μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Συνεχίζονται εσωτερικά-εξ αυτού του λόγου δεν είναι ορατές- οι εργασίες για την ανακαίνιση του Αμφιθεάτρου του Διοικητηρίου. Ξηλώνονται υλικά και εξοπλισμός. Οι εργασίες με λίγα λόγια είναι ακόμη στην πρώτη τους φάση. Μετά το ξήλωμα και την απομάκρυνση των άχρηστων υλικών θα επακολουθήσει η πιο ουσιαστική δουλειά. Να εγκατασταθεί ο νέος εξοπλισμός. Το έργο είναι στην αρχή του αλλά μην ξεχνάμε ότι ξεκίνησε σχετικά πρόσφατα.

 


 

Αφού για αρκετές μέρες νοσηλεύτηκε στο Νοσοκομείο Καβάλας, προχθές έλαβε εξιτήριο κι επέστρεψε σπίτι του. Με τις ευχές όλων για περαστικά. Την είδηση έκανε γνωστή με ανάρτηση του ο Χάρης, γιος του Δημοσθένη Δημοσθενόπουλου. Το συγκινητικό κείμενο του Χάρη αναφέρει: «Με την απίστευτη δύναμη σου και την αγάπη όσων είναι δίπλα σου ή όσων είναι σαν να είναι δίπλα σου γύρισες πίσω στο σπίτι σου νικητής και πάλι! Ξέρεις να δίνεις μάχες».

 

Ούτε μία, ούτε δύο. Τρεις βασιλόπιτες έκοψε στην εκδήλωση της περασμένης Παρασκευής ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας κ. Χαράλαμπος Χρυσανίδης. Η μεγάλη προσέλευση υποψηφίων και συνεργατών του τον υποχρέωσε να αυξήσει τα κομμάτια ώστε να υπάρχει ένα για όλους. Λογικό στο τέλος να κόπηκαν τρεις βασιλόπιτες. Αντίστοιχα τρεις ήταν οι τυχεροί που στο κομμάτι τους βρήκαν το φλουρί. Και του χρόνου.

 

Οργανώνεται σιγά σιγά η Νέα Αριστερά στην Καβάλα. Προετοιμάζει μάλιστα την πρώτη εκδήλωση με ομιλήτρια την πρώην υπουργό κ. Σία Αναγνωστοπούλου. Αν δεν αλλάξει κάτι, η εκδήλωση θα γίνει τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου. Επίσημη ανακοίνωση και πρόσκληση θα υπάρξει τότε. Το δε ΠΑΣΟΚ Καβάλας υπολογίζει να κόψει την πίτα του, παρουσία του γραμματέα του κόμματος κ. Ανδρέα Σπυρόπουλου, μια μέρα πριν. Την Κυριακή 28 Ιανουαρίου.

 

Κάτοικοι του οικισμού της Νέας Ηρακλείτσας, γνωστός και ως οικισμός «Σαράντα», συναντήθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας κι αποφάσισαν να διατηρήσουν το σύλλογο τους. Συμφώνησαν τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου να συναντηθούν πάλι για τον ορισμό προσωρινού διοικητικού συμβουλίου. Αυτό θα τηρήσει τις διαδικασίες για μια απαραίτητη συνέλευση και κανονικές εκλογές του νέου διοικητικού συμβουλίου.

 

Νέες συναντήσεις στην Αθήνα για το σωματείο των εργαζομένων (απολυμένων) της ΒΦΛ. Τη Δευτέρα συνάντησαν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη. Αμέσως μετά και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου. Έτσι κάλυψαν όλα σχεδόν τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Μένει να δούμε τι θα γίνει με την Κυβέρνηση. Αν γίνει κάτι.

 

Σκοτάδια. Πυκνά σκοτάδια… Η περιοχή της πλατείας Κονσουλίδη είναι «βυθισμένη» στα σκοτάδια εδώ και πολύ καιρό. Άρα και η πρόσβαση στο τουριστικό περίπτερο (περίπτερο ενημέρωσης επισκεπτών- τουριστών). Λάμπες υπάρχουν αλλά δεν λειτουργούν. Το σκοτάδι συνεχίζεται και προς την πλατεία. Καιρός δεν είναι κάποια φώτα να ξαναλειτουργήσουν;

 

Στην προχθεσινή συνάντηση με τους κτηνοτρόφους της Καβάλας έκαναν την πρώτη τους δημόσια εμφάνιση μετά από καιρό ο Αλέξης Πολίτης με τον Κώστα Αντωνιάδη. Προς το παρόν απέχουν από τα πολλά, συμπεριλαμβανομένων και των εκδηλώσεων για τις βασιλόπιτες. Παρακολουθούν και περιμένουν. Την κατάλληλη ευκαιρία, το κατάλληλο θέμα.

 

Ας λέμε τα πράγματα με το όνομα τους. Οι πρώτες εργασίες στην αγορά του Αγίου Νικολάου προχωρούν γρήγορα. Καταστρέφονται τα πεζοδρόμια. Πριν κατασκευαστούν νέα θα πρέπει να γίνει αντικατάσταση δικτύων. Σίγουρα της ύδρευσης. «Στον Άγιο Νικόλαο θα μπούμε την ερχόμενη εβδομάδα» ενημέρωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ. Πιθανόν έργο να κάνει εκεί και ο ΔΕΔΔΗΕ. Για το πότε θα τελειώσει η παρέμβαση, ουδείς είναι σίγουρος. Αυτά που σκάβονται τώρα θα επιδιωχθεί να είναι έτοιμα πριν το Καλοκαίρι. Για τα επόμενα βλέπουμε. Σύντομα θα αρχίσει να κατασκευάζεται η μικρή διαχωριστική νησίδα στην οδό Κουντουριώτου. Ο κυκλικός κόμβος στο ύψος του παλιού δικαστηρίου θα γίνει στο τέλος. Συμπέρασμα: Τα έργα στην Κουντουριώτου και στον Άγιο Νικόλαο έχουν μέλλον μπροστά τους…

 

Είδηση για τον υπό κατασκευή πεζόδρομο της Κασσάνδρου είναι ότι σε αυτόν μπαίνουν κανονικά τα δίκυκλα. Οι ντελιβεράδες για τις απαραίτητες παραδόσεις παραγγελιών. Σιγά μην έμεναν εκτός. Όταν με το καλό ο πεζόδρομος ολοκληρωθεί, θα μπαίνουν σε αυτόν και αυτοκίνητα. Ότι γίνεται δηλαδή σε όλους τους άλλους μιας και αστυνόμευση δεν υπάρχει.

 

Ξεκινούν οι κρίσεις και στο Πυροσβεστικό Σώμα. Λέγεται ότι ο Νίκος Μπαλατσούκας θα μετατεθεί και θα αποχωρήσει από τη θέση του διοικητή των πυροσβεστικών υπηρεσιών του Νομού. Αντίθετα δεν φαίνεται να αλλάζουν οι επικεφαλής της Π.Υ. Καβάλας. Για αντικαταστάτης του κ. Μπαλατσούκα αναφέρεται ήδη αξιωματικός από την περιοχή. Θα δούμε. Πολλές φορές τα λόγια όσων γνωρίζουν λεπτομέρειες, δικαιώνονται. Κι άλλες φορές όχι.

 

Ο Μητροπολίτης Στέφανος απουσίαζε από τις πολλές εκδηλώσεις κοπής βασιλόπιτας του προηγούμενου Σαββατοκύριακου. Ως που εμφανίστηκε στην κυριότερη, αυτή του Επιμελητηρίου Καβάλας. Κάποιος λόγος θα υπήρχε. Την Παρασκευή θα κόψει την πίτα του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας. Το αναφέρει συγκεκριμένα η πρόσκληση στη συνεδρίαση.

 

Σημειώνουμε επίσης ότι σωματεία συνταξιούχων που δεν προσκαλούσαν στις εκδηλώσεις τους αιρετούς (ειδικότερα τους βουλευτές), άλλαξαν τακτική. Τους προσκαλούν. Κι οι βουλευτές, ειδικά αυτοί ως πρώην αποκλεισμένοι, ανταποκρίνονται και παρευρίσκονται. Οι συνταξιούχοι άλλωστε πάντα είναι ένα καλό ακροατήριο. Τελευταία με αιτήματα που διατυπώνουν μαχητικά.

 

Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν. Κάτι τέτοιο θα σκέφθηκε ο Σάββας Λαζαρίδης. Ανακοίνωσε χθες την υποψηφιότητα του για την προεδρεία της διοίκησης της ΕΠΣ Καβάλας. Νωρίς, μιας και οι εκλογές θα γίνουν (μάλλον) το δεύτερο 6μηνο του 2025. Χρόνο στη διάθεση του έχει. Μπόλικο. Κι όπως φαίνεται ήδη τον αξιοποιεί.

 

Λαλίστατος υποψήφιος των δημοτικών εκλογών ασχολούνταν και με το κυκλοφοριακό της Καβάλας. Υποσχόμενος ότι θα βοηθήσει για να λυθεί. Εσχάτως δίνει το … καλό παράδειγμα. Παρκάρει δίπλα στο σπίτι του και πάνω στο πεζοδρόμιο. Αποκλείοντας την πρόσβαση στους πεζούς. Τον σχολιάζουν αρνητικά οι γείτονες και δεν κάνουν λάθος. Η προεκλογική περίοδος πέρασε. Πλέον όλοι δείχνουν το ποιοι πραγματικά είναι….

Διαβάστε επίσης