• 26 Απριλίου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 6 ΟΚΤΩΒΡΗ 2022

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 6 ΟΚΤΩΒΡΗ 2022

Στη 1.30 χθες το βράδυ εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο περιαστικό δάσος, πάνω από τη Χωράφα. Ευτυχώς εκείνη τη ώρα δεν έπνεαν άνεμοι, η Π.Υ. ειδοποιήθηκε γρήγορα και την έσβησε χωρίς να επεκταθεί.

Τα αναλυτικά στοιχεία γεννήσεων και θανάτων ανά Νομό που έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή εξηγούν τη μείωση του πληθυσμού και στην Καβάλα. Σύμφωνα με τα στοιχεία και για το 2021 στο Ν. Καβάλας υπήρξαν 962 γεννήσεις και 2.149 θάνατοι. Με λίγα λόγια θάνατοι υπερδιπλάσιοι των γεννήσεων! Ίδια είναι η εικόνα σε όλη την ΑΜΘ. Στη χειρότερη θέση, στην διαφορά γεννήσεων- θανάτων είναι ο Ν. Δράμας. Λόγω της μειονότητας καλύτερη η κατάσταση στη Ξάνθη και τη Ροδόπη.

Κατηγορούμενοι για κακούργημα οι δύο συλληφθέντες στην υπόθεση των δέντρων χασίς, πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Παρασκευή. Χρέος στη ΔΕΗ 800.000 ευρώ περίπου θέλει να ρυθμίσει η ΔΕΥΑ Νέστου. Το χρέος προέκυψε από την ενεργειακή κρίση. Επανέρχεται η «Αλφαβητοπαρέλαση», ετοιμάζεται να γίνει όπως παλιά τον προσεχή Φεβρουάριο. Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης ενέκρινε το τμήμα Υπηρεσίας Δόμησης στο Δήμο Νέστου. Μένει η δημοσίευση της απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Η Ασφάλεια του Λιμεναρχείου Καβάλας εξιχνίασε κλοπή σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στη χερσαία ζώνη του λιμανιού.

Προκαταρκτική εξέταση στο Πταισματοδικείο για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας το 2019, σχετική με τη μίσθωση στο χώρο στάθμευσης Ροδόπη. Σήμερα στις 12 το μεσημέρι στην εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων η κηδεία του πρώην Αντιδημάρχου Νίκου Δημητριάδη. Ο Νίκος Δημητριάδης πέθανε χθες σε ηλικία 67 ετών. Κείμενο του Χρήστου Ποτόλια για να μην αλλάξει θέση το άγαλμα του Καπνεργάτη στην ομώνυμη πλατεία. Η Τζένη Πρασίδου νέα πρόεδρος του σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ Καβάλας. Από το Ταμείο Ανάκαμψης χρηματοδοτείται ένα ακόμη έργο στη Δημοτική Καπναποθήκη. Οδηγός δικύκλου τραυματίστηκε ελαφρά χθες στη Ραψάνη, μετά από πτώση του στο οδόστρωμα. Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος συμμετείχε σε συνάντηση Υπουργών Άμυνας που έγινε στη Βενετία.

Τα αναπτυξιακά πρότζεκτ της εταιρίας Κουρτίδη εντυπωσίασαν επιχειρηματική αποστολή Αμερικανών. Η συμπολίτισσα πολύτεκνη μητέρα Μαριάννα Λαζάρου άρχισε τις σπουδές της στην Ιατρική Αλεξανδρούπολης.

Οι νεαροί ποδοσφαιριστές Καγκελίδης και Βαλιούτης αποχώρησαν από τον ΑΟΚ.

Διαβάστε επίσης