• 6 Μαΐου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024

Σε συμφωνία με την ΕΤΑΔ ήρθε ο Δήμος Καβάλας για την παραχώρηση ακινήτων στον Αμυγδαλεώνα και κοντά στις Καμάρες. Συνεχίζονται αλλά με προοπτική συμφωνίας, οι διαπραγματεύσεις για την Καλαμίτσα, το παλιό δικαστήριο και την παλιά μεραρχία. Η ΕΤΑΔ δέχεται να παραχωρήσει στο Δήμο Καβάλας την παραλία της Καλαμίτσας με ετήσιο μίσθωμα 90.000 ευρώ. Πλήρης συμφωνία του Δήμου με το Ταμείο Εθνικής Άμυνας για το «Ασημακοπούλου». Προχωρά κανονικά ότι έχει σχέση με την Ενεργειακή Κοινότητα.

 

Απεργούν σήμερα οι δικαστικοί υπάλληλοι, προβλήματα στις προγραμματισμένες δίκες και στη λειτουργία των δικαστικών υπηρεσιών. Μόνο 10 από τους 151 κατηγορούμενους των Πετρελαίων καταδικάστηκαν με την απόφαση του Τριμελούς. Όλοι οι υπόλοιποι αθωώθηκαν. Το σωματείο θεωρεί την απόφαση δικαίωση, ευχαριστεί το συνήγορο υπεράσπισης Μάκη Βελάκη. Σε ποινή φυλάκισης 14 μηνών καταδικάστηκε στο Μονομελές συνταξιούχος που ως θαμώνας καφετέριας προσέβαλε τη γενετήσια αξιοπρέπεια 20χρονης που εργάζονταν ως σερβιτόρα. Η υπόθεση εξελίχθηκε σε κατάστημα εστίασης στο Ν. Καβάλας αρχές του Καλοκαιριού του 2022.

 

Με δηλώσεις της στην Πρωινή η Αναστασία Ιωσηφίδου ζήτησε να βρεθεί η χρυσή τομή και να λειτουργήσουν και φέτος τα Λασπόλουτρα. Εκδόθηκε οικοδομική άδεια, θα αποκατασταθούν δύο επικίνδυνα παλαιά κτίρια κοντά στον ιερό ναό του Άη Γιάννη. Μικρής έκτασης φωτιά εντός του «γυάλινου» κτιρίου του παλιού Νοσοκομείου αντιμετώπισε χθες το μεσημέρι η Πυροσβεστική. Περαιτέρω μείωση την προηγούμενη εβδομάδα των ράπιντ τεστ που κάνουν στους πολίτες του Ν. Καβάλας συνεργεία του ΕΟΔΥ. Όλα τα τεστ είναι αρνητικά στον κορωνοϊό. Το Καλοκαίρι η Θάσος θα έχει μόνο ένα ασθενοφόρο, σημειώνει ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Κώστας Τσιτσιλικάκης.

 

Το απόγευμα στο Γαλαξία εκδήλωση του κόμματος Νίκη, παρουσιάζονται υποψήφιοι ευρωβουλευτές. Υπό βροχή η υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ελευθερούπολη. Γιορτή οργανώνουν την Κυριακή στο ισόγειο της Μ. Λέσχης οι γονείς και φίλοι ατόμων με αυτισμό. Στην εκδήλωση συμμετέχουν οι Παραμυθάδες. Ευχέλαιο τελέστηκε χθες στα ΚΑΠΗ του Δήμου Καβάλας. Πασχαλινή επίσκεψη με δώρα στο Ογκολογικό τμήμα του Νοσοκομείου έκαναν μέλη του συλλόγου Εθελοντών κατά του Καρκίνου.

 

Εκτός έδρας με τον Άρη Αβάτου αγωνίζεται το απόγευμα ο ΑΟΚ. Χωρίς αγώνα κερδίζει 3 βαθμούς ο Νέστος.

 

Διαβάστε επίσης