ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Απαλλακτικό είναι το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών για τη νηπιαγωγό παιδικών σταθμών του Δήμου, η υπόθεση της οδηγείται στο αρχείο. Η νηπιαγωγός κατηγορήθηκε το Καλοκαίρι του 2022 για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων. Απαλλακτική ήταν και η πρόταση της Εισαγγελίας Καβάλας. Επακολούθησε προσφυγή γονέων στην Εισαγγελία Εφετών Θράκης και άσκηση ποινικής δίωξης. Μετά την ολοκλήρωση της ανάκρισης το δικαστικό συμβούλιο την απαλλάσσει μία ακόμη φορά. Συνήγορος υπεράσπισης της νηπιαγωγού είναι ο δικηγόρος Καβάλας Νίκος Τσιγαρατζόγλου.

 

Δεν συνεδριάζει το Τοπικό Συμβούλιο της Λυδίας, δύο από τα τρία μέλη του είναι αστυνομικοί που εργάζονται στην Αθήνα και δεν έλαβαν ακόμη και σήμερα την προβλεπόμενη απόσπαση στην Καβάλα. Τα προβλήματα της Λυδίας χωρίς ενεργό πρόεδρο και τοπικό συμβούλιο, παραμένουν πολλές φορές άλυτα. Εργοτάξιο στην είσοδο του Αστυνομικού Τμήματος της Νέας Περάμου, το γεγονός αποδεικνύει μία ακόμη φορά την ανάγκη το Τμήμα να βρει νέα στέγη. Οι εργασίες αφορούν παρακείμενη ιδιοκτησία. Ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης στο Δήμο Παγγαίου Ανέστης Τσαβδαρίδης εκφράζει ανησυχία για το έργο στο λιμάνι της Ν. Ηρακλείτσας, έργο που προ λίγων εβδομάδων διακόπηκε. Σήμερα το βράδυ συνεδριάζει το Συντονιστικό Όργανο των αγροτών της ΑΜΘ. Αγρότες του Έβρου έκλεισαν χθες για λίγες ώρες και για τα φορτηγά το Τελωνείο των Κήπων.

 

Τον Σεπτέμβρη ολοκληρώνεται το έργο ενεργειακής αναβάθμισης του Γυμνασίου Λυκείου Κρηνίδων. Ανησυχούν γονείς και κηδεμόνες μήπως κι αυτήν την φορά το χρονοδιάγραμμα δεν τηρηθεί. Με τον Αντιπεριφερειάρχη Θόδωρο Μαρκόπουλο συναντήθηκε η διοίκηση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Κηδεμόνων σχολείων του Δήμου Καβάλας. Στην τουριστική έκθεση του Βουκουρεστίου βρίσκονται το Επιμελητήριο, Δήμοι του Νομού Καβάλας αλλά και η Περιφέρεια ΑΜΘ. Η έκθεση αρχίζει σήμερα. Ο Γιάννης Πασχαλίδης παραβρέθηκε στην τελετή παρουσίασης στον Πειραιά του νέου πυροσβεστικού πλοίου που αναμένεται ως την Κυριακή στο κεντρικό λιμάνι. Επιστολή του Μάρκου Δέμπα στους αρμόδιους υπουργούς, ζητά παράταση των προθεσμιών προγραμμάτων ΕΣΠΑ που στηρίζουν μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

 

Ομόφωνα εγκρίθηκε από τη συνέλευση της Στέγης το ψήφισμα παραμονής του συλλόγου στο κτίριο της οδού Κύπρου. Τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων προβάλει τα έργα στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων. Στις 26 Φεβρουαρίου ο συνοικιακός σύλλογος της Αγίας Παρασκευής τιμά το Χρήστο Τζανάκο για την προσπάθεια του σχετικά με το Δημοτικό Ναυτικό Μουσείο.

 

Την Κυριακή στο γυμναστήριο της Καλαμίτσας αγώνες τάεκβοντο με 800 αθλητές. Στη διοργάνωση θα δοθεί σε χρήση η κεντρική κερκίδα.

 

Διαβάστε επίσης