• 2 Ιουνίου 2024,

μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Όσοι έχουν κάποια δουλειά και βρίσκονται στη ΔΕΗ Καβάλας άλλοτε ιδρώνουν από τον ήλιο, άλλοτε βρέχονται από την βροχή (χθες). Ένα πράγμα συνεχίζεται σταθερά και καθημερινά. Η αναμονή. Χθες συνταξιούχος μας είπε ότι είχε σειρά προτεραιότητας 103 κι εκείνη την ώρα εξυπηρετούνταν το νούμερο 38!

Σημειώνουμε ότι αυτό το διάστημα συχνοί πελάτες της ΔΕΗ είναι αγρότες απ’ όλον τον νομό. Μία ακόμη φορά καλούνται να νομιμοποιήσουν τις γεωτρήσεις τους. Η διαδικασία περιλαμβάνει και επίσκεψη στο κτίριο της φωτογραφίας.

 

Άμεση η προσαρμογή του Θοδωρή Γκόνη στα νέα δεδομένα του καιρού. Φθινοπωρινός Γκόνης χθες το πρωί, στο κέντρο της πόλης. Καλές παραστάσεις για μια Χειμερινή σεζόν που και για το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας ξεκινά σύντομα.

 

===========================================

 

Μια ολόκληρη περιουσία πλήρωσε και φέτος ο Δήμος Καβάλας για να οργανώσει σε στυλ «υπερπαραγωγής» τη συνάντηση των μαθητών των μουσικών σχολείων. Αυτή η συνάντηση διαφημίζει μεταξύ άλλων το Μουσικό σχολείο Καβάλας. Το οποίο από εκεί που διεκδικούσε αύξηση των μαθητών του, τώρα προσπαθεί να βρει μαθητές γιατί όσοι εγράφησαν δεν αρκούν.

 

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγες μέρες ο διαγωνισμός της ΔΕΥΑΚ, μέσω του οποίου ιδιώτης θα εμπλακεί οριστικά στο έργο επιδιόρθωσης βλαβών του δικτύου ύδρευσης – αποχέτευσης της επιχείρησης. Την απόφαση για το αποτέλεσμα του διαγωνισμού έλαβε κατά πλειοψηφία η διοίκηση της ΔΕΥΑΚ, μειοψήφησαν οι κύριοι Τσοχαταρίδης και Φιλιππίδης. Είδηση είναι ότι ο ανάδοχος του έργου προέκυψε μετά από κλήρωση.

 

Το έργο είχε αρχικό προϋπολογισμό 150.000 ευρώ. Προτάσεις κατέθεσαν 4 εταιρίες. Όλες τοπικές. Δύο εκ των οποίων πρόσφεραν την μεγαλύτερη έκπτωση, ποσοστό 19%. Οι άλλες δύο εκπτώσεις ήταν 7% και 3%. Για να επιλεγεί ο ανάδοχος έγινε κλήρωση ανάμεσα στις δύο εταιρίες, με τυχερή την εταιρία Χρυσάφης Χατζηχρυσάφης και ΣΙΑ ΕΕ.

 

Με την ευκαιρία του φετινού και επικείμενου 9ου φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής, ο καθηγητής Δημήτρης Πογαρίδης ρωτήθηκε για το γνωστό σενάριο συνένωσης του ΤΕΙ Καβάλας. «Το σωστό ήταν να ενωθούμε με το Δ.Π.Θ. αλλά αυτό δεν μας ήθελε ενώ αυτήν τη συνένωση δεν την ήθελε ούτε η Κυβέρνηση» είπε ο κ. Πογαρίδης. Ο οποίος είναι αισιόδοξος για το ΤΕΙ μετά τη διαφαινόμενη συνένωση του με τα ιδρύματα της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας.

 

Κι επειδή το έφερε η κουβέντα, δεν υπάρχουν νεότερα για αυτήν τη διαδικασία από πλευράς των Αθηνών. Το υπουργείο, άλλοτε δικαιολογημένα κι άλλοτε όχι, συνεχίζει να ασχολείται με άλλα. Στο ΤΕΙ δεν έχουν παρά να συνεχίσουν να το περιμένουν. Πρόσφατα ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, που ασχολήθηκε με τη συνένωση του ΤΕΙ, μετακινήθηκε στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

 

Εντός των ημερών θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου των κατοίκων του Περιγιαλίου. Ο Δήμος Καβάλας δεν φαίνεται να υλοποίησε την υπόσχεση του, δεν έκανε συζήτηση με το σύλλογο. Οπότε αυτός φαίνεται ότι θα λάβει την αναμενόμενη απόφαση. Των κινητοποιήσεων. Βασικό του θέμα ο υπαρκτός κίνδυνος κατασχέσεων σε τραπεζικούς λογαριασμούς οικοπεδούχων που δεν μπορούν να πληρώσουν την εισφορά σε χρήμα.

 

Ο Γιώργος Καλαντζής είπε στη συνέντευξη του στο Σκάι ( το πρωί της Δευτέρας) ότι κατέθεσε μήνυση σε βάρος αυτού ή αυτών που του επιτέθηκαν, στο γνωστό επεισόδιο της περασμένης εβδομάδας. Κατέθεσε; Ίσως πρόκειται να καταθέσει. Με αυτήν την αφορμή ωστόσο επανήλθε η επικοινωνία του πρώην αντιπροέδρου της Βουλής με τον Μακάριο Λαζαρίδη. Είχαν να μιλήσουν πάρα πολύ καιρό.

 

Ο κ. Λαζαρίδης όχι μόνο εξέδωσε ανακοίνωση καταδίκης του περιστατικού αλλά όπως λένε φίλοι του, τηλεφώνησε στον κ. Καλαντζή. Έδειξε ενδιαφέρον για το συμβάν, του δήλωσε την συμπαράσταση του. Χθες ο κ. Καλαντζής ήταν πρώτη σελίδα στην Εφημερίδα των Συντακτών.

 

Εν τω μεταξύ η ΝΟΔΕ Καβάλας συνεχίζει να προετοιμάζεται για την επίσκεψη Σαμαρά. Ακούμε ότι ασχολήθηκε με τις εκλογές στον Ιατρικό Σύλλογο, υπό την έννοια ότι κινητοποίησε ανθρώπους της ώστε να είναι υποψήφιοι. Φταίει η ΝΟΔΕ; Κατά τις έγκυρες ιατρικές πηγές η κομματικοποίηση των συγκεκριμένων εκλογών έγινε πρώτα από το ΚΚΕ. Που κατηγορείται ότι «κατέβασε» δύο δικούς του υποψήφιους, σε χωριστό ψηφοδέλτιο απ’ όλους τους άλλους.

 

Στα κεντρικά μέσα ενημέρωσης ήταν χθες ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, λόγω της δραστηριότητας του ως τομεάρχης Δικαιοσύνης της ΝΔ: «Ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Καβάλας κ. Ν. Παναγιωτόπουλος και ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Δικαιοσύνης, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, κ. Κ. Καραγκούνης, με αφορμή τη χθεσινή παραγγελία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για αναστολή της έρευνας για την εθνική τραγωδία στο Μάτι, επισκέφθηκαν τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Αθηνών, κ. Ηλία Ζαγοραίο. Ο κ. Παναγιωτόπουλος έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις: «Προσήλθαμε σήμερα εδώ, στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Αθηνών, για να ζητήσουμε διευκρινίσεις για τη συνέχεια της εισαγγελικής έρευνας σχετικά με την τραγωδία στο Μάτι, ιδίως μετά την χθεσινή ξαφνική παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, που ήδη έχει ανασκευαστεί με νεότερη οδηγία, προφανώς λόγω αντίστοιχης αντίδρασης μας αλλά και του θορύβου που έχει προκληθεί στην Ελληνική κοινωνία. Η θέση μας είναι ότι η έρευνα πρέπει να συνεχίσει με ταχύτατους ρυθμούς, αυτό απαιτούν οι οικογένειες των θυμάτων, αλλά αυτό απαιτεί και ολόκληρη η ελληνική κοινωνία». 

 

«Θα κάνετε κάποια εκδήλωση το προσεχές διάστημα;» ρωτήσαμε χθες τον γραμματέα του ΚΙΝΑΛΛ Καβάλας κ. Ιορδάνη Χοροζίδη. Απάντησε αρνητικά αφού όπως εξήγησε, «… προτεραιότητα μας αυτό το διάστημα είναι οι αυτοδιοικητικές εκλογές». Τα ίδια έλεγε τις προάλλες και ο γραμματέας της ΝΕ του ΚΚΕ κ. Βασίλης Καταπόδης.

 

Η χθεσινή απογευματινή εκδήλωση στο Αμφιθέατρου του Διοικητηρίου (εκδήλωση των μηχανικών) ήταν η πρώτη μετά από αρκετό καιρό. Η διακοπή εκδηλώσεων στην αίθουσα οφείλονταν στο Καλοκαίρι. Αυτό τέλειωσε κι έτσι το Αμφιθέατρο ξαναγεμίζει. Με τη διαφορά ότι από εδώ και πέρα διαθέσιμη είναι και η δημοτική αίθουσα του Όσκαρ. Σύντομα θα ξαναδούμε εκδηλώσεις και εκεί.

 

Τι να έγινε αλήθεια το έργο ανακαίνισης του Αμφιθεάτρου; Δεν υπάρχουν νέα, μόνο κάποια (γνωστά) σχέδια. Τελειώνει η θητεία Μαρκόπουλου κι όταν θα τον ρωτούν για το θέμα (όσοι θα τον ρωτούν) θα απαντά κατάλληλα. Erasmus και άλλες δημόσιες σχέσεις. Γιορτές και πανηγύρια. Δεν αρκούν; Για την εποχή μας κι αυτό το… «έργο», μια χαρά είναι.

 

Πολλά χρόνια ο Νίκος Ταραμπατζής συνεργάζονταν με το Ένα τσάνελ. Φέτος επέλεξε την οδό της αποχώρησης. Βρήκε νέα τηλεοπτική στέγη στο Σέντερ όπου κάνει εκπομπή το μεσημέρι (όπως πάντα). Δίδυμο με τον Γιάννη Κομνηνό. Περίπου 12 χρόνια ο Γιάννης Κομνηνός ήταν μόνος, πρόσφατα απέκτησε καλή παρέα.

 

Λένε ότι το Σέντερ έκανε τη «μεταγραφή» γιατί θέλει να ενισχυθεί λόγω της επικείμενης προεκλογικής περιόδου. Το Ένα τσάνελ κινείται σταθερά στον χώρο της γαστρονομίας, τον οποίο προτιμά. Λένε ότι εξ αυτού του λόγου επηρεάστηκε γαστρονομικά και η έκθεση του Επιμελητηρίου. Όπου αναμένονται να παραστούν και να ετοιμάσουν συνταγές φημισμένοι μάγειρες. Πάντως στην KavalaExpo 2018 θα βρίσκονται με περίπτερα τους και τα δύο τοπικά κανάλια.

 

Στις εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου υπάρχει υποψήφιος που είχε μεγάλη συμπάθεια στο ΣΥΡΙΖΑ μα τώρα υποστηρίζεται από τη ΝΔ. «Μετανοημένο» τον χαρακτήρισε παράγοντας του κόμματος στην πόλη μας. Τα έχει και αυτά η άτιμη η ζωή…

 

Και τα Αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης άρχισαν να ασχολούνται με το νέο video clip του Νίκου Βέρτη άρα και με την Καβάλα. Η ιστοσελίδα parapolitika.gr έγραψε χθες: «Πρόκειται για μια λαϊκή μπαλάντα στο γνώριμο ύφος του τραγουδιστή, όπου μας παρουσίασε μέσα από το album του με τίτλο «Ερωτευμένος» και μας επιβεβαιώνει πόσο πολυτάλαντος είναι αφού στίχους και μουσική, υπογράφει ο ίδιος ο ερμηνευτής. Τη σκηνοθεσία του video clip επιμελήθηκε ο στενός συνεργάτης του Νίκου Βέρτη, Luydmil Illarionov – Liusi. Το video clip γυρίστηκε στην πανέμορφη Καβάλα, όπου ο αγαπημένος τραγουδιστής ξεναγεί τους θεατές στα γραφικά τοπία της πόλης και μια ιστορία με την αγαπημένη του που εξελίσσεται.

Το «Πρόσεχε Καλά» κυκλοφορεί από την Heaven Music».

 

Ένα διαφορετικό βίντεο ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πολιτιστικός σύλλογος της Αγίας Βαρβάρας και των Πεντακοσίων. Ένα προσεγμένο οπτικό υλικό με το οποίο διαφημίζει τη δραστηριότητα του, ενημερώνει, καλεί σε εγγραφές στα τμήματα του. Πρωτότυπη ιδέα που υλοποιήθηκε σε διάφορα σημεία της πόλης. Τα περισσότερα πλάνα προέρχονται από το Φρούριο. Δείτε το βίντεο στη διεύθυνση https://www.youtube.com/watch?v=JWKQwtHvoDo&feature=share.

Διαβάστε επίσης