ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 26 ΓΕΝΑΡΗ 2023

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 26 ΓΕΝΑΡΗ 2023

Προειδοποιητικό χαρακτήρα για τους δημοτικούς συμβούλους και όχι μόνο, έχει η χθεσινή ανακοίνωση του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ. Επισημαίνει το πρόβλημα που προέκυψε από τη μη ικανοποίηση αιτημάτων μελών του συλλόγου, τα οποία ζητά να συζητηθούν άμεσα και να εγκριθούν από το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας. Στο μεταξύ επιβεβαιώνεται ότι στη συγκεκριμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τον περασμένο Δεκέμβρη κανείς δεν είχε την ευαισθησία να ξεχωρίσει τα αιτήματα των ΑμεΑ ώστε να συζητηθούν και να ικανοποιηθούν κατά προτεραιότητα.

 

Λόγω της πρότασης μομφής ακυρώνεται η προγραμματισμένη για σήμερα επίσκεψη στην Καβάλα του Δημήτρη Κουτσούμπα. Στις 8 το απόγευμα στο Αμφιθέατρο θα μιλήσει ο Βασίλης Γκιώνης, μέλος του πολιτικού γραφείου του ΚΚΕ. Λιγότερος κόσμος χθες το πρωί στον εορτασμό του Αγίου Γρηγορίου στη Νέα Καρβάλη. Η προσέλευση ήταν μεγαλύτερη την παραμονή της εορτής. Έξω από τον ιερό ναό βρίσκονταν και απολυμένοι των Πετρελαίων. Υπάρχει ανάδοχος στο έργο ανάπλασης της πλατείας των Ποταμουδίων. Το έργο θα αρχίσει μετά το Πάσχα κι έχει αρχική προθεσμία ολοκλήρωσης 14 μήνες. Πιέσεις ασκούνται στην Αρχαιολογική υπηρεσία ώστε να ολοκληρώσει άμεσα τις ενέργειες της και να αρχίσει πάλι το έργο του φυσικού αερίου στην οδό Βενιζέλου. Μικρές αλλαγές εφαρμόζει από χθες λόγω έργων το Αστικό ΚΤΕΛ, αφορούν τα δρομολόγια των λεωφορείων του στην Κηπούπολη και τον Άγιο Λουκά.

 

Με ερώτηση της στον αρμόδιο Υπουργό η Τάνια Ελευθεριάδου ζητά να μάθει τι έγινε το σχέδιο λειτουργίας μονάδας αιμοκάθαρσης στο Κ.Υ. Πρίνου. Με επιστολή του στον Υπουργό Αγροτική Ανάπτυξης το τμήμα ΑΜ του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου ζητά αποζημιώσεις de minimis για τους σταφυλοπαραγωγούς Καβάλας- Δράμας και Σερρών. Κάδους διαχείρισης αστικών απορριμμάτων παρέλαβε και θα χρησιμοποιήσει ο Δήμος Παγγαίου. Επίσκεψη στελεχών της Παγκόσμιας Τράπεζας στο Δημαρχείο. Το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ενέκρινε την εκπόνηση μελέτης για την αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης του κτιρίου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας. Η Ασφάλεια εξιχνίασε κλοπή μοτοσυκλέτας και 7 διαρρήξεις οχημάτων. Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος δύο ατόμων. Από τις 50 υποθέσεις του Μονομελούς Καβάλας χθες οι 40 αφορούσαν χρέη επιχειρήσεων και επιχειρηματιών στο δημόσιο και στον ΕΦΚΑ. Υποψήφιος στις εκλογές του Επιμελητηρίου, με το Γιάννη Παναγιωτίδη θα είναι ο Παναγιώτης Αρσονιάδης.

 

Ο Αντιδήμαρχος Απόστολος Μουμτσάκης έλαβε μέρος στη συνάντηση του Δικτύου Βαλκανικών Πόλεων που έγινε στην Αθήνα. Εθελοντική αιμοδοσία την Κυριακή στο σχολείο του Ακροβουνίου. Βασιλόπιτα έκοψαν χθες βράδυ οι συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ και το σωματείο Μηχανοσιδηρουργών Ν. Καβάλας.

 

Ευχαριστήρια ανακοίνωση του ΑΟΚ προς το Νίκο Παναγιωτόπουλο. Ο Ορφέας νίκησε 2-1 το Οφρύνιο, προκρίθηκε στην επόμενη φάση του κυπέλλου της ΕΠΣ Καβάλας. Ηττήθηκε και από τον Πανθρακικό το Ορφάνι.

Διαβάστε επίσης