ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Αρχές Μαρτίου θα ψηφιστεί στη Βουλή το νομοσχέδιο που αναβαθμίζει το ΤΕΙ και το μετατρέπει σε Πανεπιστημιακό κόμβο. Με αυτήν την εξέλιξη πρώτη φορά η Καβάλα θα αποκτήσει Πανεπιστήμιο. Χθες δόθηκε στη δημοσιότητα για διαβούλευση το σχέδιο νόμου. Διασώζεται η νοσηλευτική σχολή του Διδυμοτείχου, γίνεται παράρτημα του υφιστάμενου τμήματος του Διεθνούς Πανεπιστημίου.

 

Τις επόμενες ημέρες θα συζητηθεί στη Βουλή η επίκαιρη ερώτηση Παναγιωτόπουλου για τα κτίρια ΝΟΚ και ΟΘΑΚ. Επιμένουν στις μηνύσεις τους κατά του αγωγού ΤΑΡ όσοι το περασμένο Καλοκαίρι είχαν συλληφθεί επειδή εμπόδιζαν την πρόοδο των εργασιών σε περιοχή κοντά στο Ζυγό. Μόνο πτώση της θερμοκρασίας στην Ανατολική Μακεδονία από το νέο κύμα κακοκαιρίας. Ο Απόστολος Μουμτζάκης παρέμεινε πρόεδρος του συλλόγου εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας.

 

Ο βουλευτής Δημήτρης Εμμανουηλίδης συναντήθηκε με τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας της Λιθουανίας. Από σήμερα τουριστική προβολή του Ν. Καβάλας στην έκθεση της Σόφιας. Έλυσε η ΔΕΥΑΚ πρόβλημα συνδέσεων με το νέο δίκτυο ύδρευσης στην οδό Δράκοντος. Κτηνοτρόφος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 6 μηνών με αναστολή επειδή τα ζώα του κατέστρεψαν χωράφι με πατάτες. Από σήμερα στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση του νέου λιμανιού. Ανακοίνωση του Βαγγέλη Παππά για τα διόδια στην Παράκαμψη, τα οποία επανέρχονται. Δεν θα κάνουν κινητοποιήσεις οι αγρότες της ΑΜΘ.

 

Ομάδα του ΤΕΙ με πλατφόρμα που δημιούργησε διεκδικεί βραβείο από την Ουνέσκο. Μουσική εκδήλωση την Κυριακή το απόγευμα στο «Αντιγόνη Βαλάκου» από το σύλλογο Εθελοντών κατά του Καρκίνου. Την Τετάρτη γενική συνέλευση των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ.

 

Η Αναγέννηση Λιμεναρίων προκρίθηκε στην ημιτελική φάση του κυπέλλου της ΕΠΣ Καβάλας επικρατώντας του Ορφέα Ελευθερούπολης. Ο Βασίλης Ιορδανίδης παρέμεινε πρόεδρος στην τοπική επιτροπή ΣΕΓΑΣ.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης