• 18 Μαΐου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2018

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2018

Την Τετάρτη 10 Οκτώβρη θα υπογραφεί στην ΕΡΓΟΣΕ η σύμβαση με ομάδα ιδιωτικών εταιριών, οι οποίες θα εκπονήσουν τις οριστικές μελέτες του έργου της σιδηροδρομικής σύνδεσης του νέου λιμανιού. Η προθεσμία ολοκλήρωσης των μελετών είναι 18 μήνες. Αμέσως μετά – εφόσον δεν υπάρξουν άλλα προβλήματα- θα αναζητηθούν χρήματα για τη δημοπράτηση του έργου. Με λίγα λόγια η σιδηροδρομική σύνδεση του νέου λιμανιού, έργο που συζητείται από την δεκαετία του ’90, έχει ακόμη μπόλικο δρόμο μπροστά του.

 

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης απέρριψε την προσφυγή της ΔΕΥΑΚ, διατήρησε το πρόστιμο των 10.000 ευρώ για τη λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού. Λεηλατήθηκε από αγνώστους το βασικό κτίριο του ανοιχτού κολυμβητηρίου. Ξηλώθηκαν και απομακρύνθηκαν καλοριφέρ, εξοπλισμός μπάνιων και άλλα αντικείμενα. Λόγω ισχυρών ανέμων υπήρξε χθες διακοπή δρομολογίων στη γραμμή του Πρίνου. Ίδια προβλήματα θα υπάρξουν και σήμερα. Οι 3 ναυτιλιακές εταιρίες δεν δήλωσαν δρομολόγια στη γραμμή του Πρίνου για τον Χειμώνα που έρχεται, προκειμένου με αυτόν τον τρόπο να οριστούν από το Υπουργείο όσο το δυνατό πιο λίγα. Επιστολές Τσανάκα και Μαρκόπουλου για 4 δρομολόγια την ημέρα στη διάρκεια της Χειμερινής περιόδου.

 

Συνεχίστηκε χθες το έργο του ΤΑΡ στη δημοτική ενότητα Φιλίππων. Μήνυση Προυσαεύ επειδή οι εργασίες έγιναν σε χωράφι του, χωρίς τη συναίνεση του. Πολλοί είναι οι υποψήφιοι στις εκλογές στον Ιατρικό Σύλλογο. Πλήθος μηχανικοί στην εκδήλωση που έγινε το απόγευμα στο Αμφιθέατρο για την ηλεκτρονική έκδοση αδειών δόμησης. Το πρωί ενημερώθηκε το προσωπικό της Πολεοδομίας.  64 αδέσποτα σκυλιά στείρωσε το περασμένο Σαββατοκύριακο ο Δήμος Καβάλας. Σήμερα το πρωί θα σημειωθεί διακοπή νερού σε περιοχές εκτός κέντρου όπως επίσης στις συνοικίες Πεντακοσίων- Αγίας Βαρβάρας.

 

Το Σάββατο αγιασμός στη Λέσχη Ποντίων και τη Θρακική Εστία. Μαθήματα παραδοσιακών χορών αρχίζει ο σύλλογος κατοίκων Κηπούπολης- Καλαμίτσας. Ποδηλατοδρομία το μεσημέρι στο Λιμένα της Θάσου. Τη Δευτέρα αγιασμός στο σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας.

 

Ο Μητροπολίτης Στέφανος έκανε τον αγιασμό στον ΑΟΚ. Στις 5 το απόγευμα για το κύπελλο Ελλάδας η Energean Kavala BC υποδέχεται στην Καλαμίτσα τον Ιπποκράτη Κω.

 

 

Διαβάστε επίσης