Adv_Widget Adv_Widget Adv_Widget Adv_Widget

μικρά πρωινά απο τον Νίκο ΓενικόπουλοΟ γραμματέας της ΝΟΔΕ Καβάλας Μανώλης Φρατζεσκάκης σχολιάζει, με ανάρτηση του χθες, τα γεγονότα διχασμού και διάσπασης στη ΝΔ. Είναι ολοφάνερο ότι αναφέρεται στη διάσπαση των στελεχών της Περιφέρειας ΑΜΘ. Γράφει:  «Παιδική αρρώστια του κουμμουνισμού ο αριστερισμός Λένιν. Παιδική αρρώστια δική μας η εσωστρέφεια και ο διχασμός που προέρχονται κυρίως από ανεξέλεγκτες φιλοδοξίες εγωισμούς και λάθη επιλογών!

Το πράγμα «φουντώνει» κυρίως σε περιόδους αυτοδιοικητικών εκλογών.

Ο τακτικιστής Τσίπρας το γνωρίζει καλά. Έτσι «έστησε» τον Κλεισθένη,  θέλοντας  με την απλή αναλογική να διευρύνει προσωπικές διαδρομές στο χώρο μας και θα επιδιώξει να κάνει τον Μάιο όλες τις εκλογές μαζί  (βουλευτικές, περιφερειακές, δημοτικές, ευρωεκλογές) θέλοντας να εκμεταλλευτεί τους κατά τόπους εμφυλίους στελεχών της ΝΔ.

Ενώ η παγίδα «κάνει μπαμ»,  είναι τέτοια «η τύφλα μας» λόγω των προσωπικών μας διαφορών και φιλοδοξιών που πάμε «να μπούμε σόλο μέσα».

Ο μεγάλος στόχος του προέδρου μας Κυριάκου Μητσοτάκη για νίκη της ΝΔ με αυτοδυναμία περνάει μέσα από την ενότητα που είναι απαραίτητη και για την επόμενη μέρα. Αυτό πρέπει να γίνει κοινός τόπος όλων μας από τα στελέχη της επαρχίας μέχρι τα στελέχη των Αθηνών και τους βουλευτές. Σε κάθε περίπτωση κατά την άποψη μου για τη ΝΟΔΕ ένα πράγμα ειναι ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ. Ότι θα στηρίξει όλες τις επιλογές του κόμματος».

=======================================================================

Εξ αιτίας της επίσημης ανακοίνωσης της υποψηφιότητας του Θόδωρου Μουριάδη λογικό ήταν να κινητοποιηθούν οι αντίπαλοι του. Ο μεν Μάκης Παπαδόπουλος έδωσε συνέντευξη τύπου, η δε Δήμαρχος φρόντισε για να διαρρεύσουν στον τύπο ονόματα (όχι τυχαία) νέων υποψήφιων δημοτικών συμβούλων της. Του προέδρου του Εμπορικού συλλόγου και δύο ιατρών. Ο κ. Λεμονίδης φέρεται να διέψευσε το οριστικό της υποψηφιότητας του. Υποστήριξε ότι το σκέφτεται.

 

Αυτές οι κινήσεις τακτικής είναι αναμενόμενες. Όλοι έχουν στα σχέδια τους τέτοιες. Θα δούμε πολλές ακόμη αφού η προεκλογική προσπάθεια όλων μόλις τώρα αρχίζει. Χθες μάλιστα μάθαμε τα νέα της Συμπαράταξης των Πολιτών. Κατέληξε σε μια φυσιολογική απόφαση. Θα λάβει μέρος στις εκλογές, με τον Άρη Βέρρο. Μέχρι τώρα έχουμε και λέμε.

 

Υποψήφια Δήμαρχος η Δήμητρα Τσανάκα. Όπως το 2014. Ο Μάκης Παπαδόπουλος. Όπως το 2014. Ο Βαγγέλης Παππάς. Όπως το 2014. Ο Άρης Βέρρος, όπως το 2010 και το 2014. Μοναδικό ως τώρα νέο πρόσωπο ο Θόδωρος Μουριάδης. Τους προηγούμενους μήνες αποφασίστηκε η έκπληξη. Βήμα πρώτο η αποχώρηση του κ. Σιμιτσή. Από την ομάδα Σιμιτσή μοναδικός ενδιαφερόμενος ήταν ο Θ. Μουριάδης. Κάπως έτσι βρέθηκε να είναι υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας.

 

Αναμένονται 2 ή το πολύ 3 ακόμη υποψήφιοι δήμαρχοι. Είναι ένα ερώτημα το τι θα κάνει η ΛΑ.Ε. Ψάχνει επικεφαλής. Αν δεν βρει θα «επιστρατευτεί» πρώην βουλευτής. Πιθανόν να έχουμε υποψήφιο από τον πρώην Δήμο Φιλίππων και φυσικά δεν γνωρίζουμε τι θα κάνουν οι ακροδεξιοί. Ο μόνος που «κουνιέται» (επειδή προφανώς θέλει) είναι ο Σάκης Κολυβάς.

 

Κι ενώ η προεκλογική φούρια είναι καθημερινά και περισσότερο ορατή, άλλοι έχουν το  μυαλό τους σε άλλα. Π.χ. ο κ. Μαρκόπουλος. Πρόσφατα η σύγκλητος του ΤΕΙ Καβάλας του ανέθεσε την διδασκαλία μαθήματος. Όπως διαβάζουμε, θα κάνει χωρίς αμοιβή  το μάθημα «Στοιχεία κοινής αγροτικής πολιτικής, χρηματοδοτήσεων και άλλα συναφή ζητήματα με έμφαση στην αμπελουργία και την οινολογία». Το μάθημα θα γίνεται ως το Καλοκαίρι του 2019 στο τμήμα «Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής».

 

Πριν από λίγες μέρες κι άλλος αιρετός της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης έλαβε άδεια, όπως προβλέπεται, να μπορεί να διδάξει στο ΤΕΙ. Στην περίπτωση του θα υπάρχει αμοιβή. Για αυτόν τον λόγο ζήτησε και πήρε άδεια από την υπηρεσία του.

 

Κινητικότητα παρουσιάζεται το τελευταίο διάστημα στη Δημοτική Αστυνομία. Εκπροσώπους της βλέπουμε περισσότερο συχνά στους κεντρικούς δρόμους. Είναι κάτι. Αρκεί να μην είναι προσωρινό. Με αυτήν την αφορμή καλούνται όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι να μιλήσουν για το μέλλον της υπηρεσίας. Αρχίζοντας από την ενίσχυση της, με την επιστροφή σε αυτήν όλου του προσωπικού που σήμερα πιθανόν να εργάζεται σε άλλα τμήματα του Δήμου Καβάλας.

 

Η κ. Τσανάκα εξήγγειλε με την ομιλία της στα εγκαίνια της έκθεσης του Επιμελητηρίου το γνωστό πρόγραμμα του «Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου». Ανέφερε συγκεκριμένα την περιοχή εφαρμογής του, τον Άγιο Νικόλαο και την οδό Κουντουριώτου. Περιέργως στη συνέντευξη τύπου της Δευτέρας ο κ. Παπαδόπουλος (αν και μίλησε για την αγορά) δεν είπε τίποτα για το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Συμφωνεί με τις περιοχές όπου θα υλοποιηθεί;

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή η καθιερωμένη εκδήλωση για την γιορτή της Κτηνοτροφίας στον Πλαταμώνα Νέστου. Λέγεται ότι ο κόσμος που συμμετείχε ήταν σαφώς περισσότερος από αυτούς που συμμετείχαν στη γιορτή της πατάτας, στη γειτονική Λεκάνη. Κι επειδή οι γιορτές ποτέ δεν σταματούν, μία ακόμη έρχεται… Είναι καινούργια κι ονομάζεται «Γιορτή του Μήλου». Θα γίνει στον Αμυγδαλεώνα.

 

Για δημοτικές σπατάλες σε διάφορες περιττές εκδηλώσεις μίλησε μία ακόμη φορά ο Μάκης Παπαδόπουλος. «Πείτε μας ένα παράδειγμα» τον προκάλεσαν οι δημοσιογράφοι. Ο υποψήφιος Δήμαρχος αρχικά το σκέφθηκε, στη συνέχεια έδωσε ένα παράδειγμα σπατάλης. Αναφέρθηκε στην εκδήλωση του συλλόγου των φίλων καναρινιών. Η εκδήλωση –επίδειξη και διαγωνισμός καναρινιών- γίνεται μία φορά το χρόνο, συνήθως στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου. Κατά τον κ. Παπαδόπουλο είναι εκδήλωση που είτε δεν θα μπορούσε να γίνει, είτε θα μπορούσε να γίνει με λιγότερα χρήματα.

 

Ικανοποίηση επικρατεί στο Δημαρχείο επειδή η σελίδα του Δήμου Καβάλας στο facebook ξεπέρασε τα 10.000 like. Τη σελίδα την χειρίζεται και την ενημερώνει καθημερινά η συνεργάτιδα της δημάρχου κ. Θεοδώρα Νάσου.

 

Η επιτυχία του φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής, συνεχίζεται ως την Παρασκευή στο Εκθεσιακό Κέντρο, αφορά τους μαθητές. Κάθε πρωί έξω από τον χώρο της έκθεσης σταθμεύουν λεωφορεία, τα οποία μεταφέρουν μαθητές από το Νομό Καβάλας και τους όμορους νομούς. Τα παιδιά περνούν ευχάριστα την ώρα τους, ενημερώνονται για αυτά που μπορούν να δώσουν μια προοπτική κι ένα διαφορετικό επαγγελματικό μέλλον. Αυτή η επιτυχία και η διαδικασία είναι το έργο του Δημήτρη Πογαρίδη.

 

Αντιγράφουμε από την χθεσινή Καθημερινή: «Οδικώς ταξίδεψε για την Καβάλα το Σαββατοκύριακο ο Αντώνης Σαμαράς με αφορμή τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Επιμελητηρίου Καβάλας, που θυμίζω ότι είναι από τα αρχαιότερα της χώρας. Πληροφορούμαι ότι στο κλειστό δείπνο που έγινε προς τιμήν του το βράδυ του Σαββάτου είπε περίπου τα ίδια που είπε και στην ομιλία του μία μέρα αργότερα, κατακεραυνώνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ. Κατά τα λοιπά, δεν έλειψε ένα άτυπο debate μεταξύ του Σαμαρά και του συμβούλου του Μητσοτάκη και εντεταλμένου στην Καβάλα και στη Βόρεια Ελλάδα Μακάριου Λαζαρίδη για το αν είναι πιο όμορφη η Πύλος ή η Καβάλα. Θέλει και ρώτημα;».

 

Ο Βασίλης Ξουλόγης δηλώνει ικανοποίηση για έργο που ξεκινά, βρίσκει αφορμή να ασκήσει κριτική στη σημερινή δημοτική αρχή: « Τενάγη Φιλίππων. Ένα σπουδαίο έργο το οποίο περιμέναμε να υλοποιηθεί εδώ και χρόνια, επιτέλους ξεκινάει! Υπογράφηκε την 17.9.2018 η Σύμβαση ανάθεσης της μελέτης: «Αντιπλημμυρική προστασία περιοχής Τεναγών Φιλίππων Ν. Καβάλας – Δράμας – Σερρών» από την Διεύθυνση Αντιπλημμυρικών και Εγγειοβελτιωτικών Εργων του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών, ποσού 1.010.163€!!! Ευχαριστούμε όσους συνέβαλλαν σε αυτή τη μακρόχρονη προσπάθεια! Εννοείται πως η σημερινή Δημοτική αρχή Παγγαίου του «Απολύτως Τίποτα», απουσίαζε και πάλι…».

 

Φιλοξενούμενοι της Ενεργειακής Αιγαίου έρχονται σήμερα στην Καβάλα εκπρόσωποι της Κυβέρνησης του Μαυροβουνίου. Θα δουν πως βγαίνει το πετρέλαιο, χωρίς καμία απολύτως συνέπεια τόσο στον τουρισμό όσο και στην αλιεία. Το απόγευμα οι εκπρόσωποι του Μαυροβουνίου θα επισκεφθούν τον κ. Μαρκόπουλο, όπου θα γίνει σύσκεψη. Σημειώνουμε ότι η Ενεργειακή Αιγαίου φιλοδοξεί να βγάλει το πετρέλαιο που υπάρχει και σε αυτήν την χώρα.

 

Για την Κυριακή 21 Οκτώβρη μετατέθηκαν τα εγκαίνια του Μουσείου Προσφυγικού Ελληνισμού στον ανακαινισμένο μεντρεσέ, στις Καμάρες. Το έργο τέλειωσε επί ημερών της κ. Τσανάκα, δρομολογήθηκε επί ημερών Σιμιτσή και Μουριάδη. Όποιοι κι αν βοήθησαν το έργο, σημαντικό είναι το ότι αυτό ολοκληρώθηκε και θα χρησιμοποιηθεί (από το σύλλογο Μικρασιατών) προς το συμφέρον της πόλης. Ευχόμαστε αυτά τα γεγονότα να αυξηθούν στην πόλη. Η Καβάλα τα έχει ανάγκη.

 

Με διαφορετικό «λουκ» και κόκκινα κοντά μαλλιά θα μας έρθει αύριο η κ. Νατάσα Παζαίτη. Από χθες ιστοσελίδες των Αθηνών εντόπισαν την αλλαγή και γράφουν: «Ποιες είναι οι πρώτες φράσεις που σου έρχονται στο μυαλό μόλις σκέφτεσαι πώς θα περιγράψεις τη Νατάσα Παζαΐτη; Σύζυγος πρώην πρωθυπουργού, αφοσιωμένη ογκολόγος, ξανθιά με εντυπωσιακή σιλουέτα, μητέρα δύο παιδιών; Είναι αλήθεια ότι σχεδόν όλα τα παραπάνω ισχύουν ακόμα και σήμερα. Γιατί σχεδόν; Επειδή η Νατάσα Παζαΐτη δεν είναι πια ξανθιά. Η χθεσινή εμφάνιση της Νατάσας Παζαΐτη στο Ηρώδειο για τη συναυλία: «60 χρόνια Τόλης Βοσκόπουλος» επεφύλασσε αυτήν ακριβώς την έκπληξη: Την σύζυγο του Κώστα Καραμανλή κοκκινομάλλα και εξίσου εντυπωσιακή όπως θα δεις πιο κάτω. Η Νατάσα Παζαΐτη δεν μας συνηθίζει τις μεγάλες αλλαγές στο look της. Επί πολλά χρόνια η ίδια είχε μακρύ καρέ κούρεμα, το οποίο στη συνέχεια μετέτρεψε σε κοντό και έπειτα σε μια κοντή αντρική coop, ωστόσο δεν αποχωρίστηκε στιγμή τα τελευταία πολλά χρόνια την ξανθή απόχρωση των μαλλιών της. Τώρα το τόλμησε και το χαμόγελό της προδίδει ότι είναι ικανοποιημένη με το αποτέλεσμα». Το κείμενο το αντιγράψαμε από την ιστοσελίδα ladylike.gr.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

eXTReMe Tracker