ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2022

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2022

Μέσω σύμπραξης με το Δίκτυο Ελληνικών Πόλεων για την Ανάπτυξη, ο Οργανισμός Λιμένα Καβάλας εξασφάλισε τη χρηματοδότηση τριών σημαντικών μελετών για το κεντρικό λιμάνι. Αφορούν την αισθητική και ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου του Τελωνείου, της αίθουσας επιβατών και της παραλιακής περιοχής δίπλα από την οδό Εθνικής Αντίστασης. Η συνεργασία έχει τη στήριξη των αρμόδιων υπουργείων και έγινε γνωστή μέσω ανακοίνωσης- παρέμβασης του Μακάριου Λαζαρίδη. Τα έργα αφού μελετηθούν και ωριμάσουν θα διεκδικήσουν αμέσως μετά πηγή χρηματοδότησης για να εκτελεστούν.

 

Μετά από εντολή εισαγγελέα απομακρύνθηκαν χθες το απόγευμα ξαπλώστρες και ομπρέλες παραλιακού μπαρ που φέρεται να λειτουργούσε παράνομα. Η επιχείρηση της Αστυνομίας και του Δήμου Παγγαίου έγινε σε ακτή της παραλιακής Εγνατίας. Η Π.Υ. Καβάλας επιλήφθηκε χθες το πρωί περιστατικών φωτιάς σε φορτηγό αυτοκίνητο και σε κατοικία στον Αμυγδαλεώνα. Όσο για τη φωτιά της Τρίτης στη Θάσο, οι αρχές δεν αποκλείουν την εμπρηστική ενέργεια! Το Λιμεναρχείο Καβάλας συγκρότησε τις εκ του νόμου προβλεπόμενες επιτροπές για τον χαρακτηρισμό των πολυσύχναστων ακτών του Ν. Καβάλας για το Καλοκαίρι του 2023. Οι τέσσερις συνολικά επιτροπές συνεδριάζουν κι αποφασίζουν εντός των ημερών.

 

Πέτυχε η χθεσινή κινητοποίηση των αγροτών του Δήμου Παγγαίου, ζητούν έγκαιρες και δίκαιες αποζημιώσεις για την καταστροφή των καλλιεργειών τους λόγω κακοκαιρίας στο τέλος Ιουνίου. Ερώτηση στο ίδιο θέμα του Γιάννη Πασχαλίδη, την απευθύνει στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Με τη διοίκηση του ΚΟΙΣΠΕ Καβάλας συναντήθηκε χθες ο Αντιπεριφερειάρχης Αλέξης Πολίτης. Ο Χρήστος Μέτιος ενημέρωσε τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή ΑΜΘ για την προμήθεια 20 δικύκλων που θα παραχωρηθούν στις 5 Αστυνομικές Διευθύνσεις. Οριστικά η κοινοπραξία εταιριών ΙΝΤΕΡΚΑΤ- ΤΕΚΑΛ θα κατασκευάσει το τμήμα του νέου δρόμου Δράμα- Καβάλα, από Κρηνίδες ως Σταυρό Αμυγδαλεώνα. Στους 31 αυξήθηκαν χθες οι ασθενείς με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο.

 

Στο συνέδριο εφέδρων αξιωματικών χωρών του ΝΑΤΟ παρέστη κι έκανε χαιρετισμό ο Νίκος Παναγιωτόπουλος. Εθελοντική δράση πυροπροστασίας στο Ζυγό από μέλη του φιλοζωϊκού συλλόγου Δήμου Παγγαίου. Θερμοκήπιο δώρισε ο Ροταριανός Όμιλος Δυτικής Καβάλας στο ΚΔΑΠ ΑμΕΑ της Δημωφέλειας. 8 αναπηρικά καροτσάκια δωρεά της Θερμοπλαστικής στο Νοσοκομείο. Στις 26 Αυγούστου η Ελευθερία Αρβανιτάκη σε συναυλία στα Κάστρα της Νέας Περάμου.

 

Με αντιπροσωπεία των παλαιμάχων του ΑΟΚ συναντήθηκε η διοίκηση του Ερασιτέχνη.

 

Διαβάστε επίσης