μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Ο Δήμος Καβάλας συχνά καλεί τους δημότες να προσέξουν, αυτό το διάστημα να μην βγάζουν από το σπίτι τους τόσο ογκώδη αντικείμενα όσο και παλιά στρώματα. Στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα. Τη διαδικασία που ήδη περιγράψαμε δεν την σταματά κανένας ιός. Αφήστε που ο συγκεκριμένος – αυτής της κακής νοοτροπίας- είναι όντως ανίατος! Φωτογραφία στρώματος επί του πεζοδρομίου της Χρ. Σμύρνης. Όποιος το έβγαλε, φρόντισε και να το στηρίξει στα κάγκελα. Έκανε με λίγα λόγια… καλή δουλειά.

 


 

Σε… «καιρό ειρήνης» και ομαλής λειτουργίας των πραγμάτων είμαστε γεμάτοι πρόθυμους εθελοντές. Η ενέργεια των οποίων πολλές φορές εντυπωσιάζει. Σήμερα που λόγω κορωνοϊού τους έχουμε ανάγκη, που να είναι άραγε; Πολλοί (γνωστοί από τη δημοσιότητα που κατά καιρούς επιδιώκουν και έχουν) μάλλον μένουν σπίτι. Κάπως έτσι τις δύσκολες αποστολές τις αναλαμβάνουν είτε επαγγελματίες (εννοούμε εργαζόμενους), είτε κάποιοι ελάχιστοι. Πραγματικοί εθελοντές του Νομού Καβάλας.

 

Κι άλλη φορά προσπαθήσαμε να ξεχωρίσουμε τον δήθεν εθελοντισμό από τον ορίτζιναλ και χωρίς ιδιοτέλεια. Δόθηκε η ευκαιρία αυτό να γίνει πιο ξεκάθαρο. Τώρα. Αφού με τα μέτρα του κορωνοϊού χρειάστηκε να γίνουν αρκετά πράγματα. Τα έκαναν οι δημόσιοι και δημοτικοί υπάλληλοι. Οι οποίοι τελικά έκαναν – υπό διαφορετικές, δύσκολες συνθήκες- τη δουλειά τους. Αναζητούνται ένα σωρό άλλοι. Τα ίχνη των οποίων χάθηκαν…

 

Τιμούμε τους εθελοντές που δεν είναι μόνο λόγια. Είναι και πράξεις. Υπάρχουν τέτοιοι ακόμη και σήμερα. Π.χ. στις μάσκες που κατασκευάζονται ή στη διανομή τροφίμων από το δημοτικό κοινωνικό παντοπωλείο. Τους συγχαίρουμε και τους ενθαρρύνουμε. Οι άλλοι, των φωτογραφιών και των δελτίων τύπου, θα επανέλθουν όταν το πράγμα επανέλθει σε κανονική λειτουργία.

 

Θα συνεχίσουν απτόητοι το έργο τους. Που πολύ αμφιβάλλουμε ότι είναι όντως εθελοντικό. Ένας μανδύας είναι ο εθελοντισμός τους. Ένα τρικ. Πίσω από το οποίο προσπαθούν να κρύψουν την μεγάλη τους αγάπη στην αυτοπροβολή και –το χειρότερο- στο κέρδος. Εδώ θα είμαστε, πρώτα ο Θεός, και θα τους ξανασυναντήσουμε. Ελπίζουμε σύντομα.

 

Την ενότητα και τη συνεργασία στην τοπική ΝΔ θυμήθηκε -ξαφνικά- ο Μανώλης Φρατζεσκάκης. Σε αυτό το πνεύμα έκανε ανάρτηση σχετικά με την επίλυση του γνωστού προβλήματος των Τεναγών. Βασικός του στόχος να πείσει τους δύο βουλευτές να συνεργαστούν.

 

Φιλότιμη προσπάθεια, μάλλον ειλικρινής. Δύσκολα θα αποδώσει μιας και έχουν προηγηθεί πολλά. Δεν εννοούμε όσα έγιναν από τους δύο εμπλεκόμενους βουλευτές. Εννοούμε όσα έκανε ή τόσο καιρό δεν έκανε η ΝΟΔΕ Καβάλας. Η ανάρτηση του κ. Φρατζεσκάκη αναφέρει: « Τενάγη Φιλίππων. Πόσο πιο αποτελεσματικοί και πόσο πιο πολιτικά κερδισμένοι αμφότεροι, αλλά και το κόμμα, αν υπήρχε κοινή δράση».

 

Αργά το βράδυ της Τρίτης η ΝΟΔΕ Καβάλας εξέδωσε ανακοίνωση για την Παγκόσμια Μέρα Υγείας. Αν και η ανακοίνωση άργησε, ισχύει στην περίπτωση το γνωστό ρητό «κάλλιο αργά παρά ποτέ». Την ίδια μέρα η ΝΟΔΕ έβγαλε δύο ανακοινώσεις. Η πρώτη ήταν μαζί με τις άλλες ΝΟΔΕ της ΑΜΘ, σχετική με έργο στη Θράκη.

 

Ο πρώην διευθυντής της Καρδιολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Καβάλας κ. Αργύρης Τυρολόγος, συνταξιούχος σήμερα, έκανε δωρεά στο νοσηλευτικό ίδρυμα 200 δοχεία λάδι. Το λάδι το παράγει μονάδα που λειτουργεί ο ίδιος στη Θάσο. Κι όπως λένε αυτοί που ξέρουν, είναι άριστης ποιότητας. Βιολογικό.

 

Ξαφνικά ανέλαβε πόστο στα Πετρέλαια ο Δημήτρης Γόντικας. Το ίδιο ξαφνικά ανακοινώθηκε χθες ότι αποχωρεί. Για μεγάλο διάστημα ήταν κάτοικος Καβάλας, συνδέθηκε με την πόλη και τους ανθρώπους της. Είναι βέβαιο ότι οι δεσμοί θα διατηρηθούν παρά την αποχώρηση του από την εταιρία. Η παρουσία του στην οποία σχολιάζεται θετικά.

 

Σύμφωνα με τον διοικητή του Νοσοκομείου Καβάλας Ντίνο Κλειτσιώτη, οι εταιρίες των Λιπασμάτων θα επανέλθουν. Θα συνεχίσουν τις δωρεές τους στη ΜΕΘ.  Σκοπεύουν να προσθέσουν στα κρεβάτια που δώρισαν τους απαραίτητους αναπνευστήρες. Ο κ. Κλειτσιώτης δήλωσε χθες ότι όταν λήξει το πρόβλημα του κορωνοϊού το Νοσοκομείο Καβάλας θα ευχαριστήσει δημόσια όλους όσους με διάφορους τρόπους του συμπαραστάθηκαν.

 

Ο Άρης Βέρρος επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, στον οποίο έκανε γνωστή την πρόταση της παράταξης του. Να δοθεί το όνομα του Μανώλη Γλέζου σε οδό ή πλατεία της πόλης. Το θέμα θα συζητηθεί αρμοδίως (επιτροπές και συμβούλια) όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν. Κατά τον κ. Βέρρο, η Συμπαράταξη Πολιτών συμφωνεί με την πρόταση του κ. Βαγγέλη Παππά. Ο Βαγγέλης Παππάς πρότεινε να τιμηθεί με τον ίδιο τρόπο ο Λευτέρης Αθανασιάδης.

 

Επηρεασμένη από τον κορωνοϊό φαίνεται να είναι η διαδικασία για τις δύο προσλήψεις στο Επιμελητήριο, συμβούλων που θα «τρέξουν» το πρόγραμμα του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου. Αργεί η επιλογή αλλά κάποτε θα γίνει. Λέγεται ότι οι αιτήσεις που κατατέθηκαν από ενδιαφερόμενους ήταν πολύ λίγες.

 

Συνεχίστηκε χθες ο δημόσιος διάλογος για την ανάγκη εξεύρεσης λύσης στο πρόβλημα των Τεναγών των Φιλίππων. Η αντιπολίτευση του Δήμου Παγγαίου (παράταξη Δημήτρη Μπαταλογιάννη) έστειλε επιστολή με συγκεκριμένες προτάσεις σε όλους τους εμπλεκόμενους.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης