ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος υπέγραψε χθες την καθιερωμένη απόφαση για την απαγόρευση κυκλοφορίας πολιτών στα δάση του Ν. Καβάλας, όταν οι καιρικές συνθήκες θα ευνοούν τις δασικές πυρκαγιές. Η απόφαση θα ενεργοποιείται αυτόματα και στην περίπτωση δείκτη επικινδυνότητας 4 και 5. Το κείμενο μνημονεύει συγκεκριμένα τις δασικές περιοχές σε όλο το Νομό που η κυκλοφορία είτε θα απαγορεύεται, είτε θα ελέγχεται και μάλιστα αυστηρά. Αυτές οι αποφάσεις λαμβάνονται από τώρα και προληπτικά, εφαρμόζονται όταν η Πολιτική Προστασία προβλέπει πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς.

 

Θέματα Πυροσβεστικής και Πολιτικής Προστασίας απασχόλησαν χθες τον πρώην Υπουργό Χρήστο Σπίρτζη, στην περιοδεία του στην πόλη. Συνδικαλιστές πυροσβέστες τον ενημέρωσαν για το πρόβλημα έλλειψης προσωπικού και μεταφοράς αυτού από την Καβάλα στην Αθήνα. Νέα αύξηση παρουσίασαν χθες τα κρούσματα κορωνοϊού στο Ν. Καβάλας. Πλησίασαν τα 100, ξαναγυρίζοντας τα δεδομένα στον περασμένο Απρίλη. Χώρο εκτός Διοικητηρίου αναζητά για την τοπική του υπηρεσία ο ΕΟΠΥΥ. Ομόφωνη απόφαση παράτασης του έργου της πλατείας Καπνεργάτη ως το Φθινόπωρο έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο.

 

Ο Μακάριος Λαζαρίδης ζητά από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να συμπεριληφθεί και η Καβάλα στον πίνακα με τις αποζημιώσεις καλλιέργειες των παγετών του 2021. Να αποζημιωθούν οι αγρότες του Νέστου για τον ίδιο λόγο ζητά η Τάνια Ελευθεριάδου. Το κόμμα Βελόπουλου κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή για το αεροπλάνο που είναι χρόνια ακινητοποιημένο στο αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος». Ο Φώτης Νικολάου νέος πρόεδρος των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας. Γενικός γραμματέας στη διοίκηση της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών ο Μιχάλης Μεταξάς. Οι έμποροι των λαϊκών αγορών ζητούν να μην αλλάξει τόπο η λαϊκή των Κρηνίδων. Μετά από παρέμβαση του Αλέξη Πολίτη έγινε καθαρισμός στο κεντρικό ρέμα στον οικισμό Σαράντα στη Ν. Ηρακλείτσα.

 

Πολύς κόσμος χθες το απόγευμα στην κεντρική πλατεία σε μια εκδήλωση αφιερωμένη στη Ρεγγίνα Μακέδου και στη διαδικασία δωρεάς μυελού των οστών. Πετυχημένη ενημερωτική εκδήλωση για την ηπατίτιδα πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην κεντρική πλατεία. Κατασκευάστηκε στην πόλη μας το μεγαλύτερο ακροβατικό και τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος.

 

Ενθαρρυντικό το ενδιαφέρον των φιλάθλων του ΑΟΚ για τα εισιτήρια διαρκείας της νέας αγωνιστικής περιόδου που κυκλοφόρησαν χθες.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης