• 27 Ιουλίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα.

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Την Τρίτη οι απολυμένοι των Πετρελαίων έμπαιναν με τη σειρά, ο ένας μετά τον άλλον μέσα στο δικαστικό μέγαρο. Ελέγχονταν όλοι από την αστυνομία. Επειδή όμως ζούμε στην Ελλάδα, δίπλα ακριβώς στο σημείο ελέγχου υπήρχε και μια άλλη πόρτα. Ανοιχτή διάπλατα. Από την οποία έμπαινε και έβγαινε ο οποιοσδήποτε. Χωρίς κανέναν έλεγχο. Αυτά μόνο εδώ. Μόνο στην Ελλάδα. Πουθενά αλλού!

 


 

Οι νομαρχιακές επιτροπές των κομμάτων στην Καβάλα είναι σε μια αυξημένη ετοιμότητα. Λες και είναι συνεννοημένα τα μέλη των επιτροπών, λες και έχουν όλα την ίδια πληροφόρηση. Οι εκλογές, συζητιέται, μπορεί και να γίνουν πριν την Άνοιξη. Ακόμη και τον Χειμώνα. Αμέσως μετά τις γιορτές. Το σενάριο δεν επιβεβαιώνεται από πουθενά αλλά ωστόσο υπάρχει. Ισχύει. Εξ αυτού του λόγου οι κομματικές δράσεις αυξάνονται. Οι προεκλογικές προετοιμασίες το ίδιο.

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ χθες ανακοίνωσε κομματική δραστηριότητα σήμερα, με επίσκεψη στην Καβάλα βουλευτή του κόμματος από τη Θεσσαλονίκη. Το ΠΑΣΟΚ Καβάλας προσπαθεί να μάθει αν όντως επίκειται επίσκεψη του κ. Νίκου Ανδρουλάκη ενώ για εκλογές μιλούν όλο και πιο συχνά και τα στελέχη του τοπικού ΚΚΕ. Από την άλλη έχουν κάτι από εκλογές οι δραστηριότητες του Πρωθυπουργού. Πρόσφατα σε Άργος και Πάτρα. Άλλα λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τις εκλογές αλλά όπως φαίνεται βρίσκεται ήδη σε προεκλογική περιοδεία.

 

Βλέποντας την καθημερινή φουλ δραστηριότητα των βουλευτών, με εξαίρεση το Νίκο Παναγιωτόπουλο που είναι πάντα στην Αθήνα αλλά και κάθε Σαββατοκύριακο στην Καβάλα, βγάζουμε το ίδιο συμπέρασμα. Κι οι βουλευτές Καβάλας δείχνουν να θεωρούν τις εκλογές κάτι πολύ πιο κοντινό. Και άμεσο. Ας έχουμε λοιπόν το νου μας. Μπορεί να μας έρθει από εκεί που δεν το περιμένουμε…

 

Ο Δήμος Καβάλας είναι σε φάση σχεδιασμού των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του. Κατά τα συνηθισμένα λοιπόν δέχθηκε και πρόταση λειτουργίας παγοδρόμιου στην κεντρική πλατεία. Αν και η πρόταση εξετάζεται, είναι λίγες οι πιθανότητες να υλοποιηθεί. Φέτος και εκτός των άλλων δυσκολιών, υπάρχει και το ενεργειακό ζήτημα. Γιατί αυτές οι εγκαταστάσεις απαιτούν μπόλικη ηλεκτρική ενέργεια. Πάντως όποτε λειτούργησε παγοδρόμιο στο κάτω μέρος της κεντρικής πλατείας, λειτούργησε με επιτυχία.

 

Η ΠΕ Καβάλας μάλλον εγκαταλείπει την καλή ιδέα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου μέσα στο λιμάνι. Για ένα σωρό γραφειοκρατικούς λόγους. Όλα όσα έπρεπε να αποφασιστούν και οι εγκρίσεις που στη συνέχεια μεσολαβούσαν ως κάτι απαραίτητο, δεν επέτρεπαν την υλοποίηση του σχεδίου. Οπότε αυτό μένει οριστικά στην άκρη. Ο κ. Πολίτης είναι αναγκασμένος να σκεφθεί κάτι διαφορετικό και μάλλον πιο απλό. Κάτι που θα μπορεί να γίνει (σύμφωνα με τις διαδικασίες στην πάντα αδικημένη Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση).

 

Ο αντιδήμαρχος Λεωνίδας Παππάς πλήρωσε χθες στα διόδια στο νέο λιμάνι. Μάλλον κινούμενος για επαγγελματικούς λόγους προς την Κομοτηνή. Στο Εφετείο. Μετά ή πριν την πληρωμή, έκανε την ακόλουθη ανάρτηση: « Μετωπικά διόδια Άσπρης Άμμου: ο παραλογισμός και η αδικία συνεχίζονται, οι δε χιλιάδες Καβαλιώτες που διέρχονται αναγκαστικά και καθημερινά από και προς τα διόδια για επαγγελματικούς λόγους επιβαρύνονται μηνιαίως με το ποσό των 70,00€. Οι βουλευτές της ΝΔ δηλώνουν την απαισιοδοξία τους για την επίλυση ενός απλού και αυτονόητου προβλήματος. Θα προτιμούσα να δηλώνουν την μαχητικότητα και την αυταπάρνησή τους….».

 

Στα νέα διόδια πληρώνουν κανονικά (και όχι λίγα χρήματα) οι όμοροι Δήμοι, όλοι όσοι εξυπηρετούνται στον ΧΥΤΑ Καβάλας. Τα χρήματα για τα μεγάλα αυτά δημοτικά οχήματα δεν είναι λίγα αφού τα δρομολόγια είναι συχνά. Ευχόμαστε να τηρηθεί η διαδικασία και τα δρομολόγια μιας και θα είναι εντελώς άσχημη εμπειρία όλα τα σκουπίδια της Δράμας κτλ να πηγαίνουν στον ΧΥΤΑ μέσω της πόλης της Καβάλας. Με μεταφορά τους εκτός Εγνατίας οδού.

 

Και χθες υπήρξε αυτό που εντοπίστηκε από την πρώτη στιγμή στην οδό Κουντουριώτου. Παράλληλα με το εκτελούμενο έργο του φυσικού αερίου, πολλές παράνομες σταθμεύσεις. Δίπλα στο έργο. Με αποτέλεσμα ο χώρος για την κίνηση των αυτοκινήτων να περιορίζεται σημαντικά. Μποτιλιαρίσματα συχνά στην Κουντουριώτου αφού όλοι θεωρούν και παρά το έργο, ότι μπορούν να μείνουν με αλάρμ λίγα λεπτά στην άκρη του δρόμου. Δυστυχώς αυτό δεν γίνεται. Πλην όμως δεν υπάρχει αστυνόμευση προκειμένου να βάλουν μυαλό όσοι επιμένουν να κάνουν του κεφαλιού τους.

 

Διαβάζουμε την είδηση στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, ευχόμαστε να μην συμβεί το ίδιο στην Καβάλα τώρα που το έργο βρίσκεται και σε κεντρικούς δρόμους: «Διακόπηκαν προσωρινά οι εργασίες εγκατάστασης Φυσικού Αερίου στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης, μετά την αποκάλυψη αρχαιολογικών ευρημάτων σε συγκεκριμένο σημείο όπου γίνονταν εκσκαφές στο οδόστρωμα. Κλήθηκε η αρχαιολογική υπηρεσία Έβρου, η οποία προχωρά σε σωστική ανασκαφή, μέχρι την ολοκλήρωση της οποίας δεν θα γίνονται οι εργασίες για το Φυσικό Αέριο».

 

Από τη δημοσιοποίηση του προβλήματος και μετά, αυτό έπαψε να υπάρχει. Εννοούμε τα αναμμένα φώτα στο γυμναστήριο του 12ου δημοτικού. Έπρεπε να γίνει είδηση η κακή συνήθεια τα φώτα να καίνε όλο το βράδυ για να … «πεισθούν» οι ξεχασιάρηδες να κάνουν το αυτονόητο. Εδώ και μία εβδομάδα και μετά τη προβολή της κατάστασης, τα φώτα σβήνουν όταν πρέπει.

 

Στο 19ο Δημοτικό σχολείο έγινε κανονικά προ λίγων ημερών η γενική συνέλευση κι ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων απέκτησε νέο διοικητικό συμβούλιο. Το αυτονόητο θα πει κάποιος. Δεν είναι έτσι. Οι γονείς σε πολλά σχολεία της Καβάλας δεν ασχολούνται με το σύλλογο γονέων με αποτέλεσμα αυτός να μην υπάρχει.

 

Πρόσφυγες από την Ουκρανία συνεχίζουν να φιλοξενούνται στον ξενώνα του Δήμου Καβάλας στη Νέα Καρβάλη. Στο γνωστό Καπλανίδειο ξενώνα. Πρόκειται για 5 άτομα. Τέσσερις γυναίκες και ένα παιδί. Το παιδί φοιτά σε Γυμνάσιο της Καβάλας ενώ 3 από τις 5 γυναίκες βρήκαν εργασία και απασχολούνται σε επιχειρήσεις της περιοχής. Με την έναρξη του πολέμου πριν από 10 μήνες περίπου, ο ξενώνας έφθασε στο σημείο να φιλοξενεί και 24 πρόσφυγες από την Ουκρανία. Κάποιοι επέστρεψαν στην πατρίδα τους. Ευχόμαστε να μην χρειαστεί να επανέλθουν στην Νέα Καρβάλη.

 

Υλοποιείται αυτήν την περίοδο η πρόσφατη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου Καβάλας. Ο φορέας ενισχύει οικονομικά και όπως συνηθίζει, τόσο τον Εμπορικό Σύλλογο όσο και την Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Βιοτεχνών. Το ποσό για την Ομοσπονδία είναι 10.000 ευρώ και για τον Εμπορικό Σύλλογο 3.000 ευρώ. Τα χρήματα είναι απαραίτητα και για τους δύο.

 

Ο Δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης αποφάσισε και ενέκρινε χθες το σχέδιο που προβλέπεται κι έχει θέμα του την αποτροπή του καπνίσματος στους χώρους των δημαρχείων. Όρισε επίσης τους υπευθύνους (για την τήρηση του σχεδίου) σε κάθε δημοτική υπηρεσία. Είναι φανερό ότι η απόφαση αυτή έχει σχέση με τον πρόσφατο έλεγχο που έκανε για το θέμα η αρμόδια υπηρεσία. Στους χώρους των δημοτικών υπηρεσιών δεν επιτρέπεται να καπνίζει κανείς. Όπως άλλωστε ισχύει σε κάθε κλειστό δημόσιο χώρο, υπηρεσία κτλ. Όλες πρέπει να διαθέτουν το συγκεκριμένο αντικαπνιστικό σχέδιο.

 

 

 

Διαβάστε επίσης