Φυσικό καταφύγιο το πεντάστερο «Anasa Luxury Resort» στο Ελαιοχώριο Καβάλας

 Φυσικό καταφύγιο το πεντάστερο «Anasa Luxury Resort» στο Ελαιοχώριο Καβάλας

Το πεντάστερο ξενοδοχείο «Anasa Luxury Resort» στο Ελαιοχώριο Καβάλας είναι ένα από τα νεότερα ξενοδοχεία του νομού Καβάλας το οποίο τέθηκε σε λειτουργία την προηγούμενη τουριστική σεζόν και αποτέλεσε όαση για τους Ελλαδίτες και τους ομογενείς που επισκέπτονται το Νομό Καβάλας.

Πρόκειται για μια επί πλέον επένδυση στην Ελλάδα και δη στην ιδιαίτερή του πατρίδα την Καβάλα του Κώστα Μάστορα, ιδρυτή και προέδρου της Υπεραγοράς Ελληνικών Προϊόντων «Titan» και της «Optima Foods» με έδρα την Αστόρια και το Ντιρ Παρκ του Λονγκ Άϊλαντ, αντίστοιχα.

Το «Anasa Luxury Resort» τέθηκε σε λειτουργία προ ενός έτους και οι κρατήσεις για τη νέα τουριστική σεζόν είναι πολλά υποσχόμενες και εντυπωσιακές.

Το περιοδικό «ek Architectureplusdesign» *, ένα από τα κορυφαία της γενέτειρας ως προς την αρχιτεκτονική και το design στο τεύχος του Μαρτίου 2023 φιλοξένησε ειδικό αφιέρωμα στο «Anasa Luxury Resort» στην παραλία Ελαιοχωρίου στην Καβάλα και το αποκαλεί «Φυσικό καταφύγιο»

Αναδημοσιεύουμε με την άδεια της διεύθυνσης του περιοδικού «ek» το άρθρο με τίτλο «Anasa Luxury Resort στην Καβάλα» και υπότιτλο «Φυσικό καταφύγιο»

Το έργο τοποθετείται στην παραλία Ελαιοχωρίου στην Καβάλα, σε μια ήσυχη περιοχή που συνοδεύεται από τον ήχο του κύματος και την ανεμπόδιστη θέα προς το Αιγαίο Πέλαγος. Το έντονο ανάγλυφο και το πλούσιο υπέδαφος δημιουργούν μια ενδιαφέρουσα αντίθεση υφών με την αμμώδη παραλία, ενώ το δομημένο περιβάλλον του ξενοδοχείου επιχειρεί να δημιουργήσει ένα καταφύγιο επαφής με τη φύση.

Το ξενοδοχείο είναι χτισμένο στον βράχο και ατενίζει τη θάλασσα και το πυκνόφυτο δάσος της γύρω περιοχής. Από την είσοδο στο οικόπεδο μέχρι το όριο του βράχου και της θάλασσας, στόχος είναι ο επισκέπτης να βιώνει μια διαδικασία εξοικείωσης με τον χώρο.

Στην είσοδο σχεδιάζεται μια μικρή επιφάνεια νερού, ενώ μια αλληλουχία εσωτερικών και εξωτερικών χώρων υποδοχής συνθέτει μια γραμμική πορεία που καταλήγει στη θέα την οποία προσφέρει η άκρη του βράχου και η υπερχείλιση της πισίνας.

Το ξενοδοχείο «Anasa Luxury Resort» στο Ελαιοχώριο Καβάλας Φωτογραφία: KIM POWELL PHOTOGRAPHY

Οι χαράξεις του εκτεταμένου περιβάλλοντα χώρου οδηγούν στην πολυεπίπεδη πισίνα που ενσωματώνεται στο έδαφος, ακολουθώντας το ανάγλυφο.

Ιδιαιτερότητα του έργου αυτού αποτελεί η κατακόρυφη σύνδεση του ανελκυστήρα, από το επίπεδο του οικοπέδου στο επίπεδο της θάλασσας. Η σύνδεση αυτή, πέρα από επιθυμία του πελάτη, αποτέλεσε καθοριστικό στοιχείο του σχεδιασμού.

Οι σχεδιαστικές παρεμβάσεις στο υφιστάμενο κέλυφος χαρακτηρίζονται από τη χρήση μοτίβων που ενισχύουν την ιδιωτικότητα και δημιουργούν ένα άνετο κι ασφαλές περιβάλλον.

Υπνμοδωμάτιο του ξενοδοχείου «Anasa Luxury Resort» στο Ελαιοχώριο Καβάλας Φωτογραφία: KIM POWELL PHOTOGRAPHY

Μεταλλικά στοιχεία λειτουργούν είτε ως διαχωριστικά είτε ως διακοσμητικά στοιχεία πρόσοψης. Eνώ όπου είναι εφικτό διαμορφώνονται ιδιωτικές πισίνες στις βεράντες των δωματίων, ενισχύοντας τον συσχετισμό του ιδιωτικού με το στοιχείο του νερού, που διέπει ολόκληρο τον σχεδιασμό.

Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν είναι φυσικά, σε μια εκλεπτυσμένη παλέτα γήινων τόνων. Εσωτερικά, για τη διαμόρφωση μιας αίσθησης ευεξίας στους ιδιωτικούς χώρους του ξενοδοχείου, διατηρείται η γήινη παλέτα.

Τα λουτρά σχεδιάζονται με έμπνευση από τις βραχώδεις διαμορφώσεις του αναγλύφου, ενώ τα δωμάτια αντλούν τις αποχρώσεις τους από την αμμώδη έκταση.

Ο ανελκυστήρας του «Anasa Luxury Resort» στο Ελαιοχώριο Καβάλας Φωτογραφία: KIM POWELL PHOTOGRAPHY

Η εμπειρία ολοκληρώνεται από τις επιπλέον υπηρεσίες που προσφέρονται στις κοινόχρηστες ζώνες του κτιρίου. Εκεί διαμορφώνεται spa και χώρος γυμναστηρίου, ενώ στο ισόγειο τοποθετείται το εστιατόριο με τον εκτεταμένο ανοιχτό χώρο.

Για πληροφορίες και για κρατήσεις στον εν λόγω ξενοδοχείο κάνετε κλικ στο https://anasaluxuryresort.gr/?lang=el

  • Το περιοδικό ek είναι μια μηνιαία έκδοση αρχιτεκτονικής και design που, παράλληλα με τις ετήσιες εκδόσεις “Villas”, “Apartments”, “Maison de Campagne”, “MykonosVillas” “SantoriniVillas” και “ParosVillas”, έχει σαν στόχο την προβολή της σύγχρονης αρχιτεκτονικής, τόσο στους επαγγελματίες όσο και σε ένα ευρύτερο ενημερωμένο κοινό. Με επιλεγμένες παρουσιάσεις κτιρίων και εσωτερικών διαμορφώσεων, ειδικά άρθρα πάνω σε κατασκευαστικά θέματα, αφιερώματα σε σύγχρονους Έλληνες αρχιτέκτονες και ενημέρωση για τις εκδηλώσεις αρχιτεκτονικής και design στην Ελλάδα και το εξωτερικό, βρίσκεται εδώ και 30 χρόνια στις πρώτες γραμμές του αρχιτεκτονικού τύπου στη χώρα μας.
Το μπάνιο του ξενοδοχείου «Anasa Luxury Resort» στο Ελαιοχώριο Καβάλας Φωτογραφία: KIM POWELL PHOTOGRAPHY
Υπνοδωμάτιο του ξενοδοχείου «Anasa Luxury Resort» στο Ελαιοχώριο Καβάλας Φωτογραφία: KIM POWELL PHOTOGRAPHY
Ο χώρος υποδοχής του «Anasa Luxury Resort» στο Ελαιοχώριο Καβάλας Φωτογραφία: KIM POWELL PHOTOGRAPHY
Το ξενοδοχείο «Anasa Luxury Resort» στο Ελαιοχώριο Καβάλας Φωτογραφία: KIM POWELL PHOTOGRAPHY
Οι βεράντες με μαγευτική θέα του ξενοδοχείου «Anasa Luxury Resort» στο Ελαιοχώριο Καβάλας Φωτογραφία: KIM POWELL PHOTOGRAPHY
Τα δωμάτια με τις ιδιωτικές πισίνες του ξενοδοχείο «Anasa Luxury Resort» στο Ελαιοχώριο Καβάλας Φωτογραφία: KIM POWELL PHOTOGRAPHY
Πηγή: www.anamniseis.net

Διαβάστε επίσης