ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Ικανοποιημένοι δηλώνουν οι αγρότες από την ηθική και άλλη συμπαράσταση των Καβαλιωτών. Στο πλευρό τους με ποικίλους τρόπους και η αυτοδιοίκηση. Η πραγματική δικαίωση του αγώνα τους θα έρθει από την Αθήνα κι όπως φαίνεται αργεί. Χθες βρέθηκαν στο Διοικητήριο, σε συνάντηση με τους Αντιπεριφερειάρχες Μαρκόπουλο- Ιωσηφίδη. Τα τρακτέρ παραμένουν στον Σταυρό του Αμυγδαλεώνα. Συνεχίζεται η κινητοποίηση στην Εξοχή, χθες έγινε και στο κέντρο της Ξάνθης.

 

200 περίπου συνταξιούχοι του Ν. Καβάλας θα συμμετάσχουν σε συλλαλητήριο σήμερα στην Κομοτηνή. Σωματεία εργαζομένων ετοιμάζουν την απεργία στην Καβάλα της 28ης Φεβρουαρίου. Τρίωρη στάση εργασίας το πρωί των δικαστικών υπαλλήλων της Καβάλας.  Ερωτήσεις στη Βουλή έκαναν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το φωτοβολταϊκό στη Λεκάνη και τη λειτουργία του καταστήματος των ΕΛΤΑ στα Λιμενάρια. Μετατέθηκε για την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου η πρώτη ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας του Δημοτικού Συμβουλίου. Το είχε ζητήσει ο Χρήστος Ποτόλιας επειδή η συνεδρίαση αρχικά προγραμματίστηκε για τις 28, ημέρα της επετείου της τραγωδίας των Τεμπών.

 

Μείωση ή απαλλαγή των δημοτικών τελών εξετάζει ο Δήμος Καβάλας για τα καταστήματα εστίασης στον Άγιο Νικόλαο και στην οδό Κασσάνδρου. Ανοίκιαστο ισόγειο κατάστημα στον Άη Γιάννη μετατρέπεται σε κλειστό χώρο στάθμευσης. Απορρίφθηκε από το Υπουργείο Ναυτιλίας αίτημα εταιρίας αλλοδαπών που ήθελαν να κατασκευάσουν πλωτή εξέδρα μπροστά από τις παραθεριστικές κατοικίες στην παραλία Μυρτοφύτου. Με τη διοίκηση του σωματείου των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ συναντήθηκε ο Δήμαρχος της Θάσου. Ο Δ. Σύμβουλος του ΟΛΚ Άγγελος Βλάχος συμμετείχε σε ημερίδα για το εμπόριο και την παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα.

 

Αύριο επαναλαμβάνεται η συνέλευση του δικηγορικού συλλόγου, χθες δεν υπήρξε η απαραίτητη απαρτία. Την Κυριακή γενική συνέλευση και βασιλόπιτα για το Νομαρχιακό σύλλογο ΑμεΑ. Παρουσία του Μητροπολίτη Στέφανου έκοψε βασιλόπιτα το Δ. Ωδείο.

 

Παιχνίδια για το κύπελλο της ΕΠΣ Καβάλας το μεσημέρι και το απόγευμα. Ο ΟΚΑΦ βράβευσε το Θόδωρο Μαρκόπουλο για την προσφορά του στον κλασικό αθλητισμό.

Διαβάστε επίσης