• 3 Μαΐου 2024,

Προανάκριση σε εξέλιξη μετά από καταγγελία για τη Διεύθυνση Μεταφορών

 Προανάκριση σε εξέλιξη μετά από καταγγελία για τη Διεύθυνση Μεταφορών

Στο στάδιο της προανάκρισης στο Πταισματοδικείο Καβάλας βρίσκεται αυτό το διάστημα η δικαστική έρευνα για τη λειτουργία της Διεύθυνσης Μεταφορών της ΠΕ Καβάλας.

Καταγγελίες για τη διαδικασία απόκτησης διπλωμάτων οδήγησης έγιναν περίπου προ έτους. Επακολούθησε Ένορκη Διοικητική Εξέταση και αποστολή του πορίσματος της στη δικαιοσύνη. Μετά την αναμενόμενη Εισαγγελική παρέμβαση δρομολογήθηκε η προανάκριση.

Κι όσο καλούνται να καταθέσουν στο Πταισματοδικείο εμπλεκόμενοι ή γνωρίζοντες την υπόθεση, τόσο τα νέα αρχίζουν και γίνονται ευρύτερα γνωστά. Σύμφωνα με τις έως τώρα ανεπίσημες πληροφορίες καταγγέλθηκε από επαγγελματία του χώρου η μη σύννομη διαδικασία για την έκδοση αδειών οδήγησης (διπλωμάτων) κυρίως για φορτηγά.

Οι αρχικές καταγγελίες περιγράφονται να έγιναν με SMS στη κεντρική διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ στην Κομοτηνή. Αυτή κράτησε για το θέμα μυστικότητα, ανέλαβε την επόμενη πρωτοβουλία να τις ερευνήσει.

Με πρώτη ενέργεια την ΕΔΕ. Και από την ΕΔΕ προέκυψε ότι στις εξετάσεις την Άνοιξη και το Καλοκαίρι του 2022 και ως προς την απόκτηση διπλώματος οδήγησης φορτηγού, δεν βρέθηκαν στο αρχείο-ενώ θα έπρεπε- γραπτά εξεταζόμενων! Πρόκειται για μια ειδική εξέταση που γίνεται χειρόγραφα.

Της διαδικασίας φέρονται να επωφελήθηκαν από 9 έως 12 πολίτες. Σχεδόν όλοι αλλοδαποί. Όλοι τους έγιναν κάτοχοι των διπλωμάτων με τρόπο μη νόμιμο. Λόγω των καταγγελιών έγιναν έλεγχοι στη διαδικασία και για το 2021. Λέγεται ότι εντοπίστηκαν νέα ίδια θέματα, λιγότερα όμως, και ως προς την απόκτηση διπλώματος ΙΧ.

Για την υπόθεση ακούγονται πολλά ακόμη. Εδώ και καιρό. Όσο διαρκεί η δικαστική έρευνα προτιμότερο είναι να υπάρξει αναμονή. Φαίνεται ότι κάτι έγινε. Μένει να μάθουμε αν έγινε από ανθρώπινο λάθος ή αν υπήρξε σκοπιμότητα. Πολύ περισσότερο και με οικονομικό αντάλλαγμα.

Διαβάστε επίσης