• 19 Μαΐου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΓΕΝΑΡΗ 2022

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΓΕΝΑΡΗ 2022

Με απόφαση που έλαβε χθες ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης Ιωάννης Σάββας, παραχωρούνται στο Δήμο Καβάλας όλες οι κοινόχρηστες εκτάσεις του οικισμού του Νέου Ζυγού. Λύνεται έτσι πρόβλημα 30 περίπου ετών, που εμπόδιζε την πραγματοποίηση δημοτικών έργων στην ίδια περιοχή. Την ικανοποίηση του εκφράζει ο βουλευτής Μακάριος Λαζαρίδης. Ο Δήμος Καβάλας είναι αρκετά έτοιμος να κατασκευάσει στον οικισμό του Νέου Ζυγού παιδική χαρά και μικρό γυμναστήριο.

Λειτουργούν σήμερα τα σχολεία στο Δήμο Καβάλας. Παραμένουν κλειστά σε Θάσο- Παγγαίο- Νέστο. Στο Δήμο Καβάλας λειτουργούν κανονικά και οι παιδικοί σταθμοί. Μειώθηκαν χθες και μετά από 10 μέρες, οι ασθενείς με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο. Δύο φωτιές σε αποθήκη στο Πολύστυλο και σε κατοικία στην Καβάλα, αντιμετώπισε η Π.Υ. Και στις δύο περιπτώσεις οι ζημιές είναι σημαντικές. Από τις αρχές Φεβρουαρίου και όχι από σήμερα η αντικατάσταση του πλοίου Μύκονος με το πλοίο Χίος στο δρομολόγιο προς την πόλη μας κάθε Τετάρτη.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Διοικητήριο θα κάνουν αύριο το πρωί αγρότες του Παγγαίου. Με εκπροσώπους των αγροτών και των κτηνοτρόφων συναντήθηκε αντιπροσωπεία του τοπικού ΚΙΝΑΛ. Ανακοινώσεις της Τάνιας Ελευθεριάδου και του ΚΙΝΑΛ Καβάλας για το κατάστημα της Eurobank που κλείνει στην πόλη μας. Η Διεύθυνση Υγείας της ΠΕ Καβάλας θα εκδώσει νέες κάρτες ελεύθερης μετακίνησης με τα λεωφορεία για άτομα με ειδικές ανάγκες. Τον Φεβρουάριο δεσμευτικές προσφορές στη διαδικασία ιδιωτικοποίησης του νέου λιμανιού. Σταματημένο το έργο κατασκευής μετωπικών διοδίων της Εγνατίας Οδού στο ύψος του εργοστασίου των Λιπασμάτων.

Με αρκετό κόσμο οι χθεσινές εορταστικές εκδηλώσεις στη Νέα Καρβάλη για τον Άγιο Γρηγόριο. Εργασίες συντήρησης σε δύο αντλιοστάσια αποχέτευσης κάνει σήμερα η ΔΕΥΑΚ. Τη βασιλόπιτα για το νέο έτος έκοψε η ομάδα των Παραμυθάδων. Η χορωδία των ΣυνΩΔΗπόρων συμπαραστέκεται στους εργαζόμενους των Πετρελαίων.

Στις 3 το μεσημέρι ο ΑΟΚ αντιμετωπίζει στο «Ανθή Καραγιάννη» την ομάδα των Τρικάλων.

 

Διαβάστε επίσης