• 18 Μαΐου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2023

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2023

Δύο υπουργικές αποφάσεις υπογράφηκαν χθες, αμφότερες αφορούν τους πυρόπληκτους του Δήμου Νέστου. Εξασφαλίζεται αναστολή καταβολής ασφαλιστικών εισφορών σε Αβραμυλιά, Διαλεκτό και Άγιο Κοσμά. Οριοθετείται η περιοχή αποζημιώσεων σε κτίρια και καλλιέργειες για τις δημοτικές κοινότητες Αβραμυλιάς και Διαλεκτού. Η δεύτερη απόφαση περιλαμβάνει όρους, προϋποθέσεις και προθεσμίες. Υπεύθυνη ορίζεται η Διεύθυνση Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών Βορείου Ελλάδας.

 

Ένα κρουαζιερόπλοιο πολυτελείας θα βρίσκεται σήμερα στο κεντρικό λιμάνι, το Evrima έρχεται πρώτη φορά στην Καβάλα. Μεταφέρει 264 επιβάτες διαφόρων εθνικοτήτων. Βοήθεια που συγκέντρωσαν οι εργαζόμενοι του ΕΣΥ Καβάλας στάλθηκε χθες στη Θεσσαλία. Έναν ακόμη επικουρικό γιατρό απέκτησε η Νευρολογική κλινική του Νοσοκομείου. Ξαναλειτουργούν από χθες τα δικαστήρια στο Πρωτοδικείο, τη Δευτέρα η επίσημη έναρξη του νέου δικαστικού έτους. Οι εργαζόμενοι του Δήμου Θάσου διαφωνούν με την λύση που δόθηκε για τη δημιουργία υπηρεσίας δόμησης. Θεωρούν ότι με αυτόν τον τρόπο ιδιωτικοποιείται τμήμα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.

 

Ομόφωνες αποφάσεις της διοίκησης της ΔΕΥΑΚ για έργα αναβάθμισης του αποχετευτικού συστήματος, καλύτερη διαχείριση του δικτύο ύδρευσης. Στον Αμυγδαλεώνα συνέχισε τις περιοδείες του ο συνδυασμός του Γιάννη Εριφυλλίδη. Εμπιστοσύνη στις ικανότητες της Αναστασίας Ιωσηφίδου από τον υποψήφιο της Θόδωρο Τζατζάρη. Στην αγορά περιοδεύει ο Χαράλαμπος Χρυσανίδης. Σε συνεδρίαση της Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων της Βουλής συμμετείχε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

 

Και στο Νομό Καβάλας μεταφέρονται για να αποτεφρωθούν αρκετά από τα νεκρά ζώα της Θεσσαλίας. Σύσκεψη του Χρήστου Μέτιου στην Κομοτηνή για τα αντιπλημμυρικά έργα σε όλη την Περιφέρεια. Προβλήματα στην υδροδότηση της Σκάλας Καλλιράχης προκαλούν διαμαρτυρίες πολιτών. Μια αρκούδα κυκλοφορεί στα ορεινά χωριά της Καβάλας, εντοπίστηκε στο Λυκόστομο. Ως το τέλος του έτους θα υλοποιηθεί στην πράξη η υπό παραχώρηση του νέου λιμανιού, δήλωσε χθες ο Δ. Σύμβουλος του ΟΛΚ Άγγελος Βλάχος. Η Διασωστική Ομάδα Καβάλας ευχαριστεί για τη δωρεά την Energean. Την Κυριακή 1η Οκτώβρη η γιορτή της ορεινής κτηνοτροφίας στον Πλαταμώνα.

 

Τον Κυριάκο Βακιρτζή θέλει να αποκτήσει ο ΑΟΚ.

 

Διαβάστε επίσης