέδριο για τον καπνό οργανώνει τον Δεκέμβρη στην Καβάλα το Ινστιτούτο Κοινωνικών Κινημάτων και Ιστορίας Καπνού.

 

Πέθανε χθες σε ηλικία 84 ετών ο Στέφανος Καράμπελας, άνθρωπος του κλασικού αθλητισμού στην πόλη μας. Από τις Σέρρες ο διαιτητής στο ματς του ΑΟΚ την Κυριακή. Σε ευρωπαϊκούς αγώνες στη Ρωσία ο αθλητής των «Μαχητών» Ελευθερούπολης Δημήτρης Βορδοναράκης. Την Κυριακή ποδηλατοδρομία στην Δ.Ε. Πιερέων του Δήμου Παγγαίου.

 

Διαβάστε επίσης