Η καραντίνα κούρασε – Έρχεται χαλάρωση των μέτρων

 Η καραντίνα κούρασε – Έρχεται χαλάρωση των μέτρων

Την κόπωση του Ελληνικού λαού μετά από ένα χρόνο καραντίνας φαίνεται ότι αντιλαμβάνεται πλήρως  η κυβέρνηση η οποία και αναλαμβάνει δράση προκειμένου να έχουμε ταχύτερη άρση και χαλάρωση  των μέτρων.

Για να μην γίνουν ρουτίνα τα κορονο – πάρτι η κυβέρνηση επεξεργάζεται ένα σχέδιο αποσυμπίεσης  που θα δώσει  κάποιες απαραίτητες ανάσες σε πολίτες και επιχειρήσεις.

Η εικόνα της επιδημίας είναι δεδομένη και θα πρέπει να μάθουμε να την αντιμετωπίζουμε με ανοιχτές οικονομικές και κοινωνικές δραστηριότητες.

Δεν υπάρχει άλλη υπομονή.

Η κυβέρνηση θα πρέπει να εστιάσει στα μέτρα πρόληψης , προστασίας  και όχι στις απαγορεύσεις και στους περιορισμούς.

Είναι ηλίου φαεινότερων  ότι  το lockdown δεν τηρείται όπως πρέπει και για τον λόγο αυτό δεν έχουμε και μείωση των κρουσμάτων.

Θα είναι προτιμότερο, έστω και τώρα που είμαστε στην έξοδο να ρίξουμε βάρος στην εφαρμογή των μέτρων που καταπολεμούν την διασπορά του ιού παρά να τα κλείνουμε όλα και να μένουμε κλεισμένοι μέσα στα σπίτια μας.

Πλέον η αναμέτρηση αυτή είναι μία μάχη με τον χρόνο προκειμένου να προλάβουν να εμβολιαστούν όσο το δυνατόν γίνεται περισσότεροι Έλληνες.

Αυτή η μάχη μπορεί να δοθεί με πιο χαλαρά μέτρα και όχι με μέτρα αυστηρής  ομηρίας και λουκέτων.

Αυτό το έργο το έχουμε δει τόσες πολλές φορές που το έχουμε χορτάσει και πλέον δεν προσφέρει τίποτα.

Θα πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη βαρύτητα στα μέτρα που μας προστατεύουν από τον ιό παρά στα μέτρα που μας κρατάνε μακριά του.

 

Τελικά δεν θα είναι τόσο άστατος ο καιρός όσο μας λέγανε οι μετεωρολόγοι τις προηγούμενες ημέρες.

Θα είναι μεγάλα τα διαστήματα ηλιοφάνειας καθημερινά αλλά το ζητούμενο είναι να ανέβει λίγο περισσότερο και η θερμοκρασία που μας ανάγκασε και πάλι να φορέσουμε τα πιο χοντρά μπουφάν αναβάλλοντας τα αμάνικο που είναι  παραδοσιακά το  πανωφόρι της άνοιξης.

 

Ο άλλος ο 38χρονος στον Μαραθώνα που έφαγε γαρίδα και πέθανε από αλλεργικό σοκ ;

Τραγικό και άδικο !

 

Μέχρι και η Παγώνη που είναι μόνιμα απαισιόδοξη στις προβλέψεις της  πιστεύει ότι το φετινό ΠΑΣΧΑ που είναι σε 40 μέρες είναι εφικτό να το περάσουμε στα χωριά μας και σίγουρα με περισσότερες ελευθερίες.

Αν αρχίσουν να πέφτουν τα νούμερα όσο αφορά τα ημερήσια κρούσματα και αν αντίθετα πατήσουμε γκάζι στους εμβολιασμούς  μπορεί και το ΠΑΣΧΑ αυτό, με μάσκες και αποστάσεις, να το γιορτάσουμε στα χωριά μας.

Μακάρι …

 

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Να είστε καλά και να περνάτε καλύτερα.

ΑΛΟΡΑ !

Διαβάστε επίσης