• 26 Απριλίου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

Προσωρινή διαταγή εξέδωσε χθες το μεσημέρι το Πρωτοδικείο Καβάλας, σύμφωνα με την οποία απαγορεύονται οι εκτός απαλλοτριωμένης έκτασης εργασίες για τα διόδια στην Παράκαμψη. Ικανοποιημένη η Δημωφέλεια, η οποία ζήτησε την προσωρινή διαταγή. Επόμενη δίκη στις 22 Ιουνίου. Στην ακροαματική διαδικασία αποδείχθηκε ότι το κτίριο των διοδίων κατασκευάζεται σε λάθος σημείο. Στη δίκη παρόντες ήταν και εκπρόσωποι της Εγνατίας Οδού.

 

Ικανοποιητική η προσέλευση κόσμου στην πρώτη εκδήλωση που έκανε χθες το απόγευμα στην πόλη μας το Κίνημα Αλλαγής. Ομιλητής ήταν ο γραμματέας της ΚΕ του κόμματος Μανώλης Χριστοδουλάκης. Λόγω της σύγχυσης που δημιουργεί ο νέος κανονισμός προσωπικών δεδομένων, Γυμνάσια και Λύκεια του Νομού αποφεύγουν να ανακοινώσουν με δελτίο τύπου τα ονόματα των αριστούχων μαθητών τους. Ποινή φυλάκισης 10 μηνών με αναστολή στο Μονομελές, σε κάτοικο του πρώην Δήμου Ορφανού για κατοχή αντικειμένων αρχαιολογικού ενδιαφέροντος. Στη διάρκεια της δίκης παρέδωσε σε εκπρόσωπο της Αρχαιολογικής υπηρεσίας κι άλλα αντικείμενα που όπως είπε βρήκε θαμμένα στην αυλή του σπιτιού του. Ένα σωρό αιτήσεις παραχώρησης σχολικών χώρων εκκρεμούν στις δύο σχολικές επιτροπές του Δήμου.

 

Συνεδριάζει το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο με ειδικό ενδιαφέρον για τα έργα Σταθάκη στα Τενάγη. Χθες βράδυ νέα συνάντηση αυτών που ζητούν αλλαγή της όδευσης του αγωγού ΤΑΡ. Στις 22 Ιουνίου το Δασαρχείο θα αναρτήσει τους τελευταίους δασικούς χάρτες του Νομού. Αφορούν περιοχές στο Δήμο Νέστου. Από τον Σεπτέμβρη του 2019 θα υφίσταται το Διεθνές Πανεπιστήμιο στην Καβάλα. Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ για τη φωσφογύψο σε χώρο κοντά στη ΒΦΛ. Με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής ο Δήμος Καβάλας θα αναζητήσει μισθωτές για 8 καταστήματα στη Λαχαναγορά, ένα κατάστημα στον πεζόδρομο της Π. Μελά και ένα αναψυκτήριο στους Φιλίππους.

 

Από χθες άρχισαν τελικά οι δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας στα ΚΑΠΗ. Την Κυριακή μουσική εκδήλωση στο Ζέφυρο. Από τη Δευτέρα προβολή ταινιών. Στις 8 το απόγευμα στην παραλία εκδήλωση για την παγκόσμια μέρα του εθελοντή αιμοδότη.

 

Μέχρι το Σάββατο η προθεσμία υποψηφιοτήτων για τις εκλογές στον ΑΟΚ. Την απόκτηση του Σταμπουλή θα ανακοινώσει ο ΓΣΕ, δεν υπάρχει θέμα Κιτσούλη. Με επιτυχία έγιναν χθες στο «Ανθή Καραγιάννη» οι αγώνες στίβου αφιερωμένοι στους Ευαγγελίδη- Σπανίδη.

 

 

Διαβάστε επίσης