• 19 Απριλίου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 24 ΝΟΕΜΒΡΗ 2022

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 24 ΝΟΕΜΒΡΗ 2022

Με ανάρτηση του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μάρκος Δέμπας γνωστοποίησε την υλοποίηση σημαντικής επένδυσης στη Βιομηχανική Περιοχή Καβάλας. Πρόκειται για αλλοδαπές εταιρίες που θα κατασκευάζουν ψηφιακό εξοπλισμό, τον οποίο ήδη διαθέτουν και στις Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ. Αρχικά η επένδυση δημιουργεί 300 θέσεις εργασίας. Περιγράφεται σίγουρη αν και έχει «ανοιχτά» κάποια μικρά γραφειοκρατικά θέματα. Θα υλοποιηθεί το 2023. Σύμφωνα με τον κ. Δέμπα θα υπάρξουν δύο ακόμη ίδιου χαρακτήρα επενδύσεις που θα υλοποιηθούν στην ίδια πιθανόν περιοχή.

 

Επενδυτική πρόταση κατασκευής ξενοδοχείου 4 αστέρων στην Άσπρη Άμμο απέτυχε να χρηματοδοτηθεί από τον Αναπτυξιακό Νόμο. Κλείνει την 1η Δεκέμβρη το κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στην οδό Βενιζέλου, αγωνία για το εργασιακό μέλλον τους έχουν οι 8 υπάλληλοι του καταστήματος. Φήμες αναφέρουν ότι μπορεί να γίνει το ίδιο και με το κατάστημα της τράπεζας στην οδό Ομονοίας. Δύο αυτόματους πωλητές εισιτηρίων θα εγκαταστήσει το Αστικό ΚΤΕΛ πίσω από το «Ασημακοπούλου» και απέναντι από το ΔΙΠΑΕ. Μείωση των τελών κοινόχρηστων χώρων ζητά με επιστολή της από τον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας και το Δήμο Καβάλας η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Βιοτεχνών.

 

Το σωματείο εργαζομένων στο Δήμο διαμαρτύρεται και διαφωνεί με το πρόγραμμα αντικατάστασης του δημοτικού φωτισμού με led και μέσω ιδιώτη. Η Αστυνομική Διεύθυνση ανακοίνωσε τη σύλληψη δύο ατόμων που οδηγούσαν χωρίς δίπλωμα οχήματα που είχαν κλαπεί από Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Λόγω του έργου φυσικού αερίου θα υπάρξουν κυκλοφοριακές αλλαγές το πρωί στην είσοδο της πόλης από ανατολικά. Βλάβη στο δίκτυο του ΟΤΕ προκάλεσε στην οδό Σηλυβρίας το εκτελούμενο έργο των οπτικών ινών. Διαμαρτύρονται συμπολίτες που έμειναν χωρίς ίντερνετ και τηλέφωνο. Στην Καβάλα σήμερα η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης κ. Δώρα Αυγέρη. Με τον Υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη συναντήθηκε χθες ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος.

 

Μάθημα για να εντοπίζουν τις ψευδείς ειδήσεις στο διαδίκτυο έκαναν δύο ημέρες μαθητές του 2ου Γενικού Λυκείου. Επιχειρηματίας από την Καβάλα δώρισε στον 3ο δημοτικό παιδικό σταθμό ηλεκτρική σκούπα. Ματαιώνεται οριστικά λόγω γραφειοκρατίας το σχέδιο λειτουργίας Χριστουγεννιάτικου δέντρου μέσα στο κεντρικό λιμάνι.

 

Ορίστηκαν οι διαιτητές των αγώνων της Γ’ Εθνικής στον 1ο όμιλο. Από την Πέλλα στο ματς του Βύρωνα, από τη Θεσσαλονίκη στο ματς του Ορφανίου και τη Χαλκιδική στο ματς του Νέστου.

Διαβάστε επίσης