• 3 Μαΐου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023

Μετά από Εισαγγελική παραγγελία, διενεργείται προανάκριση στο Πταισματοδικείο Καβάλας σχετικά με τη λειτουργία της Διεύθυνσης Μεταφορών. Υπό έρευνα η χορήγηση διπλωμάτων οδήγησης φορτηγών την Άνοιξη και το Καλοκαίρι του 2022. Σχετική καταγγελία στην Περιφέρεια ΑΜΘ έγινε από επαγγελματία του κλάδου. Προηγήθηκε ΕΔΕ, η πραγματοποίηση της οποίας κρατήθηκε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Σύμφωνα με την έρευνα περισσότεροι από 10 αλλοδαποί έλαβαν δίπλωμα οδήγησης φορτηγού αυτοκινήτου χωρίς οι ίδιοι να λάβουν μέρος στις θεωρητικές εξετάσεις. Όλα αυτά γίνονται γνωστά με καθυστέρηση λόγω της κλήσης στην προανάκριση όσων εμπλέκονται στην καταγγελία και στη λειτουργία της υπηρεσίας.

 

Δύο ελαιοχρωματιστές τραυματίστηκαν ελαφρά χθες, ενώ εργάζονταν στο γυμναστήριο του 6ου Λυκείου. Υποχώρησε η σκαλωσιά στην οποία βρίσκονταν κι έπεσαν από ύψος 3 περίπου μέτρων. Μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο. Ελαφρά τραυματίστηκε χθες το πρωί οδηγός αγροτικού αυτοκινήτου, σε περιστατικό εκτροπής και ανατροπής του στο Ακροβούνι. Άρχισαν οι προετοιμασίες για τη Λευκή Νύχτα στην αγορά της Καβάλας, δήλωσε χθες ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου. Με ποσό 7.000 ευρώ συμμετέχει στην εκδήλωση η Περιφέρεια ΑΜΘ. 10 μέρες στα μέσα Μαίου θα λειτουργήσει τσίρκο στον περιβάλλοντα χώρο του «Ανθή Καραγιάννη». Ποσό 3.000 ευρώ θα εισπράξει για τη μίσθωση ο Δήμος Καβάλας. Στην κεντρική πλατεία η Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση των σωματείων και των εργαζομένων.

 

Ο Δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης μαζί με υποψήφιους βουλευτές περιόδευσαν χθες στα ΚΑΠΗ. Η περιοδεία στα υπόλοιπα ΚΑΠΗ συνεχίζεται σήμερα. Ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα των προσπαθειών του για τα θέματα του Ν. Καβάλας από το 2019 έως σήμερα δήλωσε σε συνέντευξη του στην Πρωινή ο Μακάριος Λαζαρίδης. Το ΠΑΣΟΚ ανανεώθηκε και έμαθε από τα λάθη του, υποστηρίζει η υποψήφια βουλευτής Ευστρατία Χριστοδούλου. Συνέντευξη τύπου απολογισμού της δράσης της δίνει αύριο η Τάνια Ελευθεριάδου. Επανέρχονται τα σενάρια σύμφωνα με τα οποία ο Βασίλης Καρράς θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος Παγγαίου. Ο Γιάννης Εριφυλλίδης ανακοίνωσε χθες την υποψήφια του Αγγελική Χατζηδημητράκη.

 

Συνεδριάζει δια ζώσης το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας. Πρόγραμμα εκδηλώσεων για τα 85 χρόνια λειτουργίας του ανακοίνωσε το Δημοτικό Ωδείο. Όλες οι εκδηλώσεις θα γίνουν στη Μ. Λέσχη. Ορίστηκαν στα σχολεία κι ανακοινώθηκαν οι νέοι διευθυντές Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων του Νομού Καβάλας. Αναλαμβάνουν καθήκοντα τον Ιούλιο.

 

Ηττήθηκαν χθες ο ΑΟΚ, ο Βύρωνας και το Ορφάνι. Νίκησε ο Νέστος που πλέον έχει πολλές ελπίδες παραμονής στην Γ’ εθνική κατηγορία.

 

Διαβάστε επίσης