• 20 Απριλίου 2024,

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Σε όλους τους έλληνες αρέσει να υπενθυμίζουν συνεχώς τις επιτυχίες του παρελθόντος. Όλοι μας περηφανευόμαστε συχνά για όσα έχουν καταφέρει πρόγονοι μας. Ας είναι καλά η μακρά ιστορία του τόπου. Έχει να παρουσιάσει διάφορες σημαντικές στιγμές. Τις οποίες τις μνημονεύουμε σε κάθε ευκαιρία μιας και καινούργια επιτεύγματα δεν υπάρχουν.

 

Κι όμως, η σημερινή γιορτή των ερωτευμένων δεν είναι ελληνικής προέλευσης. Στην Ελλάδα ρίζωσε για τα καλά. Όπως και σε όλο τον κόσμο. Φέτος η γιορτή των ερωτευμένων συμπίπτει με την προεκλογική περίοδο των 9 υποψήφιων δημάρχων Καβάλας. Άραγε θα δράσει κάποιος; Έχει την ευκαιρία να κάνει μια καλή αυτοπροβολή αφού κακά τα ψέματα, ειδικά σήμερα όλοι δηλώνουν ερωτευμένοι.

 

Αυτοί που μας έρχονται στο μυαλό σήμερα – πρώτοι και καλύτεροι- είναι οι … ερωτευμένοι με την τοπική αυτοδιοίκηση. Δεν λένε ότι είναι ερωτευμένοι με την εξουσία. Επιμένουν να αναφέρονται στην τοπική αυτοδιοίκηση. Χρόνια τους πολλά λοιπόν και καλά αποτελέσματα.

 

Ο Γιώργος Γερομάρκος συνεχίζει την προσπάθεια του προκειμένου να δημιουργηθεί νέα δημοτική παράταξη στο Δήμο Παγγαίου, η οποία θα λάβει μέρος στις προσεχείς δημοτικές εκλογές.  Σύντομα θα μας ανακοινώσει το οριστικό αποτέλεσμα και τις αποφάσεις του. Αν καταφέρει τον στόχο του ο ίδιος θα είναι επικεφαλής και υποψήφιος δήμαρχος.

 

Στο μεταξύ το προεκλογικό σκηνικό στον ίδιο Δήμο είναι σαφώς πιο ήρεμο σε σχέση με το 2014. Πρώτα πρώτα οι υποψήφιοι δήμαρχοι Παγγαίου θα είναι λιγότεροι. Διαπιστώνουμε επίσης ότι οι εμπλεκόμενοι έχουν αποφασίσει (σχεδόν οριστικά) να ακολουθήσουν χαμηλότερους τόνους. Άρα στο Παγγαίο υπάρχει χώρος μπόλικος για πολιτικό πολιτισμό. Κάτι που το 2014 δεν έγινε.

 

Καθώς πλησιάζουμε στην εκδήλωση της Κυριακής κι άλλα ονόματα πιθανών υποψηφίων με τον Χριστόδουλο Τοψίδη γίνονται γνωστά. Είναι πρόσωπα που συζήτησαν με τον ανεξάρτητο υποψήφιο περιφερειάρχη αλλά δεν γνωρίζουμε (θα το μάθουμε την Κυριακή) αν οι συζητήσεις κατέληξαν σε συμφωνία. Αναφέρεται ειδικότερα η πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου της Χρυσούπολης και συγγενικό πρόσωπο της Μαίρης Δαλακούδη.

 

Αρχικά στο Ζυγό, τώρα και στον Αμυγδαλεώνα εμφανίζονται ανεξάρτητες προσπάθειες υποψηφίων στο τοπικό συμβούλιο των δύο χωριών. Οι υποψηφιότητες αυτές επισήμως δεν συνδέονται με συγκεκριμένο υποψήφιο δήμαρχο του Δήμου Καβάλας. Η πρωτοβουλία οφείλεται στις νέες δυνατότητες που φαίνεται να δίνει σε όλα τα τοπικά συμβούλια ο Κλεισθένης.

 

Ο διοικητής του Νοσοκομείου της Ξάνθης κ. Γερόπουλος ανήκει σε αυτούς τους συμπολίτες που δεν λένε όχι στις προσκλήσεις όλων των υποψήφιων δημάρχων. Ο κ. Γερόπουλος ήταν στην εκδήλωση της κ. Δημάρχου τη Δευτέρα ενώ την προηγούμενη εβδομάδα παραβρέθηκε στην εκδήλωση του κ. Βέρρου.

 

Από τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνεται η πληροφορία επίσκεψης και ομιλίας στην πόλη μας του Υπουργού Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου. Αυτό θα γίνει μάλλον την ερχόμενη εβδομάδα. Πιο πιθανή ημερομηνία της 21ης Φλεβάρη. Ο κ. Τσακαλώτος έχει να επισκεφθεί την Καβάλα από τον Μάρτιο του 2010. Τότε, υπό εντελώς διαφορετικές πολιτικές συνθήκες, είχε μιλήσει στο Στέκι της Νέας Πόλης.

 

Θέμα της ομιλίας του κ. Τσακαλώτου οι προοπτικές ανάπτυξης της χώρας στη νέα εποχή στην οποία βρίσκεται, στην (κατά την άποψη πολλών, ειδικά της Κυβέρνησης) μεταμνημονιακή περίοδο που η Ελλάδα πορεύεται από τον περασμένο Αύγουστο και μετά.

 

Κι άλλα πρόστιμα από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Π.Ε. Καβάλας. Χθες επέβαλαν πρόστιμο από 500 ευρώ σε δύο επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος. Και οι δύο Καλοκαιρινές. Το πρόστιμο αφορά θέματα υγιεινής των δύο επιχειρήσεων. Οι έλεγχοι που τα προκάλεσαν έγιναν το προηγούμενο Καλοκαίρι.

 

Ο συμπολίτης εκπαιδευτής υποψήφιων οδηγών κ. Λυμπεράκης είπε χθες σε εκπομπή του Ράδιο Πρωινή ότι στη διαδικασία συζήτησης του νομοσχεδίου για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης ο Υπουργός κ. Σπίρτζης έκανε δεκτές τις προτάσεις του σωματείου της Καβάλας. Αμέσως μετά τις συμπεριέλαβε στον υπό συζήτηση νόμο.

 

Ο περιφερειακός σύμβουλος Σωτήρης Παπαδόπουλος έψαξε αρκετά την υπόθεση της συμμετοχής του στις επόμενες εκλογές. Στο τέλος αποφάσισε να είναι υποψήφιος με την κ. Τσανάκα. Η συνεργασία μοιάζει επωφελής και για τα δύο μέρη. Στο ίδιο ψάξιμο φαίνεται ότι συνεχίζουν να βρίσκονται οι Παπακοσμάς- Τσαλδαρίδης.

 

Σε αυτές τις περιπτώσεις οι συνδεδεμένοι με την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση αιρετοί ή πρώην αιρετοί διστάζουν να παραμείνουν σε αυτήν αφού λόγω του Κλεισθένη εκτιμούν ότι είναι ιδιαίτερα δύσκολη η επανεκλογή τους, όσο καλό αποτέλεσμα και να έχουν. Σκέφτονται λοιπόν κι άλλα πράγματα…

 

Ο υποψήφιος δήμαρχος της Χρυσής Αυγής ήταν χθες το πρωί στο Δημαρχείο. Προφανώς είχε συνάντηση με τη Δήμαρχο κ. Δήμητρα Τσανάκα. Το θέμα αυτής παραμένει άγνωστο.

 

Πολύ σωστή παρατήρηση συμπολίτη για τη κακή λειτουργία ηλεκτρονικών πινακίδων που βρίσκονται στην Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού και στην οδό Χρ. Σμύρνης: «Αυτή η φωτεινή πινακίδα του Δήμου στο Περιγιάλι μπροστά στο παλιό Στρατοδικείο,  θα σκοτώσει κόσμο. Ειδικά τις νυχτερινές ώρες. Σε τυφλώνει στην κυριολεξία. Αν δεν μπορούν να την ρυθμίσουν ας την απενεργοποιήσουν. Το ίδιο συμβαίνει και στην Ραψάνη που κι εκεί υπάρχει ίδια πινακίδα».

 

Το Κίνημα Αλλαγής Καβάλας άρχισε χθες την κινητοποίηση που επιβάλλεται προκειμένου να έχει επιτυχία η εκδήλωση της Δευτέρας με ομιλητή τον ευρωβουλευτή Νίκο Ανδρουλάκη. Είναι η πρώτη εκδήλωση του τοπικού ΚΙΝΑΛ το 2019 και ταυτόχρονα η πρώτη εκδήλωση στην Καβάλα από τότε που από το κόμμα αποχώρησε η Δημοκρατική Αριστερά.

 

Την δικαστική οδό θα ακολουθήσει ο Γιάννης Πασχαλίδης στο γνωστό θέμα όπου βρέθηκε να κατηγορείται άδικα για ρατσιστικές απόψεις. Ταυτόχρονα κάνει και μια άλλη, πιο δύσκολη δουλειά. Πολιτική. Ψάχνει να βρει από στάλθηκαν στην Αθήνα (στη ΝΔ) τα επίμαχα δημοσιεύματα.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης