ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

Στη χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας άναψε πράσινο φως προκειμένου τεστ για τον κορωνοϊό να γίνονται στα μικροβιολογικά εργαστήρια του Νομού. Θέτει αυστηρές προϋποθέσεις προκειμένου αυτά να αρχίσουν να γίνονται μάλλον την ερχόμενη εβδομάδα. Τα τεστ προς το παρόν δεν συνταγογραφούνται κι όπως φαίνεται θα κοστίζουν περίπου 200 ευρώ. Θα μπορούν υπό προϋποθέσεις να γίνονται και στο σπίτι του ασθενούς.

 

22 πρόστιμα σε πολίτες επέβαλε την Τρίτη η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας, όλα αφορούν μη νόμιμες μετακινήσεις. Μετά από εθελοντική δουλειά παραδίδονται από τον πρόεδρο της δημοτικής κοινωνικής Αλληλεγγύης σε τοπικά ιδρύματα και στο Νοσοκομείο χειρουργικές μάσκες. Ευχαριστήρια ανακοίνωση για τη στήριξη που παρέχεται στο ΚΥ Χρυσούπολης, την υπογράφουν όλοι όσοι εργάζονται σε αυτό. Εθελοντική αιμοδοσία το πρωί στο φουαγιέ του Αμφιθεάτρου.

 

19 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων η Τάνια Ελευθεριάδου, κατέθεσαν ερώτηση χθες για τους εργαζόμενους της ΒΦΛ που δεν είναι στην εργασία τους από την αρχή του έτους. Μικρό αριθμό προσφύγων, τελικός προορισμός είναι δομές στην κεντρική Μακεδονία, φέρνει το μεσημέρι το πλοίο Μύκονος. Το Αθηναϊκό Πρακτορείο μετέδωσε ότι βρέθηκε στη Θάσο κρανίο πρωτοβυζαντινής περιόδου με δείγματα πολύπλοκης χειρουργικής επέμβασης. Αλλαγή των επικεφαλής στην Ενεργειακή Αιγαίου, αποχώρησε ο Δημήτρης Γόντικας. Διακοπή νερού σε τμήμα του Παληού ανακοίνωσε για σήμερα η ΔΕΥΑΚ.

 

Επιπλέον 50.000 ευρώ για τη συντήρηση της καπναποθήκης της ΠΕ Καβάλας στην οδό Φιλίππου. Ο Δήμος Καβάλας φαίνεται ότι θα λύσει το πρόβλημα της κατολίσθησης στο δρόμο της ΜΟΜΑ. Τη Μεγάλη Δευτέρα θα δοθεί στην κυκλοφορία τμήμα της οδού Χρ. Σμύρνης. Τον Ιούνιο θα ολοκληρωθεί η επένδυση στη Νέα Καρβάλη για τη λειτουργία ξενοδοχείου 23 δωματίων.

Διαβάστε επίσης