• 18 Μαΐου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2023

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2023

Η Αναπτυξιακή Εταιρία του Δήμου Νέστου συνδράμει τη Θάσο, διευκολύνει με 4 μηχανικούς την υπηρεσία δόμησης ώστε αυτή να λειτουργεί κανονικά. Οι ανακοινώσεις έγιναν χθες από το Δήμαρχο Λευτέρη Κυριακίδη. Λύνεται έτσι το πρόβλημα των προηγούμενων μηνών. Αντιμετωπίζεται και το ζήτημα των αδειών που άρχισαν να εξετάζονται από την υπηρεσία της Καβάλας αλλά δεν εκδόθηκαν ποτέ. Θυμίζουμε ότι όλα ανέκυψαν τον περασμένο Ιούλιο όταν η Αποκεντρωμένη διαπίστωσε ότι ο Δήμος Θάσου μπορεί να εκδίδει οικοδομικές άδειες. Ρόλο στην εξεύρεση της χθεσινής λύσης έπαιξαν με την πίεση τους οι ξενοδόχοι της Θάσου.

 

Διαμαρτύρονται οι δημοτικοί υπάλληλοι για ελλείψεις και προβλήματα στους χώρους των υπηρεσιών στο πρώην κτίριο ΕΟΚ. Συγκέντρωση μόνο εμφιαλωμένων νερών από χθες στο Δημαρχείο. Νερά έστειλαν στις πλημμυρισμένες περιοχές οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου, το προσωπικό του Κ.Υ. Πρίνου και πολλοί άλλοι. Αυξήθηκαν οι πρόσφυγες στη δομή του «Ασημακοπούλου», έφθασαν τους 600. Προέρχονται από τον Έβρο και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Η Π.Υ. Χρυσούπολης συνεχίζει την προανάκριση για την αιτία της πυρκαγιάς στο Διαλεκτό. Έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο του εμπρησμού.

 

Στις δυτικές συνοικίες, ως το Νοσοκομείο, θα συνεχιστεί η κατασκευή δικτύου φυσικού αερίου. Στην Ελευθερούπολη σήμερα η ψηφοφορία των συνταξιούχων ΟΑΕΕ. Στην Καβάλα τις δύο προηγούμενες ημέρες ψήφισαν περισσότερα από 300 άτομα. Η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένα ενέκρινε τη σύμβαση υπό παραχώρησης του νέου λιμανιού. Η σύμβαση θα λάβει κι άλλες εγκρίσεις αλλά θα υλοποιηθεί σύντομα. Απεργούν οι φωτογράφοι του Ν. Καβάλας, η κινητοποίηση είναι πανελλαδική. Σχετίζεται με τις φωτογραφίες για τις νέες ταυτότητες. Στη ΔΕΘ ήταν το Σαββατοκύριακο ο Μάρκος Δέμπας, επικεφαλής αποστολής του Επιμελητηρίου.

 

Το Ειδικό σχολείο και τη Νέα Καρβάλη επισκέφθηκε ο Γιάννης Εριφυλλίδης. Το Νοσοκομείο επισκέφθηκε ο Χαράλαμπος Χρυσανίδης με τους υποψηφίους του. Την Παρασκευή τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Θόδωρου Μουριάδη. Την ίδια μέρα τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Σάββα Μιχαηλίδη στη Χρυσούπολη. Με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ συναντήθηκε ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Παύλος Ζησίμου. Αισιόδοξη για το αποτέλεσμα των εκλογών στο Δήμο Παγγαίου δήλωσε στη χθεσινή της συνέντευξη στην Πρωινή η υποψήφια Δήμαρχος Μαρία Βαρύτη.

 

Την Κυριακή στην Τερψιθέα της Δράμας μνημόσυνο για τους αδικοχαμένους δασοκομάντος, θύματα στην πτώση του ελικοπτέρου τον Σεπτέμβρη του 1994. Το οργανώνει η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Καβάλας. Την ερχόμενη εβδομάδα ατομική έκθεση ζωγραφικής της Θώμης Βασιλείου Λασκαρίδου. Έργα της θα φιλοξενηθούν στη Μ. Λέσχη. Αναβάλλεται λόγω των γεγονότων στη Θεσσαλία η προγραμματισμένη για το Σάββατο μουσική εκδήλωση με τη Μαρία Φαραντούρη.

 

Συνεχίζει τις προπονήσεις ο ΑΟΚ, πιθανή φιλική αναμέτρηση το Σαββατοκύριακο

Διαβάστε επίσης