• 6 Μαΐου 2024,

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Συνεχίζει τις επαφές με τοπικούς φορείς και παράγοντες η διοίκηση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Κηδεμόνων των σχολείων του Δήμου Καβάλας. Φωτογραφία από τη συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη κ. Θόδωρο Μαρκόπουλο. Συζητήθηκαν πολλά και διάφορα θέματα. Κυρίως αρμοδιότητας της ΠΕ Καβάλας. Το Σάββατο στις 6 το απόγευμα η Ένωση κόβει βασιλόπιτα. Η εκδήλωση θα γίνει στο 6ο Λύκειο Καβάλας, χώρο πολλαπλών χρήσεων του σχολείου. Κλήθηκαν να συμμετέχουν και εκπρόσωποι των πρωτοβάθμιων συλλόγων γονέων κηδεμόνων σχολείων του Δήμου Καβάλας.

 


 

Συνεδρίασε το μεσημέρι της Τρίτης η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Καβάλας. Τα λίγα θέματα της ημερήσιας διάταξης «πέρασαν» ομόφωνα. Εκτός από ένα. Αυτό της επιλογής αναδόχου για την εκπόνηση των μελετών του νέου κλειστού γυμναστηρίου. Θα κατασκευαστεί στο Περιγιάλι και θα είναι 3.000 θέσεων. Η διοίκηση ενέκρινε αμέσως μια τυπική, γραφειοκρατική διαδικασία. Η κ. Δρακονάκη επίσης. Ο Μάκης Παπαδόπουλος όχι. Δήλωσε απλώς την παρουσία του! Μια ακόμη φορά. Γιατί όπως φαίνεται δεν τα συμπαθεί τα έργα. Ειδικά όταν είναι έργα των άλλων.

 

Το επιχείρημα του θα αναφερθεί απλά, όπως κι ίδιος το εκείνη την ώρα το διατύπωσε. Εφόσον ο Δήμος Καβάλας δεν συντηρεί σωστά τις υφιστάμενες αθλητικές εγκαταστάσεις, δηλώνει την παρουσία του σε μια επιπλέον. Έτσι σκέφθηκε, έτσι δήλωσε και έτσι ψήφισε. Επειδή τα γήπεδα του Δήμου έχουν ανάγκες που σήμερα δεν καλύπτονται, επιλέγει να μην εγκρίνει την επιλογή του ανάδοχου που θα εκπονήσει τις μελέτες σε ένα καινούργιο. Τρομερός Μάκης Παπαδόπουλος. Απίστευτος.

 

Μιλώντας όπως ο αυστηρός δάσκαλος στους μαθητές του, κούνησε παρατεταμένα το δάκτυλο στη διοίκηση του Δήμου Καβάλας και είπε «…πάθατε μα δεν μάθατε». Λες και τα έλεγε στον εαυτό του! Κι ενώ άπαντες τον κοιτούσαν περίεργα, πρόσθεσε το κερασάκι στην τούρτα. Δεν ενέκρινε την επιλογή του ανάδοχου για τις μελέτες. Ουσιαστικά το ίδιο το έργο. Θυμίζουμε ότι στο παρελθόν είχε κρατήσει ίδια στάση και στο έργο ανακαίνισης και αναβάθμισης των εγκαταστάσεων στον περιβάλλοντα χώρο του γυμναστήριου «Αλεξάνδρα Δήμογλου» στην Καλαμίτσα. Τότε καταψήφισε επειδή το έργο δεν προέβλεπε και αποδυτήρια στα γήπεδα του τένις…

 

Ευτυχώς το έργο προχώρησε, μέρος του ολοκληρώθηκε. Ήδη το απολαμβάνουν οι πολίτες. Ευτυχώς. Γιατί αν δεχόμαστε αυτήν την στείρα- ίσως και ανόητη- αντιπολίτευση, στην Καβάλα δεν θα γίνονταν απολύτως τίποτα. Θα ζούσαμε μέσα σε προβλήματα που δεν θα μπορούσαν να λυθούν. Όλα θα ήταν σταματημένα περιμένοντας τον… Μάκη Παπαδόπουλο. Αν κάποτε έρθει. Κι αν δεν έρθει, απλώς θα περιμέναμε να αποχωρήσει.

 

Εντάξει, η αυτοδιοίκηση σήμερα παρουσιάζει διάφορα προβλήματα. Και στα γήπεδα αρμοδιότητας της. Τα οποία και δεν συντηρήθηκαν και δεν έχουν το προσωπικό που χρειάζεται. Άλλο πράγμα αυτό κι άλλο πράγμα οι ανάγκες μιας πόλης που και αθλητικά μεγαλώνει. Ας κάνουμε πρώτα τα έργα. Μετά βλέπουμε. Με πίεση και διεκδίκηση θα βρούμε λύσεις. Αν αντίθετα δεν κάνουμε τίποτα, τότε θα έχουμε γίνει κάτι που θα μοιάζει με νεκροταφείο…

 

Στην ίδια συνεδρίαση εγκρίθηκε ομόφωνα η πρόσληψη μέσω προγράμματος αναγκαίου προσωπικού για το «Βοήθεια στο Σπίτι». Ούτε το «Βοήθεια στο Σπίτι» έχει το προσωπικό που απαιτείται. Ευτυχώς σε αυτό το θέμα δεν υπήρξαν διαφορετικές απόψεις ή προσεγγίσεις. Όλοι δέχθηκαν τη διαδικασία.

 

Την προσεχή Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου οι συνταξιούχοι του Ν. Καβάλας θα συμμετάσχουν στη διαμαρτυρία της Κομοτηνής. Μαζί με συνταξιούχους όλης της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης. Θέμα της διαμαρτυρίας η κατάσταση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Δήλωσαν συμμετοχή και θα βρεθούν στην Κομοτηνή 100 περίπου συνταξιούχοι της Καβάλας. Αναχώρηση με δύο λεωφορεία το πρωί της Τετάρτης από το Δημοτικό Κήπο. Τα σωματεία προσφέρουν στους συνταξιούχους καφέ, σε κατάστημα της Κομοτηνής.

 

Την περασμένη Τρίτη τα σωματεία των συνταξιούχων «ανέβηκαν» στο Νοσοκομείο για να ενημερωθούν. Η συζήτηση με τους συνδικαλιστές (γιατρούς και νοσηλευτές) επιβεβαίωσε τις υποψίες και ανησυχίες τους. Το πράγμα δεν πάει καλά εξ αιτίας της έλλειψης προσωπικού. Τα απογευματινά χειρουργεία δεν θα εφαρμοστούν. «Εκτός αν έρθουν γιατροί και νοσηλευτές απ’ έξω» ειπώθηκε χαρακτηριστικά. Αλλά κι αυτό μοιάζει και είναι κομματάκι δύσκολο.

 

Χωρίς εκπλήξεις η διαδικασία των εκλογών στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης. Πρώτος σε σταυρούς ο Σάββας Μιχαηλίδης, ο Δήμαρχος που θέλει πολύ να είναι ο επόμενος πρόεδρος της Π.Ε.Δ. ΑΜΘ. Το αποτέλεσμα του δίνει το δικαίωμα, αυξάνει σε μεγάλο βαθμό τις πιθανότητες. Οι εκλογές έγιναν το απόγευμα της Τρίτης με ενιαίο ψηφοδέλτιο. Αν και αρχικά φαίνονταν να συμβαίνει το αντίθετο. Ευνοημένος από το αποτέλεσμα ο Δήμος Παγγαίου. Ο Γιώργος Χριστοδουλίδης εξελέγη άνετα στο νέο διοικητικό συμβούλιο ενώ ο Χρήστος Μποσμπότης θα είναι μεταξύ των συνέδρων στη συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

 

Σε κινητοποίηση η «Νέα Αριστερά» της Καβάλας. Την προσεχή Κυριακή εκπρόσωποι της μεταβαίνουν στη Δράμα. Εκεί θα βρίσκεται και θα μιλήσει η κ. Έφη Αχτσιόγλου. Η οργάνωση της Καβάλας μετά την εκδήλωση με τον κ. Νάσο Ηλιόπουλο, δεν έχει προγραμματισμένη νέα. Τα ίδια και στο ΠΑΣΟΚ Καβάλας, μετά την κοπή της πίτας με πολύ κόσμο δεν υπάρχει επί του παρόντος επόμενο πολιτικό γεγονός. Όλα αυτά προγραμματίζονται για την Άνοιξη, κι όταν οι Ευρωεκλογές θα είναι πιο κοντά.

 

Ο πρόεδρος των Κτηνοτρόφων Νίκος Δημόπουλος συνεχίζει να ξεχωρίζει και για τις απόψεις του και για την κριτική προς τη Κυβέρνηση. Σε σχέση με τα αιτήματα των αγροτών. Χθες μεταξύ άλλων δήλωσε: « Υπάρχουν πράγματα (αιτήματα των αγροτών) που για την Κυβέρνηση δεν έχουν κανένα οικονομικό κόστος. Οι έλεγχοι που πρέπει να γίνονται και οι κατανομές χρημάτων. Τα χρήματα που μοιράζονται έτσι κι αλλιώς, να μοιράζονται δίκαια».

 

Διαφορετική και ιστορικού περιεχομένου η εκδήλωση που προετοιμάζει ο συνοικιακός σύλλογος της Αγίας Παρασκευής. Με ομιλητές Κυριάκο Λυκουρίνο, Γιάννη Μανιό, Πέτρο Κώστα. Στην ίδια εκδήλωση θα τιμηθεί ο άνθρωπος που δημιούργησε και κρατά «ζωντανό» το Δημοτικό Ναυτικό Μουσείο κ. Χρήστος Τζανάκος. Η εκδήλωση με τίτλο «Οδοιπορικό στην Καβάλα της παλιάς εποχής» γίνεται στη Μεγάλη Λέσχη τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου. Ώρα 7 το απόγευμα.

 

Η σχετική έρευνα έγινε κι απέδειξε κάτι που όλοι υποψιάζονταν. Ο Πάνος Μαμτσαδέλης είναι όντως ο νεότερος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας. Σε μια ιστορία πλέον των 100 ετών. Οι πρώτες συνεδριάσεις με τον κ. Μαμτσαδέλη πρόεδρο δείχνουν και κάτι ακόμη. Με τη βοήθεια των συμβούλων όλων των παρατάξεων, προεδρεύει με τον καλύτερο τρόπο. Αυστηρός εκεί που πρέπει κι ελαστικός όταν πρόκειται για την ουσία του πράγματος. Ας πούμε και με τα έως τώρα δεδομένα, ότι είναι η ευχάριστη έκπληξη του νέου δημοτικού συμβουλίου.

 

 

Διαβάστε επίσης