• 17 Μαΐου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

Με ένα μακροσκελές και ενδιαφέρον κείμενο του Χρήστου Μέτιου, υπήρξε χθες αναλυτική ενημέρωση για το πρόγραμμα μη επιστρεπτέας προκαταβολής της Περιφέρειας ΑΜΘ. Στο κείμενο δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα πληρωμών. Ο έλεγχος των αιτήσεων πλησιάζει το 50% αυτών, διαδικασία που σαφώς και επιταχύνθηκε. Προθεσμία ως τον Ιούνιο για τις νέες αιτήσεις, περισσότεροι δικαιούχοι και αύξηση του συνολικού ποσού που θα μοιραστεί. Οι Ομοσπονδίες Επαγγελματιών και Βιοτεχνών της ΑΜΘ επιρρίπτουν ευθύνες για την καθυστέρηση του προγράμματος και στα Επιμελητήρια.

 

Μειώθηκαν οι ασθενείς με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο. 359 εμβολιασμοί χθες στο Ν. Καβάλας. 22 κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, 12 νέες μολύνσεις στα 75 τεστ του Νοσοκομείου.

 

Το αργότερο το Καλοκαίρι ξεκινά έργο ανάδειξης της αρχαίας Εγνατίας οδού στα τμήματα Αγίου Σίλα και Σταυρού Αμυγδαλεώνα. Εορταστική δράση με ειδικό φωτισμού του Φρουρίου την ερχόμενη εβδομάδα από το Δήμο, για την επέτειο της 25ης Μαρτίου. Άγνωστοι πέταξαν στα σκουπίδια νεογέννητα γατάκια, περιστατικό που έγινε στην Κηπούπολη χθες το μεσημέρι. Το μεσημέρι διαμαρτυρία εκπαιδευτικών στο Διοικητήριο, το απόγευμα συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην πλατεία Καπνεργάτη.

 

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος συμμετείχε σε διαδικτυακή εκδήλωση των ΑΧΕΠΑ με θέμα την αμυντική θωράκιση της χώρας. Από την Τρίτη μόνιμος γιατρός στο αγροτικό ιατρείο Κρηνίδων, ανακοίνωσε ο Μακάριος Λαζαρίδης. Το Πουλίδειο Γηροκομείο επισκέφθηκε ο Κώστας Αντωνιάδης. Συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη αλλοδαπός που αναζητούνταν για υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών σε Καβάλα- Θάσο. Σειρά παρεμβάσεων του ΟΛΚ για την ασφάλεια πολιτών και εργαζόμενων στο κεντρικό λιμάνι.

 

Δύο φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια από το Δήμο Καβάλας στους σεισμόπληκτους της Θεσσαλίας. Δωρεές υπολογιστών στη δομή φιλοξενίας προσφύγων στο «Ασημακοπούλου» για να μπορούν τα παιδιά να έχουν δυνατότητα τηλεκπαίδευσης. Περισσότερες αλλά σε μικρότερο ιστό οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας στο ύψωμα Βασιλάκη.

 

Παίκτης του ΑΟΚ ο νεαρός Γερογιάννης της Αναγέννησης Λιμεναρίων. Τον Θόδωρο Ταξίδη απέκτησε ο Αετός Ορφανού. Τη Δευτέρα διαδικτυακή ημερίδα του Α.Σ. Ταέκβοντο Καβάλας για την προστασία από το διαδίκτυο σε καιρό πανδημίας.

 

Διαβάστε επίσης