ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Εθελοντές αιμοδότες- κάτοικοι του Ν. Καβάλας ανταποκρίθηκαν τις προηγούμενες μέρες στην πρόσκληση του Νοσοκομείου, έδωσαν αίμα στο Σταθμό Αιμοδοσίας μιας και οι ανάγκες ήταν μεγάλες. Την ικανοποίηση της δηλώνει η διευθύντρια της Αιμοδοσίας Ευαγγελία Πανώρη. Τον Δεκέμβρη το διαθέσιμο αίμα λιγόστεψε. Παρόλα αυτά στο Νοσοκομείο έγιναν 470 μεταγγίσεις. Μέχρι τώρα τον Γενάρη οι μεταγγίσεις είναι 254. Η κατάσταση μετά τις γιορτές ομαλοποιείται, είπε η κ. Πανώρη. Σημειώνει ότι το πρόβλημα παρουσιάζεται σε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας τόσο στις γιορτές όσο και τον μήνα Αύγουστο.

 

220 αιτήσεις κατατέθηκαν στο Δήμο Καβάλας για 43 προσλήψεις εποχιακού προσωπικού. Σύντομα θα γίνει γνωστή η μοριοδότηση κάθε αίτησης. Με τρόπο που προς το παρόν δεν έχει αποσαφηνιστεί, θα επιδιωχθεί να επανέλθει στα συλλογικά όργανα της Περιφέρειας ΑΜΘ η υπόθεση του μεγάλου φωτοβολταϊκού πάρκου πλησίον της Λεκάνης. «Δεν μας ενημέρωσαν αφού δεν μας υπολογίζουν» δήλωσε χθες ο πρόεδρος των Κτηνοτρόφων Νίκος Δημόπουλος. Με αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Θάσου ορίστηκαν οι πρόεδροι της ΔΕΥΑ Θάσου, του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου. Ψήφισμα κατά της υποβάθμισης του καταστήματος των ΕΛΤΑ στα Λιμενάρια. Σωματεία της Θάσου έστειλαν νέο κείμενο στο Υπουργείο Ναυτιλίας, ζητούν αύξηση των δρομολογίων των φέρι μποτ στη γραμμή του Πρίνου.

 

Τροχαίο υλικών ζημιών χθες το πρωί στην είσοδο των Αντιφιλίππων. Για τις ανάγκες του έργου ανάπλασης της πλατείας Ποταμουδίων εκδόθηκε οικοδομική άδεια κοπής δέντρου. Με απόφαση του Θόδωρου Μουριάδη συγκροτήθηκε εκ νέου η δημοτική επιτροπή για τα ζώα συντροφιάς και τα αδέσποτα. Ο Θόδωρος Μαρκόπουλος αποφάσισε για τα μέλη της επιτροπής Χωροταξίας Περιβάλλοντος της ΠΕ Καβάλας. Στο τέλος του μήνα η πρώτη εκδήλωση στην Καβάλα για το κόμμα Νέα Αριστερά, πιθανή ομιλήτρια η Σία Αναγνωστοπούλου. Οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης συζητούν σήμερα με το Δήμαρχο και τον Παναγιώτη Μαμτσαδέλη για τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

Στις 6 το απόγευμα στη Δ. Βιβλιοθήκη η συνάντηση πολιτών που ζητούν να μην αλλάξει χώρο η Στέγη Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών. Εκδρομή στο Βόρειο Έβρου οργανώνει την τελευταία Κυριακή του μήνα ο Φυσιολατρικός Όμιλος Καβάλας. Πετυχημένη εθελοντική αιμοδοσία έγινε την περασμένη Κυριακή στο Ορφάνι. Ο Μητροπολίτης Ελευθερούπολης επισκέφθηκε την Κομοτηνή, συνάντησε τον Περιφερειάρχη Χριστόδουλο Τοψίδη.

 

Στις 7 το απόγευμα στο Όσκαρ ο ΑΟΚ κόβει την βασιλόπιτα του. Χθες ανακοίνωσε την απόκτηση του 21ετών μεσοεπιθετικού από τη Σαουδική Αραβία Αλ Ρασντί.

 

 

 

Διαβάστε επίσης